Jurnalistul ploieștean Adi Dobre a primit premiul pentru „Cea mai bună carte sportivă”, la Gala Fotbalului Românesc 2017

Dragos Trestioreanu -

Jurnalistul ploieștean Adi Dobre a primit premiul pentru „Cea mai bună carte sportivă”, la Gala Fotbalului Românesc 2017

În atmosfera tipică marilor evenimente organizate în București în saloane special amenajate, un jurnalist de sport ploieștean, Adi Dobre (foto, în dreapta), a fost premiat, de către Clubul Sportiv al Jurnaliștilor din România, pentru „Cea mai bună carte sportivă” din anul 2017. Iar asta la Gala Fotbalului Românesc 2017, eveniment de amploare inclus în cadrul „Bucharest Fashion Week”, care a făcut sală plină la „Soiree”, un local uriaș din Pipera. De subliniat că a fost prima carte a unuia dintre cei mai spumoși bloggeri, nu numai de sport, ironia și mai ales curajul de a spune lucrurilor pe nume caracterizându-l pe ploieșteanul care a copilărit în cartierul Nord și este și un mare fan al Petrolului.

Mutat în București, după terminarea Facultății de Agronomie și câțiva ani de practică în acest domeniu, Adi Dobre a intrat în presă, debutând la publicația centrală Evenimentul zilei. A făcut și televiziune, tot în domeniul sportului, fiind și un remarcabil comentator pe canalul românesc al Eurosport, fiind specializat pe fotbal, box și rugby, îndeosebi. De altfel, din pasiune pentru această ultimă ramură sportivă, a și făcut deplasarea, pe spezele proprii, în Noua Zeelandă, pentru a urmări meciuri de la Cupa Mondială! Cartea premiată este intitulată  „La masa presei – memoriile unui jurnalist sportiv” și a fost lansată în vară, atât în capitala țării, la librăria Cărturești, cât și în orașul natal al său, la un local al unui alt mare petrolist, Liviu Drăghici. „Când mi-am auzit numele și premiul, prima reacție a fost să fug din sală, din cauza emoțiilor!” – a declarat, sincer, Adi Dobre, asistenței numeroase de la „Soiree”, una care l-a aplaudat cu dărnicie, acolo aflându-se și mulți colegi de presă care îl simpatizează.

M-am simțit onorat că am fost ales de către Clubul Sportiv al Jurnaliștilor să-i înmânez cupa și diploma – primele după o carieră îndelungată a lui Adi Dobre, conform propriei mărturisiri! – tânărului de altădată pe care l-am debutat în programele de meci ale Petrolului, moment în care ne-am și cunoscut, de altfel, ascensiunea lui în presă – a fost și om de fotbal, ca ofițer de presă la un club bucureștean – fiind de-a dreptul extraordinară și făcându-mă desoebit de mândru. Felicitări, Adi Dobre, și la cât mai multe apariții!

Foto: Vlad CHIREA – www.libertatea.ro