Klaus Iohannis a sesizat la CCR legea care trecea Lacul Brebu, gratuit, în administrarea Consiliului Local Brebu

Redactia -

Klaus Iohannis a sesizat la CCR legea care trecea Lacul Brebu, gratuit, în administrarea Consiliului Local Brebu

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale miercuri, 3 mai 2023, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind trecerea Lacului Brebu, cu titlu gratuit, din domeniul public al statului și din administrarea Administrației Naționale „Apele Române” în domeniul public al Comunei Brebu și în administrarea Consiliului Local al Comunei Brebu.

În data de 18 aprilie 2023, Parlamentul României a transmis Președintelui României, în vederea promulgării, Legea privind trecerea Lacului Brebu, cu titlu gratuit, din domeniul public al statului și din administrarea Administrației Naționale „Apele Române” în domeniul public al Comunei Brebu și în administrarea Consiliului Local al Comunei Brebu (PL-x nr. 110/2018).

Legea are ca obiect de reglementare trecerea Lacului Brebu, județul Prahova, din domeniul public al statului și din administrarea Administrației Naționale „Apele Române” în domeniul public al comunei Brebu, județul Prahova și în administrarea Consiliului Local Brebu, județul Prahova.

Textul complet al sesizării poate fi consultat aici.