La 1-3 cu Mexic „U 21”, ploieșteanul Țicu a provocat autogolul… golului de onoare al „tricolorilor”! Meciul amical de la Marbella s-a terminat cu „o bătaie ca-n filme”, căpitanul Petrolului ’52 încercând să detensioneze situația!

Dragos Trestioreanu -

La 1-3 cu Mexic „U 21”, ploieșteanul Țicu a provocat autogolul… golului de onoare al „tricolorilor”! Meciul amical de la Marbella s-a terminat cu „o bătaie ca-n filme”, căpitanul Petrolului ’52 încercând să detensioneze situația!

După un 1-0, joi, 7 octombrie, cu Suedia „U 21”, suporterii „schimbului de mâine” al „tricolorilor mari” au așteptat o confirmare în meciul cu o selecționată de aceeași vârstă, Mexic „U 21”, în al doilea și ultimul din turneul amical de la Marbella, din Spania. Deși mai robuști, Vladimir Screciu și coechipierii săi au cedat neașteptat în fața mai firavilor, dar parcă mai tehnicilor și mai fâșneților tineri fotbaliști din America Latină, scor: 1-3 (0-2), toate golurile învingătorilor marcându-se din faze fixe: o lovitură liberă directă, un corner și un penalti!

Mai întâi, Carilo (minutul 29) l-a surprins pe ex-astristul Popa, la o lovitură liberă directă din lateral stânga, balonul nefiind atins de doi coechipieri ai lui aflați în careul mare, dar care l-au derutat pe goal-keeper-ul român, acesta plonjând în van. Apoi, la un corner tot de pe stânga, executat de către același Carilo, căpitanul Juarez (41) a deviat cu capul peste Popa, din suprafața de protecție a portarului, ulterior unei alte devieri, tot cu capul, a unui coechipier. La reluare, clujeanul Victor Dican – al doilea fotbalist din Liga 2 selecționat acum la România „U 21”, în afara petrolistului Valentin Țicu – l-a faultat în marginea interioară a suprafeței de pedeapsă pe un atacant mexican. Penaltiul, just acordat, a fost transformat, aproape pe centru, de către Martinez (48). Același Popa nu a mai avut atunci inspirația, de la lovituri de la „11 metri”, dintr-un meci contra Petrolului, de arena Ilie Oană, pe când apăra buturile Rapidului, împrumutat de Astra în „Giulești”!

„Tricolorii” noștri au primit un cadou, „golul de onoare”, în minutul 81, fundașul stânga ploieștean Valentin Țicu (foto sus, rândul de sus, cu numărul 3) – integralist, ca și la prima sa selecție de la acest lot național, cu Georgia – centrând din stânga pentru fostu-i coechipier concitadin și ex-coleg de centru de copii și juniori al SC FC Petrolul, Ianis Stoica, dar același căpitan Juarez a trimis, nefericit, balonul în colțul din dreapta al buturilor lui Ochoa, rămas fără replică! Referitor la căpitanul Petrolului ’52, acesta a fost printre puținii jucători ai selecționerului Florin Bratu care chiar a jucat bine, însă nu putea face mare lucru de unul singur. De subliniat că niciunul dintre cele trei goluri ale mexicanilor nu au venit de pe partea sa. El s-a apărat bine, a urcat și în banda lui, a pasat numai precis și acolo unde trebuia, având și o centrare foarte bună către craioveanul Markovic, olteanul ratând atunci o ocazie bună de a marca.

În schimb, introdus la reluare în locul mai sus-numitului Markovic, juniorul de 18 ani de la FCSB Ianis Stoica (foto jos) – folosit ca vârf de atac, din nou – nu a fost într-o bună dispoziție de joc, încasând și un cartonaș galben. De altfel, a părut cam nervos, el fiind și în centrul acelui incident din final, când a fost înconjurat de mai mulți mexicani puși pe harță tare de tot! Ianis a  scăpat cu bine numai după ce s-a auzit fluierul final al arbitrului! Poate și faptul că nu a fost jucat mai deloc pe calitățile lui de bază – viteză, orientare și demarcare – de mijlocașii coechipieri parcă amorțiți să fi contribuit la acea stare de nervozitate din ultimul minut al prelungirilor. Ca și rezultatul de pe tabelă, desigur, Stoica fiind un fotbalist declarat care vrea să câștige mereu, indiferent de meci!

Foto: www.frf.ro și www.looksport.ro