La antrenamentele din această săptămână ale lui Viorel Moldovan sunt prezenți și doi fotbaliști ai unui intermediar african ex-portar de Liga a II-a. Colaborator al mai cunoscutei Anamaria Prodan, i-o spori influența acesteia la Petrolul Ploiești?

Dragos Trestioreanu -

La antrenamentele din această săptămână ale lui Viorel Moldovan sunt prezenți și doi fotbaliști ai unui intermediar african ex-portar de Liga a II-a. Colaborator al mai cunoscutei Anamaria Prodan, i-o spori influența acesteia la Petrolul Ploiești?

Odată cu renunțarea, în prag de deadline din mercato de vară-toamnă, la Eugen Zasavițchi, cel care a reziliat contractul, de comun acord, semnat nu demult cu clubul Petrolul Ploiești, nu s-a mai antrenat cu echipa de seniori și un tânăr român, Alexandru Dumitru, venit din Spania. Însă, la el situația fost una deosebită, în sensul că nu s-a întâmplat la fel ca la moldoveanul de peste Prut. Adică, lui Dumitru nu i s-a întrerupt contractul cu găzarii. Ba mai mult, i se caută, acum, o soluție de a-și continua cariera, deși vremea unui transfer a trecut, următorul mercato fiind abia la iarnă.! Cert este, repet, că Alex nu se mai antrenează, din prima decadă a lunii în curs, sub bagheta lui Viorel Moldovan. După tiparul lui Zasavițchi, și-a reziliat contractul și israelianul Ben Levi, despre care e greu să mă pronunț, după cele câteva minute ce i s-au oferit pe finalul meciului de la CSM Reșița. Totuși, este surprinzătoare decizia, mai ales că a fost luată după terminarea perioadei de transferuri, lăsându-l pe Levi în aer, până în vacanța de iarnă!

Jucător polivalent, putea face și pe fundașul, și pe mijlocașul, pe banda dreaptă, Ben a jucat mai mult în partidele-test. Este posibil să nu-l fi încântat pe Moldovan ori să se fi considerat că Alberto Olaru și alți mijlocași dreapta sunt arhisuficienți în lot, pentru a-i „dubla”pe titularii de până în prezent. Poate aceasta o fi vreo explicație pentru că s-a recurs la despărțirea de un fotbalist adus, în vară, la recomandarea președintelui executiv Costel Lazăr! Altfel, deși lotul e stufos din punct de vedere numeric, s-a refuzat, după cum se aude, împrumutul la o altă echipă a unui mijlocaș „under 2000”, Mihai Nițescu. Acestuia nu i s-a dat curs la solicitarea de a merge altundeva, știți clișeul, „ca să joace”. Doleanță absolut normală, cred, câtă vreme Nițescu, aflat de aproape 10 luni la Petrolul, nu a debutat încă oficial în galben și albastru!!! Câteva hotărâri mai de neînțeles, cel puțin cât există o opacitate în privința justificării deciziilor luate.

Dacă s-au reziliat două contracte ale unor fotbaliști străini, mai sus-menționați, în schimb au fost semnate deja, în mercato, acte oficiale de transfer cu Vasile Buhăescu, Marian Huja și Georgi Kitanov, iar de săptămâna aceasta, se pregătesc sub comanda lui Viorel Moldovan trei fotbaliști străini de culoare. Unul dintre ei este cunoscut în România, Steve Leo Beleck A’Beka, fost atacant la CFR Cluj, un vârf puternic și cu simțul golului, având și un CV interesant, deși și foarte bogat. Ca o paranteză, interesant este că toți ultimii veniți au o înălțime de peste 1,85 de metri și până la 1,90 metri, Beleck fiind înalt de 1,88 de metri, la vârsta de 27 de ani. El a venit de ceva timp în țara noastră, dar a fost testat pozitiv la Covid-19 și a trebuit să intre în izolare la un hotel din Ploiești, perioadă de timp încheiată între timp.

În afara lui Steve, care îl are drept intermediar pe un avocat italian, cu Petrolul se mai antrenează – reprezentați de către un fost portar la defuncta Sportul Snagov, în Liga a II-a, N’Sendo Kololo (firma de impresariat Turfuzone) – un fundaș central cu un feedback bun, Richard-Quentin Samnick (27 de ani și 1,90 metri), cel care, la un moment dat, refuzase să vină la Gaz Metan Mediaș sau FC Botoșani, și un alt atacant, Salif Cissé (28 de ani și 1,87 metri). Ca și Beleck, Samnick și Cissé sunt de origine africană, dar au și cetățenie franceză, locuind, de altfel, în Hexagon. Cât despre Salif Cissé, acesta a semnat un contract, pe 1 iulie 2020, cu o echipă din prima ligă a Bulgariei, cu un nume mai puțin cunoscut, Tsarsko Selo Sofia. Însă, i s-a reziliat rapid angajamentul, după – zice-se – numai patru partide oficiale!!! A sosit ca liber de contract la Petrolul. În condițiile în care, în efectiv, există deja trei atacanți, Valentin Balint, Vasile Buhăescu și Sory Ibrahim Diarra, iar un al patrulea ar putea fi, potrivit CV-ului său, să zicem că Steve Leo Beleck, testarea lui Salif Cissé pare oarecum ciudată! Se sștie că N’Sendo Kololo este colaborator al Aneimaria Prodan Reghecampf, care îi mai are sub contract de prezentare la Petrolul pe Vali Balint, Mario Bratu și Robert-Daniel Enache. I-o crește influența doamnei la clubul găzarilor, așa?

În altă ordine de idei, suporterii petroliști primesc o veste neplăcută, cel mai bun echipier al trupei „lupilor”, albanezul cu pașaport bulgăresc Armando Vajushi, care suferise o accidentare musculară în primul sfert de oră al confruntării de la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, fiind înlocuit atunci, a trebuit să facă acum, după perioada de repaus, o ecografie. Dar, în urma acesteia i s-a descoperit o leziune la coapsă, astfel că lui Vajushi i s-a recomandat o altă perioadă de absență de pe teren, de – posibil – cel puțin 15 zile. Situație în care, el va lipsi de la duelul de duminică, 18 octombrie 2020, ora 14.30, de la Fotbal Comuna Recea, și de la derbiul cu FC U 1948 Craiova, din 25 octombrie, 17.00! Tot cert, în delegația pentru Maramureș, care va părăsi Ploieștiul vineri, 16 octombrie, nu va fi prezent niciunul dintre cei trei fotbaliști de culoare menționați mai sus. Ei mai trebuie să fie pregătiți până la eventualul debut. În schimb, pot îmbrăca, pentru prima oară la modul oficial, echipamentul galben-albastru portarul bulgar Georgi Kitanov și fundașii centrali Jhon Steven Mondragón Dosman și Marian Fernando Huja. Între timp, se va întoarce de la prima reprezentativă a Republicii Moldova goal-keeper-ul Nicolai Cebotari, debutant în L2 din România la jocul de la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii.

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook personal