La aproape 50 de ani, Leonard Doroftei visează la un nou meci cu Raul Balbi, de data aceasta pe… „Ilie Oană”!

Dragos Trestioreanu -

La aproape 50 de ani, Leonard Doroftei visează la un nou meci cu Raul Balbi, de data aceasta pe… „Ilie Oană”!

După ce s-a mutat cu pub-ul său, din centru, sub peluza galeriei (P1), de la arena Ilie Oană, fostul mare campion mondial de box profesionist Leonard Doroftei a prins parcă gust și mai mare de templul petroliștilor din toată lumea!

Sâmbătă, a fost invitat special al ultrașilor de la peluza de deasupra pubului, pentru a-i încuraja pe „lupi” la ultimul lor meci în Liga a III-a și a cânta împreună cu întreaga asistență imnul Petrolului. De altfel, cel poreclit Moșu’ a recunoscut, potrivit www.realitateasportiva.net, că a avut două pasiuni la viața lui: boxul și Petrolul!

Este posibil ca tocmai din acest motiv să-i fi înmugurit gândul unui ultim meci din cariera-i prodigioasă, acum la vârsta de 48 de ani, iar ca adversar l-a ales deja pe mai tânărul cu patru ani fost adversar al său în cele două meciuri desfășurate cu centura pe masă, Este vorba despre cea a categoriei semiușoară (61,9 kg) a versiunii WBA și de argentinianul Raul Horacio Balbi, alias Pepe. Primul duel dintre Leonard Dorin, acesta fiind numele din boxul profesionist de peste ocean al ploieșteanului, și argentinian a avut loc în statul american Texas, la Freeman Coliseum, din San Antonio, pe 5 ianuarie 2002. Atunci când Doru, alt diminutiv al fostului mare pugilist, a câștigat pentru prima oară centura WBA. După doar câteva luni, la București, într-o sală polivalentă arhiplină, Doroftei i-a acordat revanșa celui care i-a rămas chiar bun  prieten după acele meciuri. După o confruntare dură, desfășurată pe 31 mai 2002, Moșu’ și-a apărat eroic centura, fiind aclamat, la final, de peste 6.000 de fantastici suporteri ai săi, din sală!

Cum Pepe Balbi nu zice nu unui al treilea duel, felicitându-l pe campion pe o rețea de socializare bine cunoscută, Leonard Doroftei s-a gândit că cea mai buna gazdă a acestuia ar fi… arena Ilie Oană, pentru a lupta și în fața ploieștenilor săi! Și s-a mai gândit și când va fi meciul: în tomana acestui an! Pentru asta, va demara antrenamentele serioase, deoarece mereu i-a plăcut să fie super competitiv. Fostul mare campion a declarat pentru www.realitateasportiva.net„am avut trei discuții cu Balbi. Vrea și el un meci! Până acum, România-Argentina este 2-0. Poate mai are și el o șansă, la old boys! Îmi doresc ca meciul să aibă loc la Ploiești, pe stadionul Ilie Oană, în fața a 15.000 de oameni, fiindcă de la Ploiești am plecat în boxul mare. Mesajul meu e clar pentru toți ploieștenii și pentru toți românii: pentru voi, acest meci, dedicație! Pentru asta, sunt acasă, pentru oamenii pe care-i iubesc! Acasă e Ploiești, acasă e România! Voi da drumul la antrenament intensiv și sper ca, în toamnă, să vedeți un spectacol așa cum v-am oferit în întreaga mea carieră”!

Foto: www.realitateasportiva.net și www.deprahova.ro