La Bacău, MFC Ploiești a… pus indigoul pe evoluțiile din turneul final al Cupei României, din 2018! Și la Sibiu a câștigat grupa, dar a fost eliminată imediat

Dragos Trestioreanu -

La Bacău, MFC Ploiești a… pus indigoul pe evoluțiile din turneul final al Cupei României, din 2018! Și la Sibiu a câștigat grupa, dar a fost eliminată imediat

Joi, 27 iunie 2019, la ora 18.00, Gabriel Georgescu (foto, la titlu, primul din stânga, sus) – antrenorul dublei câștigătoare consecutive a finalei județene a Cupei României, la minifotbal – și-a urcat în autocar cei șapte echipieri ai MFC Ploiești și au plecat spre Bacău, municipiul în care au bifat prezența la al doilea turneu final al competiției KO, după debutul de la Sibiu, de anul trecut. Ploieștenii au ajuns la ora 22.00, în urbea lui Bacovia, și s-au cazat urgent, pentru a se odihni în vederea meciului de debut, de-a doua zi. Interesant este că Mihai Vanghele & Co. au pus… indigoul pe evoluțiile din 2018, și în Ardeal câștigându-se grupa, ca și în Moldova, iar în prima fază eliminatorie, din păcate, a venit iar și… încheierea traseului!

„Dacă vom câștiga, și la anul, finala locală a Cupei României și nu voi putea merge mai departe cu nouă-zece jucători, mai bine nu ne mai prezentăm” – a declarat, post-factum, Gabi Georgescu, adăugând că „nu se pot forța șase echipieri din câmp, ca la Bacău, având și riscul unor accidentări ale acestora”. Constatarea este firească și denotă ambiția celui care se zbate continuu pentru a face din MFC o echipă puternică, una capabilă să se bată și la campionat. De remarcat, o să citiți mai jos, pofta de a marca a lui Dănuț Iancu ((foto, la titlu, în mijloc, rândul de jos; 7 goluri), fiind – după coechipierul de la CS Blejoi, Cosmin Lambru, care evoluează, și el, la minifotbal, la SystemBau Ploiești – al doilea marcator al proaspetei promovate în Liga a III-a! 

Vineri, a doua zi după ce au ajuns în municipiul gazdă al turneului final, MFC a trebuit să joace ambele partide din grupă, prima – la ora 13.00, iar a doua, la… 22.20, astfel că tragerea la sorți a primei faze eliminatorii a fost organizată undeva dincolo de miezul nopții! În timpul zilei, la debut, MFC a dispus clar, scor: 10-2 (5-1), de Șoimii Simand Arad, evoluția rezultatului și marcatorii învingătorilor fiind următoarele: 1-0 (Dănuț Iancu; minutul 9); 2-0 (Iancu; 11); 3-0 (Gabriel Năstase; 13) 3-1 (reducere din handicap adversari; 15); 4-1 (Iancu; 16); 5-1 (Eugen Rudaru; 18); 6-1 (Cristian Arnăutu; 26); 7-1 (Arnăutu; 33); 7-2 (gol adversari; 35); 8-2 (Bogdan Anghel; 36); 9-2 (Iancu; 37); 10-2 (Năstase; 40).

Noaptea, la capătul partidei cu Galaxy Brad, scorul a fost unul fără echivoc: 6-0 (1-0), în urma reușitelor lui Rudaru (minutul 2), Iancu (27, 30 și 35), Năstase (37) și… Mihai Vanghele, portarul ploieștenilor punctând în ultimul minut de joc, 40! Cele două dispute au fost programate pe terenul 2 al Complexului TNT Club Sport, iar în urma acestora, MFC-ul s-a clasat prima în grupa 31, ultima dintre cele ale întrecerilor turneului final al Cupei României. Au mers mai departe, în prima faza eliminatorie, echipele clasate pe locurile 1 și 2, plus cele mai bune două de pe locul 3.

Sorții le-au adus în față ploieștenilor, sâmbătă, 29 iunie, de la ora 10.00, o formație din eșalonul secund al Bucureștiului, Metropolis. Se părea că MFC avea șanse mari astfel de a trece în faza imediat următoare a competiției. Din nefericire, numărul restrâns de fotbaliști pe teren mic a avut un impact serios în fața celor din capitala țării, care au produs surpriza, câștigând cu 3-2 (2-1), după ce băieții lui Georgescu au deschis scorul și l-au egalat imediat la reluare. Au marcat pewntru învinși: Arnăutu (14), egalarea survenind după numai 60 de secunde, adversarii făcând remontada în ultimul minut al celui dintâi mitan, Năstase (21) restabilind echilibrul pe tabelă, iar golul decisiv al Metropolisului a venit în minutul 27, în ultimele 13 nemaimarcându-se deloc!

Astfel, Vanghele și ceilalți coechipieri ai lui au trebuit să urce din nou în autocar, să părăsească bacăul și să facă o „escală”, la Buzău, pentru o… masă colegială, ultima de dinainte de vacanța competițională lungă. Din septembrie urmează a se reveni la campionat, după o serie de meciuri amicale, în august, iar la faza județeană a Cupei României, se va participa abia în martie sau aprilie, anul viitor. De subliniat că, din cauză că grosul lotului MFC-ului e format din jucători de la CS Blejoi (Eugen Rudaru, este și antrenor secund, Dănuț Iancu, Gabriel Năstase, Theodor Bojoagă și Vlad Badea, ultimii doi fiind absenți de la turneul final), numai doi fotbaliști de la acea trupă vor mai avea drept de joc la minifotbal și doar unul pe teren! Astfel încât, Gabriel Georgescu, factotumul de la MFC Ploiești, trebuie să gândească un efectiv mult schimbat în viitorul sezon oficial! Cred că va reuși, pentru că a putut să facă… minuni pe termen destul de scurt în minifotbalul prahovean: „Nu mă las până nu vom cuceri și titlul local, ca și o prezență mai lungă la turneul final al Cupei României, dar nu numai”!

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.ro