La Bacău, sub zodia sărbătoriților din tabăra „lupilor”. După eșecul lui „U”, Petrolul musai s-o bată pe Aerostar, de ziua lui Mircea Dridea!

Dragos Trestioreanu -

La Bacău, sub zodia sărbătoriților din tabăra „lupilor”. După eșecul lui „U”, Petrolul musai s-o bată pe Aerostar, de ziua lui Mircea Dridea!

Sâmbătă, de dimineață, în ziua aniversării a 31 de ani de viață ai presupusului titular al Petrolul din meciul de mâine, 7 aprilie 2019, ora 15.00, de la Bacău, cu Aerostar, Cezar Lungu, delegația „lupilor” s-a îndreptat către orașul lui Bacovia, pentru a prinde acolo un antrenament, ultimul înaintea dificilei încleștări cu trupa lui Florin Bratu. După ce au avut în plan, inițial, ca ședința de pregătire din prima zi a week-end-ului să se desfășoare pe terenul liderului campionatului Ligii A Prahova, CS Blejoi, așa cum se procedase și pe finalul mandatului predecesorului lui Gheorghe Mulțescu, petroliștii au acceptat o propunere a lui Cristian Ciocoiu, fostul fotbalist băcăuan care a trecut și pe la Steaua înainte de a deveni conducător la diverse grupări  din municipiul de baștină. Terenul ales a fost unul ci iarbă sintetică, de dimensiuni aproape regulamentare și protejat de-un imens balon, evitându-se astfel frigul de afară, potențat de vântul care acolo bate mai abitir decât la Ploiești!

Mulțescu senior a optat pentru un lot lărgit, care cuprinde 20 de fotbaliști echipați în galben și albastru, un portar și un jucător de câmp urmând să urce, duminică, în tribuna oficială a arenei Aerostarului, una vecină cu aeroportul din urbe. S-au suit în autocar, la Ploiești, apărătorii buturilor Cezar Lungu, Mirel Bolboașă și Ianoș Brînză, precum și jucătorii de câmp Alberto Olaru, Florin Borța, Sebastian Ghinga, Cristian Pușcaș, Lucian Cazan, Alexandru Țigănașu, Valentin Țicu, Dan Bucșa, Chrysovalantis Kozoronis, Marius Chindriș, Laurențiu Marinescu, Saim Tudor, Nini Popescu, Cătălin Ștefănescu, Robert Moldoveanu, Sergiu Arnăutu și Bogdan Rusu. După cum se observă, în afara juniorilor Alex Radu, Robert Enache și Mario Bratu, mai lipsesc și Alexandru Stoica („U 21”), grecul Georgios Sarris, ambii accidentați, primul – în recuperare după o operație la menisc, iar al doilea, din cauza unei probleme musculare suferite în săptămâna jocului din Moldova, și armeanul Edgar Malakyan, ca urmare a unei decizii tehnice. Astfel, nu ar fi chiar exclus ca Gigi Mulțescu să meargă pe principiul „echipa care câștigă nu se schimbă” și să înceapă disputa de pe stadionul Aerostarului cu „11”-le învingător în dauna Universității Cluj, grupare care a pierdut acasă, în această etapă, scor: 1-2, meciul cu CS Mioveni! Dar, vom vedea dacă nu cumva Mulțescu sr. îi va pregăti vreo surpriză neașteptată discipolului de pe banca Bacăului. Ar fi de dorit ca Petrolul să câștige pe 7 aprilie, nu numai pentru a sări peste „U” în clasament, ci și, mai ales, pentru a-i oferi un cadou mult dorit Seniorului Mircea Dridea, chiar în ziua în care va împlini 82 de ani! La mulți ani, nea Mircea! La mulți ani, Cezar!  

Apropo de Florin Bratu, în avanpremiera partidei de pe propriul teren acesta a declarat pentru publicația locală Deșteptarea că „ne aşteaptă un joc dificil, Petrolul fiind una dintre aspirantele la promovare. Întâlnim o echipă valoroasă, experimentată, care şi-a adus un tehnician de impact, în persoana lui Gigi Mulţescu, pe care îl cunosc bine, deoarece l-am avut şi eu ca antrenor. Consider însă că, jucând acasă, avem atuurile noastre şi sper să le fructificăm, astfel încât să ieşim din această situaţie dificilă”. Bratu a adăugat că, „până la jocul cu Daco-Getica, pe care este clar că trebuie să-l câştigăm, vom trage tare pentru a lua puncte din cele două meciuri pe care le vom avea cu Petrolul și Mioveniul. Parcurgem o perioadă delicată, motiv pentru care aştept o reacţie pozitivă din partea echipei mele. Avem nevoie de mai mult curaj şi de mai multă responsabilitate, pentru a nu mai repeta erorile care ne-au costat multe puncte, în special pe final de meci”. Tehnicianul Aerostarului îi are în lotul de mâine și pe doi foști petroliști, unul din efectivul Ligii a III-a, fundașul central Alexandru Ichim, care a prins atunci doar returul, înainte de a se transfera la trupa care are aceleași culori, galben și albastru, iar altul, mijlocașul de bandă Alexandru Ciocâlteu, în al treilea și al doilea eșalon, fiind „lup” un an și jumătate. Cel din urmă a și bifat două goluri de când a semnat cu băcăuanii, fiind un titular foarte apreciat de către antrenorul său. În schimb, Ichim a înscris în… propria poartă, deschizând scorul, acasă, în meciul cu Universitatea Cluj, pierdut de Aerostar cu scorul de 2-1! Totuși, deși nu are rezultate grozave, fiind și la patru puncte de primul loc care asigură salvarea de la retrogradare, formația moldavă este o nucă tare, oferind, atunci, o replică bună „alb-negrilor”. Se așteaptă astfel un stadion plin duminică, intrarea generală fiind de 10 lei/bilet. În tur, reamintesc, când pe bancă echipei Aerostar stătea Cristian Popovici, rezultatul final de pe „Ilie Oană” a fost de 5-0 (2-0), actualul echipier al Turrisului Turnu Măgurele, Antonio Cruceru, modificând primul tabela, Marinescu bifând, apoi, o „triplă”, iar olandezul Jeroen Lumu, ajuns, de la 24 ianuarie 2019, la divizionara secundă portugheză FC Arouca, a marcat golul de 3-0.

Comisia Centrală de Arbitri a delegat la Bacău o brigadă de prim eșalon, în frunte cu gălățeanul Adrian Viorel Cojocaru, cel care va fi asistat de bucureștenii Andrei Constantinescu și Vlad Bârleanu, rezerva venind de la Iași, Vlad Baban (lotul Ligii 2). Ca observator de arbitri a fost ales Bogdan Zanfirescu (Botoșani), iar de joc, vasluianul Bogdan Gheorghiță.

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU), www.sportpictures.eu (Răzvan PĂSĂRICĂ) și www.statisticianulfotbalului.ro