La Blejoi, s-a bătut recordul local de spectatori: 1.500! Fanii Petrolului au fost răsplătiți cu un 3-0 al favoriților

Dragos Trestioreanu -

La Blejoi, s-a bătut recordul local de spectatori: 1.500! Fanii Petrolului au fost răsplătiți cu un 3-0 al favoriților

4Cine nu s-a îndreptat, marți, 30 august 2016, cel târziu la ora 16.00 spre arena de fotbal din Blejoi, a avut „surpriza” de a trebui să-și parcheze autoturismul pe la… Ploieștiori. Într-atât de mare interes a suscitat meciul, de la 18.00, dintre echipa locală, CS, locul 1 în clasamentul la zi al Ligii A Prahova, și Petrolul ’52 Ploiești. În tribune și de jur împrejurul spațiului de joc au fost 1.500 iubitori ai fotbalului, cel puțin 99% suporteri pătimași ai oaspeților. Dacă la amicalul destul de recent dintre cele două echipe, fuseseră 500 de fani, acum numericul s-a triplat, fiind vorba, e adevărat, de o partidă oficială. Una devansată cu patru zile și făcând parte din programul etapei a III-a. Cu așa atașament din partea simpatizanților, Claudiu Tudor și coechipierii săi nu aveau cum să nu începaă duelul cu Blejoiul direct pe pistol. Au împins astfel gazdele în propria jumătate de teren a acestora – o fi fost de vină și faptul că aproximativ 50% din primul „11” l-au reprezentat jucători veniți la stadion direct de la serviciu! – și au început să-l… bombardeze pe portarul Adrian Gheorghe, cel care o fi regretat atunci opțiunea de a fi refuzat trecerea la Petrolul ’52! L-au întrebuințat astfel destul de serios Alexandru Puchea și Decebal Nae, cel dintâi făcându-l să înțeleagă, la a doua sa tentativă, că i-a trecut… glonțul pe la ureche și s-a înfipt în bara orizontală! Odată trecut iureșul, era ca ocaziile să se răzbune, cum se zice în folclorul fotbalistic. Cătălin Ruptureanu a demarat pe dreaptă – bună viteză are acest jucător! – și a centrat spre mijlocul careului mare, acolo de unde Vasile Micu părea să respingă fără probleme, însă a luftat! Mircea Ivan s-a trezit cu mingea, avându-l doar pe portarul Ionuț Marinică în față. Dar a urmat o ratare ce ar putea fi inclusă cu singuranță într-o… enciclopedie a genului. De la 7-8 metri, Ivan a trimis mingea pe lângă bară, dintr-un loc din care – cum se spune – e mai greu să ratezi, decât să marchezi. Același atacant a mai avut, tot în prima repriză, o mare oprtunitate, după o centrare a lui Ștefan Stanca, de pe stânga. Liber pe linia careului mic, a băgat capul cam sub balon, care s-a dus peste transversală!

2Înțelegând că se cam îngroașă „gluma”, Răzvan Catană s-a dus direct spre buturi, prin lateral stânga, a intrat în suprafața de pedeapsă, Adi Gheorghe i-a ieșit în întâmpinare, fără a putea bloca șutul și l-a busculat pe fundașul stânga petrolist. Centralul Robert Nuțu a așteptat să vadă ce traiectorie urma să aibă obiectul de joc, iar cum acesta s-a dus pe lângă bara de la colțul lung, a revenit și a arătat punctul cu var, acordându-i corect goal-keeper-ului – în lumina noilor reglementări, care spun că același fotbalist nu poate fi pedepsit de două ori pentru aceeași neregularitate – cartonașul galben. Nu pe cel roșu, așa cum au cerut, eronat, unii petroliști, La fel de greșit au protestat și blejoienii, intervenția portarului localnicilor fiind sancționabilă clar cu o lovitură de la „11 metri”. A șutat în colțul din dreapta Claudiu Tudor și a deschis scorul pentru Petrolul ’52, așa cum o făcuse și în disputa trecută, cu AS Tufeni. Atunci, în minutul 12, acum – în 37. A fost scorul de la pauză, chiar dacă Decebal Nae a avut în vârful bocancului posibilitatea unui ecart de două lungimi, chiar înainte de a se merge la cabine. Vârful împins al Petrolului și-a răzbunat acea ocazie, imediat la reluare (minutul 48) deviind cu un călcâi de mare efect mingea centrată de junele Alberto Olaru, de pe dreapta, o ușoară deviere derutându-l pe Adrian Gheoerghe. Astfel, Nae a bifat încă un gol, mai precis, meciul și golul, el punctând în toate cele trei partide de până acum ale noii sale echipe! La 0-2, deși trecuse deja la un modul de echipă mai ofensiv, în speranța unei egalări, Blejoiul s-a trezit că i-ar trebui măcar un gol ca să reintre meci. Însă, în minutul 52, fâșnețul neobosit Ilie Dumitrescu – frumoasă descoperire! – l-a depășit în mare viteză pe Stanca, așa cum mai avea s-o mai facă ulterior de încă două ori, a intrat în careu și, din unghi de 45 de grade, a trimis în cross, fără speranțe pentru Adi Gheorghe. Cum s-a făcut de 3-0 pentru Petrolul, nici cel mai optimisat susținător al echipei CS Blejoi nu a mai visat la cine știe ce minune. Și nici nu a mai fost loc. De altafel, tot oaspeții s-au cam întrecut în irosirea unor mari oprtunități de a mai înscrie. Însă, Adrian Vintilă, de două ori, și foarte tânărul Tiberiu Nițescu parcă au vrut să i se alăture lui… Mircea Ivan în acea enciclopedie a marilor ratări. . Vintilă s-a mai scos cu o pasă frumoasă, cu călcâiul, pentru Vladimir Butufei, feciorul fostului petrolist șutînd atunci în blocajul portatrului, cam din aceeași poziție din care, în returul trecutului sezon, îl bătuse cu o „scăriță”, la derbiul CS Blejoi – CS Păulești, terminat tot 0-3!

3Una peste alta a fost un meci dominat de Petrolul, prin posesie, o mențiune în plus pentru Claudiu Tudor, un fotbalist care joacă modern, din prima, și număr mai mare de ocazii, în care și-a luat… revanșa pentru acel 3-4 din amical. Însă, acum au fost alte date, au fost și Alexandru Puchea și Vasile Micu, păcat că la ultimul lor meci, oficialul Petrolistului Boldești, Dan Richită, preluând după joc legitimațiile celor doi, pentru a fi relegitimați, deoarece în week-end debutează și Liga a III-a, a fost și debutul lui Jean Prunescu – s-a văzut experiența de jucător la eșaloane superioare celui actual! – și a mai fost și o creștere semnificativă a potenței fizice. A fost limpede că staff-ul tehnic a lucrat din plin și eficient. Pentru CS Blejoi, eșecul la un scor de forfait a fost mai degrabă un accident, valoarea reală a echipierilor și soliditatea efectivului urmând a rezolva trecerea rapidă peste acest mic impas.

Un cuvânt de laudă și pentru centralul Robert Nuțu, cu o prestație fără cusur, dar și pentru tinerii săi asistenți, produse remarcabile ale școlii locale de arbitraj, Mihai Pandelea și Bogdan Ciocoiu. Și nu în ultimul rând pentru organizarea desăvârșită a acestui meci, care a suscitat un interes imens pentru nivelul celui de-al patrulea eșalon. Etapa următoare, Petrolul va juca iar pe arena Ilie Oană, în compania echipei AFC Brebu, iar cele 7 puncte bifate până acum, care au urcat-o pe primul loc, cel puțin până la ora disputării întregii etape a treia, vor atrage cu siguranță (și) mai mult de 6.000 de fani frenetici în tribune și peluze, pentru că mai este loc destul de doborât recorduri în privința asistenței de pe un stadion din Liga A Prahova!

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe 5.5 – Cl. Stoica 5.5 (77 – Al. Sterie), V. Iordache 6, I Filip 6, Șt. Stanca 5 – Ir. Dumitru (cpt) 6, Enciu 5.5 (46 – Rudaru 6) – Ruptureanu 6.5, Lambru 6 (46 – Vl. Badea 6), Cr. Vasile 6 – M. Ivan 4.5 (69 – Moruz 6). Antrenori: Răzvan Vlad (principal), Emil Coșieru (secund).

PETROLUL ’52: Marinică 6.5 – Olaru 7, Micu 6.5, Al. Crăciun 6.5 (64 – Prunescu 7), R. Catană 7.5 (79 – Velisar) – Puchea 7 – Cl. Tudor (cpt) 7.5, Vl. Butufei 7 – I. Dumitrescu 8, D. Nae 7.5 (55 – Vintilă 5.5), Dr. Gheorghe 6.5 (69 – Nițescu 6). Antrenori: Octavian Grigore (principal), Nicolae Constantin (secund), Gheroghe Liliac (cu portarii).

Au arbitrat: Robert Nuțu 8 – Mihai Pandelea 7.5 și Bogdan Ciocoiu 7.5 (toți din Ploiești).

Observatori AJF: George Negoițescu (Ploiești) și Teodor Negoiță (Măgurele).

Cartonașe galbene: Vl. Butufei (26), Cr. Vasile (30), Ad. Gheorghe (37), Olaru (49).

Interesant este că, în partida de la Blejoi, au evoluat nu mai puțin de trei fotbaliști purtând prenumele de Alexandru, Sterie (CS Blejoi), plus Crăciun și Puchea (Petrolul ’52). Sărbătoriții zilei nu și-au putut face cadou un gol, cel mai aproape fiind totuși mijlocașul central al ploieștenilor, aflat ca și Micu, repet, la ultimul lui meci, deocamdată, pentru echipa găzarilor. La final, în vestiar, Sterie le-a oferit câte o bere colegilor de echipă.

Foto: Cristi Stavri