La Botoșani, fără încă doi titulari importanți ai Petrolului, dar cu speranțe la trei puncte

Redactia -

La Botoșani, fără încă doi titulari importanți ai Petrolului, dar cu speranțe la trei puncte

După atâtea și atâtea meciuri jucate numai în nocturnă, Petrolul va disputa și unul la lumina zilei, arena de la Botoșani, acolo unde-și desfășoară partidele de acasă nou-promovata FC, nedispunând de p instalație specifică desfășuării jocurilor după ce se întunecă. Programată inițial la ora 16.00, dar devansată apoi cu un ceas, din cauza trecerii la orarul de iarnă, confruntarea dintre moldoveni și prahoveni ar părea una mai cu probleme pentru oaspeți, care nu vor avea la dispoziție încă doi titulari, Sony Mustivar, suspendat pentru cumul de cartonașe, și Juan Angel Albin, învoit să plece acasă, în Uruguay, deoarece copiul său acuză unele probleme de ordin medical. Din fericire pentru antrenorul principal Cosmin Contra, care își va ispăși, în tribună, a doua etapă de suspendare, acesta îl poate folosi însă pe Geraldo Alves, indisponibil de dinainte de duelul de la Mediaș, cu Gaz Metan. S-ar părea că tehnicianul, care va fi înocuit în spațiul tehnic de către secundul Laurențiu Roșu (foto sus; www.fcpetrolul.ro), la fel ca la meciul din etapa precedentă, cu Săgeata Năvodari, va face unele modificări surpriză în primul „11”, dar pe care le ține, firește, strict secrete, până la momentul trasncrierii acestuia în raportul de joc, de către team-managerul Cristian Vlad.

La conferința de presă de dinaintea plecării spre Botoșani, drum făcut din două bucăți, vineri, 24 octombrie 2013, până la Iași, cu avionul, apoi imediat după aterizare spre locul disputei – cu autocarul clubului, care i-a așteptat la aeroport, plecat mai devreme din Ploieșți, Laurențiu Roșu a declarat că “vom întâlni o echipă care poate fi considerată drept revelaţia campionatului. A obţinut cinci victorii, îl are pe Hadnagy (n.r. – fost golgheter al SC FC Petrolul, în eșalonul secund) în faţă, cel care a înscris de cinci ori până acum, şi – în general – este o formaţie bine organizată. Exceptând ultima deplasare, cea de la Pandurii Târgu Jiu, n-a primit mai mult de două goluri într-un meci. Într adevăr, şi victoriile obţinute au fost la scor minim, dar au reuşit să strângă 19 puncte, în 11 etape, fapt de subliniat pentru o nou-promovată”. Cât privește obiectivul echipei sale pentru deplasarea din Moldova, Roșu a fost cât se poate de clar: “Mergem cu gândul de a câştiga la Botoşani. Ne dorim să ne menţinem în partea superioară a clasamentului, iar pentru asta avem Hamza_Younes_si_Manasse_Ruben_Enza-Yamissi_la_antrenament_separat_24.X.2013_fcpetrolul.ronevoie să adunăm puncte. Vom face tot posibilul să le obţinem pe toate trei în partida de sâmbătă. În general, în deplasare, am obţinut destule puncte şi sperăm să continuăm pe aceeaşi linie şi astfel să învingem”. Antrenorul secund al „lupilor” a vorbit și despre problemele din efectiv, declarând că, “dacă Sony Mustivar are patru cartonaşe galbene şi va fi suspendat, Albin a avut ceva probleme de familie şi a trebuit să plece acasă, urmând a reveni la Ploiești săptămâna viitoare, în schimb, îl vom avea la dispoziție pe Geraldo, care este apt de joc acum. Hamza Younes (foto jos, în dreapta; www.fcpetrolul.ro) şi Enza-Yamissi (foto jos, în stânga) se simt din ce în ce mai bine şi sperăm ca, de luni, să înceapă să se antreneze cu grupul”. Din cauza orei de început a jocului de la FC Botoșani, programul echipei ploieștene a suferit modificări, potrivit lui Laurențiu Roșu, „fiind o oră cu care, probabil, fotbaliștii de astăzi nu prea sunt obişnuiţi, doctorul nostru, Claudiu Stamatescu, trebuind să adapteze programul alimentaţiei în așa fel încât încât să nu apară probleme”. Ziua de desfășurare a partidei de la Botoșani are o semnificație aparte pentru principalul colaborator al lui Cosmin Contra, Roșu urmând a sărbători sâmbătă împlinirea vârstei de 38 de ani. „Chiar pe 26 octombrie este ziua mea şi sper ca băieţii să-mi facă o surpriză frumoasă, mai ales că, apoi, pe 1 noiembrie, Cosmin (n.r. – Contra) și cu mine vom împlini un an de când suntem la Petrolul, club la care ne simţim foarte bine și am avut rezultate, dorindu-ne astfel să rămânem pentru cât mai mult timp la Ploiești”. De sperat astfel ca Geraldo Alves și coechipierii săi să-i ofere cadoul meritat tehncianului, aflat în aproape de zona în care s-a născut, el văzând lumina zilei la Iași.

Viitorul meci din campionatul Ligii I al fotbaliștilor echipați în galben și albastru se va desfășura luni, 4 noiembrie, de la ora 19.30, pe „Ilie Oană”, în compania unei alte nou-promovate, ACS Poli Timișoara. Până atunci însă, joi, 31 octombrie, de la 20.30, deținătorii trofeului Cupa României-Timișoreana vor oferi replica actualei divizionare secunde din Seria I, Rapid București, pe arena Valentin Stănescu-Giulești,, în ultima partidă din optimi. Jocul cu bănățenii va fi preluat în direct pe primul canal al postului Dolcesport, iar cel din competiția KO – de „ProTV”.