La Brazi, CSU Asesoft – tot mai de neînvins

Redactia -

La Brazi, CSU Asesoft – tot mai de neînvins

Încet-încet, CSU Asesoft Ploieşti începe să devină tot mai de nedepăşit în sala de sport de la Brazi, acolo unde a câştigat şi dificila partidă cu una dintre candidatele la titlu, din ediţia 2011-2012 a Diviziei A de baschet masculin, CS Gaz Metan Mediaş. După un meci pe care l-a început cu un deficit de şase puncte, jucătorii lui Vladimir Arnautovic şi-au revenit şi au încheiat primele 10 minute ale întâlnirii cu un ecart  bun: 22-15. Şi sfertul al doilea i-a avut pe „alb-albaştri” la timonă şi, deşi s-au impus, în acest parţial, mai strâns, 17-15, diferenţa de la pauză, de 9 lungimi, oferea speranţe pentru abordarea cu mult calm a părţii a doua a confruntării cu ardelenii.

Însă, actul al treilea, ca aproape mereu, nu le-a fost de bun augur ploieştenilor, adversarii lor apropiindu-se, după o jumătate de oră de joc, la doar 3 puncte, după un 17-23, care a fixat tabela la scorul de  56-53. Din fericire pentru ei, Cătălin Burlacu şi coechipierii săi, din rândul cărora s-a distins nou-venitul sârb Vladimir Tica (foto; www.ghimpele.ro), cu un „double-double” (10 recuperări, dintre care 6 ofensive şi 4 defenisve, plus 17 puncte bifate), au gestionat bine finalul, precizia aruncărilor libere, forţate de către băieţii lui Ovidiu Teleabă, în ultimul act, fiind atuul victoriei „gazdelor”: 75-72. Asta după un sfert patru terminat la egalitate: 19-19.

Arnautovic a mizat, în acest joc, pe următorii baschetbalişti: Aleksandar Vlahovic (7 puncte; 2×3), Szijarto Levente (6), Cătălin Burlacu (19; 4×3), Vladimir Tica (17), Darius Hargrove (14; 2×3)/Arvydas Cepulis (8; 2×3), Andrei Căpuşan (2), Drasko Albijanic (2). Cei mai buni marcatori de la CS Gaz Metan Mediaş au fost: Tudor Dumitrescu (15; 4×3), Titus Nicoară (13), Ivan Zigeranovic (13), Deven Mitchell (12; 1×3) şi Ivan Tomeljak (11; 1×3). Meciul a fost arbitrat de Marius Ciulin (Constanţa), Marius Udrică (Craiova) şi Alin Mircea Faur (Timişoara), comisar FRB fiind delegat Ion Olaru, din Bucureşti.