La cine se va uita Mircea Rednic, joi noapte?

Dragos Trestioreanu -

La cine se va uita Mircea Rednic, joi noapte?

Petrolul s-a antrenat, miercuri după-amiază, pe arena Conpet, de lângă aerodrom, înainte de a pleca spre București. A făcut ultimul antrenament pentru noul joc cu FC Steaua SA acolo unde încă poate că nu s-a stins ecoul meciurilor din anul competițional de dinaintea revenirii în Liga I. În autocar au urcat, la „Ilie Oană”, și au luat cap-compas Strejnicul aleșii antrenorului principal Mircea Rednic (foto; www.fcpetrolul.ro) pentru partida de joi seară, ora 21.30, de pe „Arena Națională”, în direct la televiziunile Look TV și DigiSport. Va fi vorba despre o dispută programată în etapa a XXV-a a campionatului celui dintâi eșalon.

Dacă, în returul semifinalei Cupei României-Timișoreana, cu același adversar și în același loc, din efectivul găzarilor a lipsit Geraldo Alves, accidentat, în rest Rednic aliniind cea mai bună formație avută la dispoziție, inclusiv reveniții Pablo de Lucas, Toto Tamuz și, în repriza secundă, Mohamed Tchite, acum nu numai căpitanul va absenta, ci și jucătorii de profil ofensiv Filipe Teixeira și Victor Astafei. Motivul? Același pentru toți trei: cartonașul galben de suspendare încasat în jocul de acasă, pierdut în fața Pandurilor Târgu Jiu, în Lunea Mare! La cine se va uita deci Rednic, în vestiar, înainte de al treilea duel – și ultimul – din sezonul 2014-2015 cu trupa „roș-albaștrilor”?

Locul din poartă va fi clar al lui Peterson dosr Santos Pecanha. Fundașul dreapta va fi ales între Jean Sony Alcenat și Andrei Peteleu. Ioan Filip a dovedit, cu gorjenii, că poate evolua perfect ca fundaș central. Iar Jean-Alain Fanchone va fi alesul pentru postul de fundaș stânga, observându-se un reviriment cu Pandurii. Întrebarea care se pune e cine va fi alături de Filip. Ipșa sau Satli? Mai exact, o alegere între cei doi stoperi care au dezamăgit crunt în turul semifinalei. Oricum, altă soluție nici nu are la dispoziție tehnicianul „lupilor”. Ori unul, ori altul. La închidere, Pablo de Lucas este „loc fix” pe stânga, trebuind să strângă din dinți pentru a bifa al treilea meci consecutiv integral după o puază destul de lungă. Lângă el? E posibil să fie Laurențiu Marinescu, obișnuit cu poziția de mijlocaș central dreapta. Ar mai fi „găselnița” Ricardo Pastorini, folosit pe acest post pe vremea lui Gigi Mulțescu. Dar e greu de crezut că Mircea Rednic va opta pentru experimente tocmai într-un meci cu FC Steaua SA. Dar dacă antrenorul va alege cumva un modul ofensiv? Un 1-4-4-2 de pildă. Așa cum a jucat contra grupării din Târgu Jiu. Atunci, pe dreapta ar intra Gevaro Nepomuceno sau Ciprian Vasilache, pe stânga mai sus-numitul Pastorini, iar între ei – de ce nu? – Rok Kronaveter și de Lucas. În aceste condiții, evident, Tamuz și Tchite ar juca iar împreună în avanposturi. Nu cum s-a întâmplat în prima repriză a returului semifinalei Cupei României, când cel de-al doilea i s-a alăturat primului abia la reluare.

Pe bancă, pe cale de consecință, vor sta portarul Mirel Bolboașă și jucătorii de câmp Peteleu sau Alcenat, Ipșa ori Satli, Ciprian Vasilache sau Nepomuceno, Alexandru Coman, Alexandru Chiriță și George Mareș. De-acum, nu mai rămâne decât să aflăm ce „filme” vom vedea joi noapte: „Tăcerea mieilor”, „Dansând cu lupii” sau (doar) „Mult zgomot pentru nimic”?