Ajutând Hermannstadtul lui Dani Coman, Măldărășanu și Balaure, în meciul de la Cluj, trupa de la Giurgiu a rezolvat și „dilema” Petrolului ’52: a fi sau a nu fi egalată la puncte de „U”, în ultima partidă disputată în 2021!

Dragos Trestioreanu -

Ajutând Hermannstadtul lui Dani Coman, Măldărășanu și Balaure, în meciul de la Cluj, trupa de la Giurgiu a rezolvat și „dilema” Petrolului ’52: a fi sau a nu fi egalată la puncte de „U”, în ultima partidă disputată în 2021!

Marți seară, în nocturnă, pe teren propriu, echipa „șepcilor roșii”, Universitatea lui Erik Lincar, părea să-și deschidă drumul către posibila… egalare, la număr de puncte, a Petrolului ’52, în ultima etapă, în caz de victorie, și să termine astfel pe locul al doilea anul, dar numai din cauza unui golaveraj inferior. Situație în care nici nu ar mai fi contat ce făcea Hermannstadt Sibiu la Chiajna, contra Concordiei. Însă, socoteala din „căminele studențești” nu s-a potrivit deloc cu aceea din „târgul Cluj Arena” și astfel una dintre echipele din subsolul ierarhiei la zi, dar numai din cauza deselor penalităților de care jucătorii nu au avut vreo vină, Astra Giurgiu mai exact, a amorsat „bomba”, câștigând cu scorul de 2-1 (1-1)!!! Da, Astra care o luase acasă, etapa precedentă, cu 0-5, de la Hermannstadt Sibiu! Care Hermannstadt avea să-i administreze, în runda încheiată marți la Cluj, un al doilea eșec din sezonul regular și cel dintâi după o serie fabuloasă de 12 victorii la rând! Cum „U” urma să joace împotriva Astrei, cred că nici cel mai optimsit suporter al sibienilor nu visa că echipa favorită va încheia prenultima etapă din 2021 pe locul secund în clasamentul la zi al sezonului regulat. Dar, uite că se mai întâmplă și câte o… minune dintre acestea, una în urma căreia Petrolul ’52 va termina pe locul 1 anul, fără teama că ar mai putea fi egalată, la puncte, de către Universitatea Cluj!

Ei bine, dacă în ultima rundă, Hermannstadtul s-ar impune la Chiajna, în dauna Concordiei, iar Petrolul ’52 – în a Universității Cluj, atunci diferența dintre echipele antrenate de cumetri, Nae Constantin, respectiv Marius Măldărășanu, va rămâne aceeași, peste an, cinci puncte, mai precis. Dacă însă, gruparea lui Măldărășanu se împiedică în Ilfov, ia numai un punct sau chiar pierde, iar ploieștenii înving pe „U”, atunci ecartul în favoarea „lupilor” ar ajunge la șapte (Hermannstadt), respectiv opt puncte (Universitatea). Trebuie menționat, însă, și că trupa lui Claudiu Niculescu, Concordia, ar pierde câte ceva din șansele unei promovări directe, dacă ar fi învinsă în meciul de acasă cu Sibiul. În schimb, dacă ar câștiga, iar – implicit – Hermannstadt ar pierde, ca și Clujul, la Ploiești, atunci Petrolul ’52 s-ar desprinde la opt puncte de sibieni și ilfoveni, clujenii urmând a rămâne în urmă la nu mai puțin de nouă lungimi. Acestea sunt calculele favorabile petroliștilor, suporterii culorilor galben-albastre neacceptând ca echipa de suflet a lor să nu termine anul în curs cu un avantaj apreciabil. În caz contrar, ultimele trei meciuri din sezonul de regular, ca și play-off-ul, de anul viitor, urmează a fi pe „viață și pe moarte”! În ce stiuație? În una în care se va pierde partida cu „U”, iar Concordia se va impune în fața Hermannstadtului. Atunci, clasamentul parțial, la zi, ar arăta astfel: 1. Petrolul ’52 – 39 puncte; 2. Universitatea Cluj – 36 de puncte; 3. Hermannstadt Sibiu – 34 de puncte; 4. Concordia Chiajna – 34. Precizare: în prezent, Sibiul are plus +21 la golaveraj, iar Chiajna, +11, fiind greu de crezut că se va modifica semnificativ după meciul direct. Concret, avantajul „lupilor” ar fi de numai trei puncte, în raport cu „U”, și de cinci, față de Hermannstadt și Concordia. Altă „mâncare de pește”!

De subliniat altfel că meciul de la Cluj, dintre Universitatea și Astra, a stârnit mari tensiuni, îndeosebi din cauza arbitrajului contestat de către ambele tabere, dar și a îndârjirii replicii unei echipe care pierduse, cum am scris mai sus, cu 5-0, de curând, chira pe propriul teren. Dacă prima repriză le-a aparținut clar tinerilor de la Giurgiu, în a doua, în special după 1-2, Astra a fost „numărată în picioare” de către Gugu și coechipierii săi. Pe lângă un penalti ratat de astristul Gabriel Șerban, în cel dintâi mitan, au mai fost încă două neacordate tot atunci și tot oaspeților, care au avut și o bară. În schimb, a doua lovitură de la „11 metri” acordată de arbitrul Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe) a fost apreciată de gazde, dar și de neutri, ca nefiind neregulamentară, faultul fiind făcut în afara suprafeței de pedeapsă. A fost o fază grea, în care – așa cum zic arbitrii – poți să nu dai, dar poți să și dai, fiindcă faultul a început în afara suprafeței de pedepasă, dar a continuat și în interiorul acesteia. Cel puțin, așa s-a văzut pe reluările TV. Orișicât, a „face gaură în cer” pentru arbitrajul de la Cluj, ce să mai zici atunci când, nu departe, la Mediaș, un central mult lăudat din lotul Ligii 1, argeșeanul Iulian Călin, a viciat rezultatul final al duelului dintre Gaz Metan și Farul, acordând un penalti absolut imaginar constănțenilor, care au egalat în minutul 90+7 și s-a terminat 1-1! Ce să mai…

Foto: www.digisport.ro și www.telekomsport.ro