La doar un succes de un bilanț-minune în cupele continentale. Asesoft-Nancy – joc decisiv pentru locul 3 în grupa N

Redactia -

La doar un succes de un bilanț-minune în cupele continentale. Asesoft-Nancy – joc decisiv pentru locul 3 în grupa N

Noua aventură în EuroCup a campioanei en-titre a baschetului masculin românesc, CSU Asesoft Ploiești, a debutat în luna octombrie a anului trecut și a continuat – premieră absolută pentru țara noastră – până astăzi, 11 februarie 2014, când, la sala Olimpia, se va trage cortina pentru prezența mai mult decât apreciată a „alb-albaștrilor”. Pentru prima oară în istoria participărilor în EuroCup, Asesoftul a reușit să treacă de grupele preliminare și a obținut o calificare senzațională în Topul 32 al întrecerilor din cea de-a doua competiție ca importanță din Europa, la nivel de cluburi. În decembrie 2014, ploieștenii au lăsat pe dinafară trupe din ligi puternice, precum Israel, Hapoel Ierusalim, și Serbia, Partizan Belgrad. Câștigându-și dreptul de a evolua într-o grupă cu ultimele două câștigătoare ale trofeului din EuroCup, Lokomotiv Kuban Krasnodar, respectiv Spania, Valencia Basket, jucătorii lui Vladimir Arnautovic și Sașa Ocokoljic se vor lupta, în această seară, de la ora 19.30, în direct pe „DigiSport 3”, pentru a termina parcursul din acest an pe locul 3 în ierarhia grupei N din așa-numitul (și) „Last 32”. Pentru a obține o performanță foarte greu de egalat, darămite de depășit, pe viitor pentru sportul jucat la panou în România, Cătălin Burlacu și coechipierii săi, români și străini, au nevoie doar de o victorie, indiferent de scor, în dauna francezilor de la SLUC Nancy. La startul confruntării retur a celor două combatante, ambele se prezintă cu o linie de clasament identică, un succces și patru eșecuri, doar coșaverajul fiind favorabil oaspeților, fapt ce nu va mai conta, firește, la finele întâlnirii. Adică, atunci când una dintre formații va avea avea un punct în plus față de cealaltă.

afis_asesoft_nancyDeși duelul cu Nancy nu va fi deloc unul ușor, „cocoșii” având un parcurs foarte bun de șase etape încoace, în prima ligă din țara lor, cu cinci victorii și doar o înfrângere, ocupând locul 5, în prezent, la un punct de Dijon, grupare participantă și ea la „Top 32”, așa cum notează www.csuasesoft.ro. Chiar și fără Daniel Dee Brown și Gerald Raymond Lee jr., transferați la LukOil Academic Sofia, respectiv, UCAM Murcia CB, în pline întreceri din Top 32, ploieștenii trebuie să se bată să treacă de Nancy. O trupă care i-a învins, în Franța, la 17 puncte diferență, într-o zi fastă pe plan ofensiv a sa. A fost singura victorie a echipei antrenate de Alain Weisz, asupra uneia care a detonat, puțin mai târziu, „bomba” de la Valencia, învingând-o pe propriul teren pe câștigătoarea EuroCup, ediția 2013-2014. Cu un posibil prim 5 din care vor face parte Marius Runkauskas (vezi afișul pentru acest meci), Alhaji Mohammed, Jermaine Jonte Flowers (foto sus; atacat de fundașul lui Lokomotiv Kuban Krasnodar, compatriotul Malcolm Delaney; www.sportaction.ro), Jarvis Hayes și Christopher Cooper, antrenorul principal Dado Arnautovic are asigurată atât fantezia din joc, cât și siguranța din apărare, pivotul american fiind recunoscut tocmai pentru această calitate. Mai rămâne ca, oferindu-i-se, de-acum, mai multe minute pe parchet, să rezolve eficient și acțiunile din spațiul de trei secunde advers. În rotație vor mai intra Michalis Pelekanos, Dragan Labovic, Cătălin Burlacu și Sziajrto Levente, baschetbaliști cu mare experiență în întrecerile cotinennentale, dar și mai nou-venitul Stefan Pot, care a prins deja mai multe antrenamente și patru meciuri oficiale cu noua sa echipă – două în campionat și tot atâtea în EuroCup. Celelalte locuri din raportul de joc vor fi completate de Vlad Dogaru și unul dintre tinerii din lot, Adrian Movileanu sau Andrei Ene.

Fiind vorba despre un meci decisiv pentru ocuparea unui loc pe podiumul grupei N, organizatorii de la CSU Asesoft îi invită pe iubitorii de baschet și ai simpatizanți ai echipei lor, din municipiu și din județ, să umple cele două tribune ale „Olimpiei” și să-i încurajeze frenetic pe „rechini” – fiind al… 6-lea jucător – în drumul spre bifarea celei mai mari performanțe în EuroCup. În pauza mare a partidei, va avea loc o nouă demonstrație a baschetbaliștilor în scaune cu rotile, de la Fundația Motivation, iar puștii de la Asesoft Junior vor încânta, și ei, asistența cu un „meci-blitz”. Sunt create astfel toate condițiile pentru un super spectacol la sala Olimpia, astă-seară, meciul internațional, ultimul din ediția 2014-2015, netrebuind ratat..