FC Petrolul își multiplică… „Viitorul”! În plus, se bagă și la „internaționali” din fosta Iugoslavie! Și se aude că încă nu ar fi gata cu mercato de iarnă!

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul își multiplică… „Viitorul”! În plus, se bagă și la „internaționali” din fosta Iugoslavie! Și se aude că încă nu ar fi gata cu mercato de iarnă!

Joi, 3 februarie 2022, pe www.fcpetrolul.ro, au fost anunțate încă două noi transferuri, mai precis cele ale unor fotbaliști de prim eșalon. Unul de la „intern”, mijlocașul de bandă dreaptă, dar care poate juca și în centru, Marius Iulian Cioiu (foto sus, în dreapta; de la Academica Clinceni, via Viitorul Pandurii Târgu Jiu), iar altul de la „extern”, fundașul central bosniac Verdan Vrhovic (foto sus, în stânga; de la Zeljeznicar Sarajevo). Ei se află deja la Lara, în cantonament, și se antrenează sub comanda staff-ului tehnic al FC Petrolul.

Cioiu are 22 de ani, a terminat vara trecută contractuol cu divizionara secundă Viitorul Pandurii Târgu Jiu și a fost legitimat la o echipă de Liga 1, Academica Clinceni. Cea la care a bifat 16 meciuri și un gol, unul de-a dreptul splendid, cu stângul, în poarta lui Dinamo, pe terenul din Șoseaua Ștefan cel Mare, în campionat (foto, în text). Sezonul trecut a fost coechipier cu Vlad Prejmerean, la Viitorul Pandurii, cel din urmă venit la clubul găzarilor spre sfârșitul toamnei trecute. Noul „lup” face parte dintr-un grup de trei fotbaliști tineri și talentați de la formația gorjeană, împreună cu atacantul Daniel Paraschiv (FC Hermannstadt Sibiu, împrumutat de la CFR Cluj) și fundașul stânga Andrei Dragu (FC Botoșani). Cu toții au debutat în primul eșalon în actuala ediție a L1. Marius Cioiu a părăsit-o pe Academica din cauza marilor probleme financiare de la formația din Ilfov, aflată aproape de faliment. La FC Petrolul, mijlocașul născut la Târgu Jiu va putea sa refacă un tandem de mijlocași centrali cu brașoveanul Prejmerean.

Vrhovac (23 de ani, 1,87 metri), un dreptaci care poate evolua în ambele posturi din centrul defensivei, este internațional de seniori și „U 21” al Bosniei-Herțegovina, a jucat în 17 partide (două goluri marcate), în toamnă, la Zeljeznicar (foto, în text), în primul eșalon, și are avantajul și al cetățeniei croate. Fapt pentru care el este considerat jucător comunitar. Cu aproape o sută meciuri în Liga 1 din Bosnia, Verdan a evoluat și în Croația, la NK Novigrad, iar în rest numai în țara lui natală, cea mai cunoscută formație la care a jucat, în afara lui Zeljeznicar, fiind Celik Zenica. Maximum de cotă pe www.transfermarkt.de a fost de 400.000 de euro (19 iunie 2019), în prezent – 250.000 de euro. Odată cu acest transfer, colectivul tehnic al „lupilor” va avea la dispoziție două tandemuri puternice de fundași centrali, pe de o parte, olandezul Bart Meijers și portughezo-românul Marian Fernando Huja, ajuns deja la Lara și el, iar pe de alta, bosniaco-croatul Verdan Vrhovac și românul Viorel Ștefan Lică.

Dar, se aude că mercato de iarnă nu s-ar fi închis încă pentru FC Petrolul, mai fiind în discuție una, două sau, chiar, trei surprize plăcute. Mai este timp, de altfel, până pe 14 februarie, atunci când este deadline-ul perioadei de transferuri din pauza competițională de la Liga a II-a. Rămâne de văzut dacă zvonurile au și acoperire pe deplin.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.looksport.ro și www.fkzeljeznicar.ba