La finala Cupei României, CS Blejoi a luat… totul de pe „Ilie Oană”! Trupa lui Biziniche, Mâinea, Vlad și Coșieru – eventul fotbalului județean

Dragos Trestioreanu -

La finala Cupei României, CS Blejoi a luat… totul de pe „Ilie Oană”! Trupa lui Biziniche, Mâinea, Vlad și Coșieru – eventul fotbalului județean

Câștigătoare, din punct de vedere matematic, a ediției 2018-2019 a campionatului Ligii A Prahova, cu câteva etape înainte de „finiș”, redevenită șefă de pluton după ratarea barajului de promovare din vara trecută, CS Blejoi și-a adjudecat și ultimul act al fazei județene a sezonului 2019-2020 a Cupei României, fiind vorba despre al doilea succes de acest gen, dar primul sub această titulatură. Asta după finala de la Strejnicu, câștigată sub denumirea de CS Blejoi Vispești, pe 16 iunie 2012. Astfel, băieții lui Gheorghe Biziniche, Paul Mâinea, Răzvan Vlad și Emil Coșieru au reușit să bifeze primul event din istoria destul de diluată a clubului de lângă Ploiești!

Dacă, în sezonul competițional trecut, CS Blejoi a câștigat campionatul, dar a pierdut finala locală a Cupei României, 0-2 cu CS Păulești, astăzi, 6 iunie 2019, a reușit să aducă încă o cupă în vitrină, tot după un 2-0, de data aceasta unul cu succes! Mai mult, evoluând în deschidere, pe arena Ilie Oană, juniorii B1 ai lui Cristian Burlacu și Emil Coșieru, de la CS Blejoi, au prefațat superb victoria colegilor mai vârstnici, adjudecându-și finala Cupei României, de profil, cu scorul de  5-0 (2-0), în dauna juniorilor A1 de la Unirea Urlați, după golurile marcate de Bărbuceanu, fiul fostului fotbalist de la defunctele Chimistul Valea Călugărească și Conpet Ploiești, Teru, Iordan (de două ori) și Oprea! Ei au fost susținuți de o frumoasă trupă de majorete.

În finala seniorilor, în care Blejoiul a îmbinat experiența cu vivacitatea, vârstnicii colaborând de minune cu tinerii, iar CSO Plopeni s-a văzut trădată, în timp, de anii, mai mulți, din cărțile de identitate ale majorității titularilor, Irinel Dumitru și coechipierii lui au luat pulsul, la început, al rutinaților adversari. Apoi, i-au obligat să-și consume energia, lăsându-i fără suflu și apelând firesc, în plan ofensiv, aproape exclusiv pe contraatac. Însă, primul gol al fotbaliștilor echipați complet în albastru a venit după o acțiune colectivă, în care ultima pasă a fost a lui Ruptureanu, iar finalizarea – a lui Lambru (foto, sus, în text), omul de gol al echipei CS Blejoi trimițând în cross, din unghi de 45 de grade, dreapta, fără șanse pentru Marinică, de la 12 metri. Un gol frumos, care i-a bucurat enorm pe cei din tabăra Blejoiului și le-a dat speranțe mari, după puțin peste un sfert de ceas de la primul fluier al lui Ovidiu Oprea, că vor reuși, în sfârșit, eventul. Ulterior, Dumitru și compania au acuzat neacordarea unei lovituri de pedeapsă, la fel cum și plopenarii, tot când tabelele arătau 1-0 pentru CS Blejoi, au vrut să li se pună mingea pe var, la o fază în care Butufei a fost contrat în fața careului mic, iar mingea a sărit la… nașul lui, Ciobanu, a cărui ratare a uimit, pur și simplu! Pînă la urmă, în ultimul sfert de oră al primului mitan, s-a arătat și punctul cu var, după un contraatac de manual, cu recuperare a lui Ruptureanu din fața propriei suprafețe de pedeapsă, urmată de transmitere a balonului către Iancu și deschidere superbă a acestuia pe stânga, la Lambru. Continuarea a dovedit inteligența celui din urmă, care a mimat scurt că îl va deschide „în gaură” pe același Iancu, însă a pătruns pe stânga în careul mare și a fost secerat acolo de atacul întârziat al lui Neacșu. Iar, de la „11 metri, căpitanul Blejoiului, Irinel Dumitru, a transformat senzațional, șutând în vinclul drept, ghicirea colțului de către Marinică nemaifolosind la ceva! Și 2-0 ava să fie scorul de la pauză, dar și de după fluierul final.

În repriza secundă, echipierii lui Iulius Mărgărit, veniți tot în „Joma”, ca și adversarii, dar pe model… sud-american, în dungi orizontale roș-albe, au căzut total după vreo 10 minute, ulterior oponenții jucându-se cu ocaziile, în special „omul meciului”, Cosmin Lambru (cu un gol și un penalti obținut). În trei situații de singur cu Marinică, Cosmin a trimis, din cădere, pe lângă bara stângă, apoi, de două ori, în blocajul celui care-i fusese coleg, în vara lui 2016, la primul antrenament, de pe arena Ilie Oană, al pe-atunci noul Petrolul! Au mai fost și alte oportunități de a marca, ultima din prelungiri a foarte talentatului Ghinea, un fundaș stânga tânăr și iute, care a părut însă, atunci, că a vrut să marcheze neapărat el, ci nu să paseze la Lambru sau, mai ales, Ursu, care erau demarcați perfect. Astfel încât, a fost, repet, doar 2-0, după o finală adjudecată – mult mai clar decât a arătat-o rezultatul final – de către băieții primarului Adrian Dumitru! Dar, dacă ar fi fost 5-0 și la seniori, chiar că nu s-ar fi mirat nimeni! Anul trecut, dacă Filip pierduse finala cu Blejoiul, iar acum și cu Plopeniul, în schimb, Marinică, Butufei, Ciobanu, Bărăgan, Trică și Neacșu au fost învingători, atunci, cu CS Păulești, în dauna Blejoiului, reamintesc! Voi reveni cu o analiză a jocului câștigătorilor fazei locale a Cupei României, iar asta în perspectiva barajului din 15, deplasare, și 22 iunie, acasă, cu formația campioană a județului Giurgiu, cea care va fi decisă sâmbătă, 9 iunie, după finala dintre Argeșul Mihăilești și AS Mihai Bravu.

Foto: Iulia LAMBRU, Paulo MÂINEA și Facebook (Tania DT)