La început de tur și de retur, în ediția 2018-2019, remize. Acum, Balint Laszlo a făcut și mai mare deranj pe „Ilie Oană”, 3-0 în dauna Petrolului! Cu UTA!

Dragos Trestioreanu -

La început de tur și de retur, în ediția 2018-2019, remize. Acum, Balint Laszlo a făcut și mai mare deranj pe „Ilie Oană”, 3-0 în dauna Petrolului! Cu UTA!

După două remize la început de tur, respectiv de retur, sezonul trecut, 0-0 cu Sportul Snagov și 1-1 cu Metaloglobus, pe arena Ilie Oană, din Ploiești, Balint Laszlo a venit iar în același loc cu o altă echipă, UTA, „Bătrâna Doamnă” din Arad arătând însă la fel ca și predecesoarele trupe ale antrenorului originar din Brașov. S-a sperat ca lui Balint să nu-i mai reușească și a treia oară să scape fără eșec de pe „Ilie Oană”, iar astfel Petrolul să lege două victorii, după cel obținut în ceasul al 12-lea al debutului de la București, cu mai sus-amintita Metaloglobus.

Socoteala de-acasă nu s-a potrivit însă, deloc, cu aceea de pe… stadion, tehnicianul plecat din capitala țării tocmai în vestul acesteia făcând și mai mult deranj. Asta deoarece UTA a jucat, repet, ce-au făcut și Snagovul și cei din Pantelimon, adică blocare a spațiilor, multă determinare și exploatare la maximum a contraatacului. Așa a venit un succes incredibil, la un scor de forfait, 3-0 (1-0), pentru „roș-albi”, în care ultimele două goluri au fost bifate pe final de joc, în urma unor raiduri-școală, finalizate de Buhăcianu (minutul 90) și de brazilianul cu pașaport italian, Lorenzi (90+4), după ce, spre terminarea primei reprize, Rus (36) transformase cu siguranță un penalti corect acordat de către bucureșteanul Andrei Antonie, la semnalizarea musceleanului de la tușa unu, George Neacșu.

A fost un meci în care la pupitrul jocului a stat… Petrolul, iar UTA a pus „autobaza” în poartă, de la bun început, chiar în ziua în care „inventatorul” ei, fost jucător și pe la vechiul FC Petrolul, adică venerabilul Florin Halagian, se stinsese din viață! „Arzând ogoarele”, precum înaintașii atunci când dădeau năvală otomanii, arădenii au respectat ad-litteram tactica impusă de un antrenor căruia îi iese mereu schema pe la Ploiești, să nu piardă! Cu excepția celei de a fi numit la… Petrolul, deși a fost pe lista scurtă și vara, și iarna trecute! Ce bine era ar fi fost dacă…

Petrolul a pierdut, dar a jucat frumos, numai scorul final conducând la ștergerea din memorie a superiorității sale din joc. „Lupii” au avut șuturi de admirat, Iacob neavând ce face la bara juniorului Stoica, dar remarcându-se printr-o intervenție senzațională la cel al lui Bărboianu. Însă, marile oportunități de a egala au fost cele ale lui Arnăutu, un „cap” direct în picioarele portarului advers, deși fusese găsit singur de o centrare perfectă a lui Țicu, și un șut mai moale sub transversală, deturnat de apărătorul buturilor arădenilor sus, pe plasă! Bref, eșec nedrept și la un scor exagerat! Păcat! Dar, sunt mai multe de scris. Voi reveni…

Foto: www.fcpetrolul.ro (Cristi STAVRI)