La jumătatea cantonamentului-carantină, fotbaliștii de la Petrolul au fost testați a doua oară de Covid-19, dar continuă să se antreneze, ca și până acum, pe „grupulețe”!

Dragos Trestioreanu -

La jumătatea cantonamentului-carantină, fotbaliștii de la Petrolul au fost testați a doua oară de Covid-19, dar continuă să se antreneze, ca și până acum, pe „grupulețe”!

Astăzi, 1 Iunie 2020, aflați în cantonamentul-carantină găzduit, de o săptămână, de „Vigo Hotel”, fotbaliștii de la divizionara secundă inclusă în play-off FC Petrolul Ploiești au fost testați de Covid-19, pentru a doua oară, la jumătatea stagiului de pregătire. A fost prezent, pentru a fi testat prima oară, și portarul moldovean de peste Prut, al treilea din lot, Cristian Apostolachi (foto), cel care și-a terminat acum carantina de 14 zile impusă ulterior revenirii sale din țara de baștină. Rezultatele testelor pentru cei 24 de jucători aflați la „Vigo Hotel” vor fi cunoscute mâine, marți, 2 iunie.

În continuare, „lupii” se antrenează în grupuri de câte patru, motiv pentru care staff-ul tehnic – antrenorul principal Costel Enache, secundul Cătălin Munteanu și preparatorul fizic Alessandro Cittadino – stă și șase ore pe teren, pentru a-i pregăti pe toți fotbaliștii de câmp. Până acum, antrenamentele s-au efectuat la arenele din Strejnicu și Pleașa, care au fost pregătite adecvat pentru ședințele de pregătire. „Am fost, personal, la fostul stadion Chimia, de la Brazi, și abia puteai să calci cu piciorul în iarbă, darămite să bagi tractorașul care s-o tundă, dar de mâine, cu siguranță, va fi bun de pregătire și acesta, în afara celor de la Strejnicu și Pleașa” – a declarat pentru www.gazetaph.ro directorul sportiv Costel Lazăr. Oficialul petrolist a mai precizat că, „la <>, gazonul e mai bun ca niciodată, fiind meritul celor care se ocupă de întreținere și pe care îi felicit”! Cu trei terenuri de antrenamente numai bune, Laurențiu Marinescu & Co. vor avea unde să pregătească așa cum se cuvine asaltul decisiv pentru promovarea în Liga 1!

Luni, 8 iunie, în ultima zi a cantonamentului-carantină, se va face și ultima testare de Covid-19, iar dacă totul va fi OK, neavând cum să fie altfel însă, de a doua zi se va trece – cum este atât de așteptat – la antrenamentele la care să participe tot lotul. Așa cum… Rapidul – s-a dovedit prin fotografii (vezi www.telekomsport.ro și www liga2.prosport.ro, preluate și de www.gazetaph.ro) – ar face de ceva vreme, dar FRF a anunță că nu există cadru legal pentru a fi sancționată sportiv, în vreun fel!

Foto: www.fcpetrolul.ro