La magazine şi producători din Prahova POŞIRCĂ PE POST DE BĂUTURI SPIRTOASE

Redactia -

La magazine şi producători din Prahova POŞIRCĂ PE POST DE BĂUTURI SPIRTOASE

        In perioada 07-11.10.2013 comisarii CJPC Prahova au desfasurat actiuni de control in municipiul Ploiesti si pe raza judetului Prahova, pentru verificarea calitatii, modului de etichetare si comercializare a bauturilor spirtoase. Cu aceasta ocazie au fost verificati 31 de operatori economici care produc si comercializeaza bauturi spirtoase, controlandu-se cantitatea de 4757 litri bauturi spirtoase, aplicandu-se sanctiuni contraventionale in valoare totala de 130000 lei. A fost dispusa masura de oprire temporara de la comercializare pentru 3802 litri bauturi in valoare totala de 51037 lei si oprirea definitive si retragerea din circuitul consumului uman pentru 11 litri bauturi spirtoase in valoare de 190 lei.

           Dintre deficientele constatate amintim:

–              La produsul ,,bautura spirtoasa Leu” au fost constatate deficiente de indicare a concentratiei alcoolice , aceasta fiind indicate cu abatere de 0,3 ceea ce contravene prevederilor legale;

–              Se comercializau bauturi spirtoase pe a caror eticheta erau desenate diferite fructe, iar in lista ingredientelor se specifica faptul ca acestea contin 0,1%suc din fructele respective.

–              Au fost depistate la comercializare bauturi spirtoase care prezentau depuneri in masa lichidului,acestea fiind oprite definitive de la comercializare;

–              De asemenea au fost gasite la comercializare bauturi fara eticheta cu elementele de identificare si caracterizare ale produselor respective.

–              S-a depistat la comercializare produsul bautura spirtoasa votca avand tara de origine Canada pe a carei eticheta lipseau informatiile cu privire la denumirea si adresa producatorului ,denumirea si adresa importatorului ,iar la produsul bautura spirtoasa Cream cu aroma de whiski si bautura spirtoasa cu aroma de brandy, se incalca prevederile legale cu privire la denumirea produsului.

–              Au fost depistate de asemenea bauturi spirtoase pe a caror eticheta ingredientele nu erau inscriptionate conform prevederilor legale.