La majorat, juniorul Iuliu Oprea primeşte drept cadou un meci împotriva campioanei Bulgariei

Redactia -

La majorat, juniorul Iuliu Oprea primeşte drept cadou un meci împotriva campioanei Bulgariei

Marţi, 2 iulie 2013, unul dintre cei trei juniori din cadrul CCJ al SC FC Petrolul Ploieşti incluşi în delegaţia pentru stagiul de pregătire şi jocuri din Slovenia al echipei mari, portarul Iuliu Oprea (foto, în mijloc, alături de antrenorul său, Cătălin Grigore, şi colegul dintre buturi, Peterson dos Santos Pecanha; www.fcpetrolul.ro), împlineşte vârsta de 18 ani. Majoratul său coincide cu ziua celui de-al cincilea meci-test al „lupilor”, penultimul avut de disputat în cantonamentul de la Maribor.

După o zi, luni, 1 iulie, cu două antrenamente, unul fizic – de dimineaţă, iar altul tehnic-tactic, după-amiază, desfăşurate pe unul dintre terenurile de la „Futbal Complex Pohorje”, din Maribor, a venit şi rândul a încă unei partide amicale, ploieştenii intrând în linia dreaptă a pregătirilor pentru Supercupa României, de miercuri, 10 iulie, ora 20.45, de pe „Arena Naţională”,  cu Steaua Bucureşti, biletele pentru acest joc urmând a mai fi vândute în Ploieşti până duminică, 7 iulie, ora 20.00. Cu opt zile înaintea primului examen oficial al sezonul 2013-2014, este de presupus că antrenorul principal Cosmin Contra va încerca să opună bulgarilor de la Ludogoreţ Razgrad, campioana en-titre a ţării vecine de la sud de România, un „11” cât mai apropiat de cel pe care îl va trimite pe gazon împotriva jucătorilor antrenaţi de către finul său, Laurenţiu Reghecampf. Dintre nou-veniţi, dacă Andrei Lungu a avut probleme medicale la genunchiul operat, fapt pentru care a stat aproape un an pe tuşă, fiind lăsat acum pe mâna medicului echipei „galben-albaştrilor”, dr. Claudiu Stamatescu, şi a preparatorului fizic Ignacio Martinez, sunt apţi de joc: portarul Peterson dos Santos Pecanha şi jucătorii de câmp Pablo de Lucas Torres şi Ruben Ramos Martinez, chiar dacă acesta din urmă a acuzat, şi el, unele dureri musculare, în ultimele zile. La aceşaşi capitol nu poate fi trecut şi Elhad Naziri, el fiind component al Petrolului încă din iarnă, doar că a fost chemat puţin mai târziu la hotelul Habakuk, după ce iniţial se dorise rezilierea contractului său cu clubul ploieştean. Fără Francisco Sandaza, care nu a trecut de „filtrul” lui Contra, şi Mihai Roman II, plecat la Săgeata Năvodari, „lupii” au mai puţine soluţii în ofensivă, nici golgheterul Jeremy Bokila nefiind chiar în plenitudinea formei sale fizice. Deşi se anticipa că, la faţa locului, ar mai veni şi alţi fotbalişti la probe, deja timpul a intrat în sac, apropierea partidelor oficiale fiind un impediment pentru un nou-venit, care nu ar avea nici pregătirea făcută la zi.

Meciul de astăzi, cu Ludogoreţ, formaţia fostului dinamovist Cosmin Moţi, va debuta la 19.00 (ora României) şi se va desfăşura în Austria, în localitatea Globasnitz, aflată în vecinătatea graniţei cu Slovenia, ţară în care petroliştii îşi desfăşoară stagiul de pregătire. Ultimul test al ploieştenilor va avea loc joi, 4 iulie, când adversara Petrolului va fi o grupare din prima ligă a Ucrainei, Zoria Lugansk.