La Măneciu, Petrolul ’52 în căutarea… locului pierdut!

Dragos Trestioreanu -

La Măneciu, Petrolul ’52 în căutarea… locului pierdut!

Duminică, 6 noiembrie 2016, de la ora 14.00, în ultimul meci al etapei a XII-a a campionatului Ligii A Prahova, la arena de fotbal din Măneciu, AS Petrolul ’52 Ploiești va da startul cursei de recuperare a primului loc din ierarhie, pierdut ca urmare a succesului de sâmbătă al echipei de pe locul secund, CS Blejoi, în dauna fostei ocupante a celei de-a treia poziții, CS Cornu, scor: 2-0. Însă, meciul cu Avântul, din localitate, nu va fi deloc ușor, mai ales în condițiile în care lui Octavian Grigore îi vor lipsi doi titulari importanți: mijlocașul central Vladimir Butufei, accidentat în repriza secundă a derbiului de acasă cu AFC Bănești-Urleta și diagnosticat cu o afecțiune la ligamentul colateral extern drept, și fundașul de bandă Răzvan Catană, ținut pe tușă de o întindere la mușchii adductori de la coapsa stângă, suferită pe parcursul aceluiași meci, în care, ambițios din fire, a forțat să joace toată partida.

În plus, gazda de duminică este în creștere de formă, Avântul Măneciu, după un debut ceva mai slab de întreceri, urcând pe poziția a VI-a, bifând 21 de puncte și +6 în clasamentul adevărului. Pregătită de un veritabil simbol al Măneciului, antrenorul Dorinel Beznea, Avântul are în componența sa fotbaliști cu experiență bogată în al patrulea eșalon, ba chiar și la cel imediat superior. Astfel, din efectivul mănecenilor se disting portarul Alexandru Toma, despre care se spune că a mai făcut „naveta” Măneciu-Vălenii de Munte, apărând și buturile echipei CSO Telejeanul, fundașii centrali Alexandru Costache (24 de ani), o speranță pe vremea când combătatea în Liga a III-a, și localnicul Gheorghe Filip (28 de ani), ultimul fiind renumit pentru forța sa, mijlocașul central de 27 de ani Gabriel Cârstocea, zis Județ, cel care – paradoxal – este golgheterul echipei, cu cinci reușite, ultima fiind cea a victoriei din etapa a XI-a de pe terenul Unirii Cocorăștii Colț. Dar adevărata vedetă a gazdelor Petrolului este Daniel Stoian, cel care la… 38 de ani se confundă cu istoria modernă a Avântului Măneciu. Daniel a fost căpitanul echipei care a promovat în al treilea eșalon, în 2006, după un 2-0 în dauna formației Recolta Gheorghe Lazăr, din județul Ialomița, de care prahovenii au trecut cu 2-0. Dacă linia de mijloc actuală este apreciată drept compartimentul forte, Daniel Stoian e… motorul grupării din Măneciu, un fotbalist despre care se zice că nu ar renunța niciodată într-un meci! Și fratele său mai mic, Cosmin, este un jucător important al Avântului, viteza superioară a lui permițându-i raiduri periculoase în banda stângă. În sfârșit, ca atacant împins evolează o fostă mare speranță a fotbalului prahovean, Florin Gheorghe, alias Mega, acum în vârstă de 26 de ani. Trecut și pe la CS Blejoi, în Liga a IV-a, „Mega” a dat probe, acum câțiva ani, la fosta campioană națională CFR Cluj, dar nu le-a trecut cu bine, atunci. El este recunoscut pentru un fizic puternic, fiind genul de vârf care se „ia la trântă” cu fundașii adverși.

În condițiile date, Octavian Grigore și Gheorghe Liliac ar putea opta pentru următoarea formulă de echipă în meciul de la Măneciu: I. Marinică – Olaru, Prunescu, D. Chiriță, Velisar – Cl. Tudor – I. Dumitrescu, Nițescu, G. Păun, D. Nae – Dr. Gheorghe, deși nu ar fi exclus nici sa-și securizeze éventual defensiva și cu Alexandru Ionu Crăciun, situație în care ar putea renunța la unul dintre mijlocașii ofensivi. Sau, dimpotrivă, să opteze pentru o echipă și mai ofensivă, mergând pe două vârfuri, Sebastian Petre și Michel Jipa fiind pregătiți să intre pe teren (și) din minutul 1. Totul depinde de inspirația tehnicienilor, de dinaintea partidei cu Avântul, de a-i înlocui cât mai eficient pe absenții Butufei și Catană, a căror lipsă din efectiv s-ar putea să dureze chiar până la finele actualului tur de campionat.

Președintele Comsiei Județene de Arbitri „Emil Vlaiculescu”, Marian Deaconu, a delegat la acest joc o brigadă formată din centralul ploieștean Alin Gheorghe (Foto: www.sportcampina.ro), care nu va mai fi asistat însă la tușa unu, așa cum se preconizase inițial, de către concitadinul Alexandru Chivu, trecut la tușa a doua a întâlnirii dintre CS Păulești și Petrolul Băicoi, ci de un alt ploieștean, Octavian Ciorescu. Celălalt arbitru-asistent va fi Daniel Leca, din Brazi. Ca observator la un meci în deplasare al Petrolului ’52, după cel de la mai sus-aminitita Petrolul Băicoi, va fi președintele Comisiei de Disciplină a AJF Prahova, avocatul Eugen Cătălin Popescu (Ploiești). La partida de la Măneciu se anunță și participarea unei numeroase galerii a oaspeților, care vrea să demonstreze că temerile gazdelor cu privire la un comportament neadecvat nu au avut niciun fundament și, totodată, să le promită localnicilor că vor avea parte, de fapt, de un super-show, așa cum face de fiecare dată, fiind recunoscută și apreciată în toată țara.