La mulți ani cu… Sănătate(a)! FC Petrolul a picat în optimi cu echipa clujeană care a eliminat-o pe deținătoarea en-titre a Cupei României!

Dragos Trestioreanu -

La mulți ani cu… Sănătate(a)! FC Petrolul a picat în optimi cu echipa clujeană care a eliminat-o pe deținătoarea en-titre a Cupei României!

Astăzi, 30 septembrie 2019, la Casa Fotbalului, sediul bucureștean al FRF, s-a procedat la tragerea la sorți a meciurilor din optimile de finală ale ediției 2019-2020 a Cupei României, în urna „B” intrând o singură echipă, FC Petrolul Ploiești, și drept urmare, Laurențiu Marinescu și coechipierii lui au fost primii trași la sorți și împerecheați cu una dintre cele trei… divizionare C calificate în această fază a competiții, dar nu chiar cu una oarecare! Astfel, Petrolul va lua din nou, la sfârșitul unii viitoare, calea Ardealului, după localitatea din județul Alba, Galda de Jos, urmând a-și fixa cap-compas municipiul Cluj. Pe „Cluj Arena”, acolo unde CS Sănătatea Servicii Publice – a doua echipă consecutivă a celui de-al treilea eșalon din acest sezon al competiției KO care va combate, „care pe care”, cu „lupii” – a eliminat-o cu scorul de 1-0 pe deținătoarea en-titre a Cupei României, Viitorul Constanța. Un trofeu adjudecat de trupa lui Gică Hagi chiar pe „Ilie Oană”, la Ploiești, iar ulterior, tot acolo, a cucerit și Supercupa! De consemnat că din lotul Sănătății fac parte și doi foști echipieri ai defunctei SC FC Petrolul, de pe vremea când aceasta activa în Divizia B (actuala Ligă a II-a). este vorba despre portarul Filip Lăzăreanu, fiul unui brav fost goal-keeper al lui „U” Cluj, actualul avocat Marcel Călin Lăzăreanu, și fundașul-mijlocaș Laurențiu Rus, cel care a marcat golul calificării în optimi, în minutul 13. Nu sunt singurii fotbaliști cunoscuți din lotul Sănătății, antrenat de Marius Semeniuc, mai fiind și Ionuț Rada, Dan Matei, Raul Ciupe, Dan Roman sau Cosmin Tilincă. Mai în glumă, mai în serios CS Sănătatea Servicii Publice Cluj este denumită și „echipa de old boys a Ligii a III-a”! O fi, nu o fi, cert este că a reușit cea mai mare surpriză a sferturilor de finală!

FC Petrolul s-a calificat în optimi după ce a eliminat-o pe ACS Industria Galda, tot cu scorul de 1-0 (1-0), autorul unicului gol fiind ex-internaționalul tunisian Younes Hamza (32), aflat la prima sa reușită de la revenirea la Ploiești, ca și la cel dintâi joc ca titular, după cele circa 13 minute prinse pe finalul derbiului cu Universitatea, pe un stadion pe care găzarii nu prea au reușit să câștige des! Dar trebuie s-o facă sigur la finele lunii viitoare!

Deși specialiștii înclină să creadă că Petrolul a fost extrem de norocoasă ca, dintre cele 15 formații din urna „A” (cea cu 10 grupări de Liga 1 și 2 de L2, alături de alte 2 de L3), să pice cu una din al treilea eșalon, succesului ardelenilor din partida cu Viitorul, desfășurată pe un timp ploios, trebuie acordat mare atenție, mai ales că, și la finalul lunii octombrie, poate fi la fel, iar terenul foarte desfundat – unul greu pentru echipa care trebuie să construiască. Să nu uităm că, într-o altă zi, posibil mai devreme, pe același teren se va desfășura și meciul dintre „U” Cluj și FCSB! 

Iată care este programul rezultat în urma tragerii la sorți de azi, de la Casa Fotbalului, meciurile urmând a se desfășura într-o singură manșă și având loc pe 29, 30 sau 31 octombrie, de la 14.30, cu excepția celor ce vor fi preluate în direct de televiziunile care dețin drepturile de transmisie exclusive, cu ore de debut anunțate ulterior de către FRF:

SĂNĂTATEA CLUJ (Liga 3) – FC PETROLUL PLOIEȘTI (Liga 2)

Foresta Suceava (L3) – Dinamo București (L1)

Sepsi Sfântu Gheorghe (L1) – Astra Giurgiu (L1)

Academica Clinceni (L1) – FC Botoșani (L1)

„U” Cluj (L2) – FCSB (L2)

Metalul Buzău (L3) – CSM Poli Iași (L1)

FC Voluntari (L1) – CSU Craiova (L1)

CS Mioveni (L2) – Hermannstadt Sibiu (L1)

De precizat că primele echipe nominalizate mai sus vor fi gazde ale duelurilor din optimi și de subliniat și că trei dintre acestea nu au instalație de nocturnă pe propriul teren, Foresta Suceava, Academica Clinceni și Metalul Buzău, urmând a combate altundeva dacă confruntările cu Dinamo, FC Botoșani și, respectiv, CSM Poli Iași vor fi preluate live, la lumina reflectoarelor, de televiziuni.

Foto: www.frf.ro, www.fcpetrolul.ro, www.gsp.ro și Facebook personal Filip Lăzăreanu