La nici 24 de ore după cel dintâi antrenament în efectiv complet din starea de alertă, FC Petrolul dispută primul meci amical post-suspendare jocuri din L2! Pe arena „Ilie Oană” închisă ermetic, oponenta „lupilor” va fi o echipă din play-off-ul Ligii 1!

Dragos Trestioreanu -

La nici 24 de ore după cel dintâi antrenament în efectiv complet din starea de alertă, FC Petrolul dispută primul meci amical post-suspendare jocuri din L2! Pe arena „Ilie Oană” închisă ermetic, oponenta „lupilor” va fi o echipă din play-off-ul Ligii 1!

Miercuri, 10 iunie 2020, după-amiază, fotbaliștii divizionarei secunde calificată în play-off-ul care va debuta peste 24 de zile, FC Petrolul Ploiești, au trăit-o, în sfârșit, și „p-asta”, adică s-au antrenat, pentru prima oară în starea de alertă, în efectiv complet! Astfel, ulterior a trei luni de „pauză” competițională, cauzată de pandemia de coronavirus, antrenorul principal Costel Enache a putut conduce o ședință de pregătire obișnuită! După mai puțin de 24 de ore, va veni rândul și celui dintâi meci amical, din această perioadă inedită, un test care va fi găzduit de cel mai mare stadion din Ploiești, „Ilie Oană”, joi, 11 iunie, cu începere de la ora 11.00. Evident, amicalul se va desfășura cu porțile închise, așa cum o solicită imperativ protocoalele MTS, MS și FRF. S-ar părea că și conducerea jocului va fi încredințată unei „brigăzi” formate din membri ai celor… două combatante, deoarece a se găsi acum la CJA „Emil Vlaiculescu”, din cadrul AJF Prahova, un trio de arbitri care să fi fost testat deja de trei ori, așa cum sunt jucătorii, era – în mod obiectiv – o misie imposibilă! În acest context, conducerea clubului găzarilor îi roagă pe suporterii Petrolului să respecte, joi, normele impuse de protocoalele mai sus-menționate, pentru nu a crea probleme nedorite trupei favorite.

Revenind la ședința de pregătire de miercuri, condusă de șeful staff-ului tehnic, ajutat de secundul Cătălin Munteanu, antrenorul cu portarii Mihai Ștețca și preparatorul fizic Alessandro Cittadino, aceasta a fost găzduită pe gazonul superb al arenei de la Pleașa. Au participat toți echipierii prezenți în cantonamentul-carantină de la „Vigo Hotel”, din perioada 25 mai – 8 iunie, cu o singură excepție. Potrivit www.fcpetrolul.ro, via Facebook FC Petrolul, tânărul Mario Bratu, a trebuit să declare… forfait antrenamentului. S-a lucrat, după cum se poate observa din fotografiile care ilustrează acest text, atât fizic, cât și cu mingea, joi urmând a fi testat efectivul „galben-albaștrilor” cu un adversar greu în față, Astra Giurgiu. Echipă care – chiar dacă nu a primit „verde” pentru cupele europene, din cauza problemelor de ordin financiar și de infrastructură – reprezintă, oricând, o „nucă tare” a campionatului Ligii 1, ce-i are în frunte pe fostul petrolist Constantin Budescu și pe un alt internațional la fel de valoros, Denis Alibec.

La finele antrenamentului de miercuri, al doilea căpitan al Petrolului, Ștefan Bărboianu, cvasi-integralistul postului de fundaș dreapta de până la oprirea meciurilor oficiale din acest sezon, a declarat, printre altele, pentru siteul clubului că „trăim o senzație aș spune unică, pentru că, în sfârșit, am reușit să ne antrenăm împreună! Au fost două săptămâni grele (n.r. – cele din cantonamentul-carantină), dar ne-am adaptat și este important că suntem sănătoși și ne putem pregăti pentru ceea ce urmează. Vor fi cinci <<finale>>, însă avem un grup bun și sunt convins că rezultatele vor fi pe măsură!”.

Bărboianu a fost completat, tot acolo, de către golgheterul „lupilor”, Sergiu Arnăutu: „A fost o perioadă foarte dificilă, cu pregătire individuală acasă, apoi cu antrenamente cu câte patru jucători. Dar, ușor-ușor, intrăm în normal și eu zic că suntem pregătiți pentru ce va urma. Avem un grup unit și vom face față cu brio! Abia așteptăm meciurile oficiale, suntem gata să dăm totul pe teren și, cu siguranță, la sfârșit vom avea motive să ne bucurăm”. De-acum, munca a început cu adevărat, iar peste mai bine de trei săptămâni, echipa trebuie să fie pregătită la maximum să abordeze la câștig cele cinci partide. Cele „cinci finale”, așa cum le numesc fotbaliștii Petrolului! O să fie destul de dificil, însă deloc și imposibil. Nu va fi numai o luptă cu formațiile adverse, ci și cu temperatura ridicată, resimțită deja chiar și la debut de iunie. Să vedem cum va fi mâine, înainte de orele prânzului, pe „Ilie Oană”, acolo de unde s-ar putea ca fanii să aibă, probabil, și un live-text al meciului amical cu Astra, pe lângă obișnuitele fotografii!

Foto: Facebook FC Petrolul