La „ORA hipică” de astă-seară se discută despre… fotbal și Petrolul, câștigătoarea Cupei României din 2013! Dar, bomba serii vine tot din cursele de pe hipodrom!

Dragos Trestioreanu -

La „ORA hipică” de astă-seară se discută despre… fotbal și Petrolul, câștigătoarea Cupei României din 2013! Dar, bomba serii vine tot din cursele de pe hipodrom!

În lipsă de curse de trap sau galop pe Hipodromul Ploiești, realizatorul „OREI hipice”, Marian Pușcaș, a programat un episod legat de… fotbal! Mai precis de trofeul câștigat de Petrolul, în fapt falimentata SC FC Petrolul, cel din urmă bifat de clubul găzarilor. Este vorba despre Cupa României adjudecată pe 1 Iunie 2013, la capătul finalei câștigate cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Jeremy Bokila, în poarta campioanei din ultimii doi ani, CFR Cluj. Un meci la care au asistat mai bine de 30.000 de suporteri ai Petrolului, care au colorat mare parte din „Arena Națională” în galben, peluza galeriei, din stânga tribunei oficiale, amintind de… Zidul Galben” de pe stadionul Borussiei Dortmund, „Signal Iduna Arena”.

Invitații episodului de azi, 29 mai, ora 21.00, de pe „Ploiești TV”, ai lui Pușcaș sunt doi suporteri ai „lupilor”, Marius Sersea și Octav Preda, care nu au lipsit, desigur, de la finala de acum șapte ani, de la București. Ce repede trece timpul! Reamintesc că, atunci, antrenorii principal și cel secund, Cosmin Contra și, respectiv, Laurențiu Roșu, erau suspendați după un incident din ultima etapă a sezonului 2012-2013 al Ligii 1, iar în spațiul tehnic a stat… team managerul Cristi Vlad, cel care posedă licență de tehnician! La fel s-a întâmplat, de altfel, și la Supercupă, pierdută ulterior în fața Stelei. Marian Pușcaș va evoca împreună cu Marius Sersea și Octav Preda cele mai interesante momente de la începutul verii lui 2013, dintr-o seară și o noapte minunate, care nu au fost uitate de către adevărații fani ai Petrolului.

Spre norocul lui, realizatorul – și, totodată, moderatorul – singurei emisiuni hipice din municipiu și județ a primit, de ultimă oră, o informație mult așteptată de către iubitorii turfului, potrivit căreia cursele se vor relua pe hipodrom, dar din nefericire, deocamdată, fără spectatori. Astfel, primele sunt programate pe 7 iunie, urmând cele din 14 și 21 iunie, toate fără a se putea paria, existând totuși speranța că la ultima să se poată face, totuși. De subliniat că personalul de serviciu – ca și presa acreditată – va fi testat pentru Covid-19, la intrarea în arenă, cu ajutorul termoscanerelor, iar cei din incintă vor purta măști, deși cursele au loc în aer liber! Inclusiv driverii, în cursă, exceptați – glumește Pușcaș – fiind numai… caii!

După cele trei curse mai sus-menționate va urma o pauză de 15 zile, iar pe 5 iulie se intenționează, dacă va fi posibil, să se organizeze ediția anuală a Derby-ului de Trap al României. La care se speră că va fi o cursă cu public, fiind cea mai mai așteptată întecere dintr-un an competițional. Rămâne de văzut cum se vor respecta restricțiile din relaxare și ce se va întâmpla cu numărul de infectați în intervalul ce va urma, luna iunie și o parte din iulie. Adică, dacă va scădea, va dispărea sau, dimpotrivă, va crește. E clar că totul va depinde de modul în care se va ține cont ad-litteram de impunerile din ordonanțele de urgență emise de MAI, și de directivele MS și MTS.

Foto: arhiva emisiunii „ORA hipică” și www.csmploiesti.ro