La Păuleşti, salariaţi ai Primăriei fac cumpărături pentru persoanele vulnerabile

Daniel Dimache -

La Păuleşti, salariaţi ai Primăriei fac cumpărături pentru persoanele vulnerabile

La Păuleşti, Primăria s-a îngrijit să sprijine persoanele aflate în situaţii dificile, cele în izolare la domiciliu, persoanele vârstnice fără sprijin, cele cu handicap, salariaţi ai administraţiei locale urmând să facă pentru acestea cumpărături pentru alimente de strictă necesitate şi medicamente. Cei care au nevoie de ajutor pot suna la Primăria comunei Păuleşti, în fiecare zi de lucru, între orele 9-11. De asemenea, sunt solicitaţi să sprijine acest demers şi voluntari din comună în vârstă de 18-45 de ani.

Primarul Sandu Tudor a declarat că demersul pe care îl face Primăria este în conformitate cu prevederile legale, dar este şi unul moral şi normal pentru ajutarea tuturor membrilor comunităţii locale, atât cei ce vor benefica de cumpărături, dar toţi ceilalţi, care sunt mai protejaţi, în cazul în care, de exemplu, persoanele aflate în izolare ar ieşi pe furiş, împinse de o urgenţă, pentru a-şi procura alimentele sau medicamentele stric necesare.

iată anunţul făcut de Primăria Păuleşti:

„Avand in vedere faptul că la nivelul comunei Pauleşti există un număr relativ mare de persoane izolate la domiciliu şi persoane vârstnice, precum şi faptul că persoanele vârstnice sunt cele mai afectate în cazul unei infectări cu COVID-19 şi trebuie evitată cât se poate de mult expunerea la riscul de infectare, personalul din cadrul Compartimentului Autoritate Tutelară, Asistenţă şi Protecţie Socială şi Compartimentul Gospodărire Locală ajută aceasta categorie de persoane vulnerabile (persoane izolate la domiciliu, persoane cu vârsta de peste 65  ani  sau  persoane cu probleme locomotorii, care nu au susţinători) prin efectuarea de cumpărături de alimente de strictă necesitate şi medicamente.

Contravaloarea produselor este suportată de beneficiari iar activitatea reprezentanţilor Primăriei comunei Păuleşti este gratuită.

­Persoanele  care au nevoie de ajutor pot suna în intervalul orar 09.00-11.00, de luni până vineri, la numerele de telefon: 0749147478- Deaconu Olguţa, 0752030105- Ionescu Cătălina Mihaela, 0727124852- Nistor Cristian şi vor da următoarele detalii: nume şi prenume, adresa şi număr de telefon şi în ce categorie de vulnerabilitate se încadrează.

Lista de cumpărături  împreună cu valoarea aproximativă de bani vor fi puse într-o pungă de plastic de unică folosinţa la poarta, urmând a fi ridicate de personalul desemnat, păstrându-se distanţa impusă (minim 2 m). După efectuarea  cumpărăturilor, acestea vor fi duse la beneficiar împreună cu bonul fiscal şi restul. Lista de cumpărături va cuprinde necesarul pe o perioadă de 5 zile.

In situaţia în care veţi apela la serviciile personalului desemnat şi nu veţi respecta măsurile de izolare  impuse şi veţi fi găsit în altă  parte în afară locuinţei de domiciliu, autoritatea locală îşi rezervă dreptul de a vă sancţiona conform legislaţiei în vigoare.

Rugăm cetăţenii   tineri din comuna Păuleşti, cu vârsta între 18-45 ani, care sunt disponibili şi vor să ajute la asigurarea  necesarului  persoanelor  vulnerabile (voluntar), să apeleze numerele de telefon ale responsabililor din cadrul Compartimentului Autoritate Tutelară, Asistenţa şi Protecţie Socială.

Primar Sandu Tudor”