La Petrolul, titularii sunt ceva, iar tinerii și rezervele – cu… totul altceva! Eșec ca… Barcelona al „lupilor”, în meciul amical cu o fostă echipă din play-out-ul Ligii 1!

Dragos Trestioreanu -

La Petrolul, titularii sunt ceva, iar tinerii și rezervele – cu… totul altceva! Eșec ca… Barcelona al „lupilor”, în meciul amical cu o fostă echipă din play-out-ul Ligii 1!

Avram – Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu (85 – Poelmans) – Nir Lax (58 – Saim Tudor) – Bratu (66 – Enache), Ekollo, Pol Roigé Rodríguez (cpt), Vajushi (85 – Ben Levi) – Balint (85 – Diarra). Acesta a fost primul „11” și rezervele utilizate ale Petrolului Ploiești la meciul adjudecat la o diferență de scor neașteptată pentru un duel în deplasare, 4-0 în dauna echipei CSM Reșița, duminică, 6 septembrie 2020! Avram – Olaru, Răuță (cpt), Mondragón (46 – Enache), Poelmans – Botic – Constantinescu (60 – Dumitru), Zasavițchi (46 – Diarra), Nițescu (60 – Bucur), Ben Levi – Saim Tudor. Iar acesta din urmă – primul „11”și rezervele folosite în meciul amical de astăzi, 9 septembrie, de pe un teren din cadrul Centrului Național de Fotbal de la Buftea, joc încheiat cu un scor catastrofal: 2-8 (2-2) – precum… Barcelona, în CL, în fața germanilor de la Bayern München -, după un 2-0 al învinșilor unei foste grupări din play-off-ul Ligii 1, FC Voluntari!!! Concluzia este simplă: Petrolul are titulari buni, dar tineri și rezerve, de… speriat! În sensul negativ, adică!

Viorel Moldovan, A1 al „lupilor” din acest sezon, a optat pentru amicalul cu trupa lui Mihai Teja și ploieșteanul Sebi Tudor, o formație ce-a tratat foarte serios acest test, apelând la mai mulți titulari din lotul de prim eșalon, printre care și șapte fotbaliști străini. Dintre aceștia, cel mai cunoscut pentru petroliști a fost… căpitanul Pablo de Lucas Torres. El i-a predat, apoi, banderola lui Eric de Oliveira, autorul unui gol de senzație, din lovitură liberă! Totuși, debutul de meci le-a aparținut ploieștenilor, care au marcat de două ori, prin Saim Tudor (minutul 19), folosit drept vârf de atac, râmniceanul profitând de o eroare a portarului spaniol Marcos Lavin, și Eugen Zasavițchi (23), în urma unui șut din interiorul careului mare. Însă, până la pauză, adversarii au egalat, ca urmare a reușitelor tânărului piteștean de 22 de ani Adelin Voinescu (35), atacant  promovat de la echipa a doua, și Anderson Sousa de Carvalho, un brazilian de aceeași vârstă cu argeșeanul, aflat la prima experiență în afara țării sale. Mijlocașul cariocas a transformat un penalti, în minutul 38.

La reluare, Moldovan l-a menajat pe un posibil nou recrut, fundașul central columbian având și pașaport spaniol Jhon Steven Mondragón Dosman, cu prezențe la echipe din Spania, Mexic, Peru și țara natală, fotbalist care a lăsat o impresie bună, l-a scos pe autorul golului al doilea, Zasavițchi, și i-a mai menținut în teren pe seniorii Avram (rezerva lui, Cezar Lungu, rămânând pe bancă, ținându-se cont, probabil, că ar dori să părăsească echipa, zice-se în favoarea Concordiei Chiajna), Olaru, Răuță (căpitan în acest meci amical), Poelmans, Diarra și Ben Levi. În rest, după cum se vede, tinerii Enache, Botic, Constantinescu, apoi Dumitru în locul celui din urmă, și Bucur (din minutul 60, schimbându-l pe un alt „Under”, Nițescu). Evident, o formulă eterogenă, care, în mitanul secund, a plătit scump: șase goluri marcate de FC Voluntari, prin Ion Gheorghe (53), Cosmin Achim (54 și 86), Mihai Cristian Căpățână (62), Sebastian Mailat (64) și Eric de Oliveira (70). Rezultatul: 8-2 pentru echipa lui Ioan Andone, după un 0-2, la jumătatea primei reprize!!!

Pentru a dovedi că trupa aliniată de Petrolul a fost, din start, inferioară celei a oponenților, iată cum a „arătat” FC Voluntari:  Lavin (24 de ani, produs al Academiei Real Madrid) – Puel (reamintesc, fiul celebrului antrenor francez Claude Puel), Chilili (internațional „U 19” al României), Oktay Ozkara, Kocic (sloven) – Pablo de Lucas (spaniol), Borțoneanu – Al. Ilie, Anderson Sousa (brazilian), Adrian Popa (ex-FCSB) – Voinescu/Rîmniceanu – Al. Vlad, Cr. Costin, I. Gheorghe, Ricardinho (portughez), Grădinaru, Mailat, Căpățână, C. Achim, Eric de Oliveira (brazilian naturalizat român). În schimb, Petrolul a avut în teren, 90 de minute, portarul din victoria la zero de la Reșița, meci în care a apărat o lovitură de la „11 metri”, și rezervele utilizate acolo: Saim Tudor, Enache, Poelmans, Ben Levi și Diarra.

Nu se putea face mare lucru în acest context, dar – e drept – că nici pierde la un așa scor fluviu!!! Motiv pentru ca tehnicianul găzarilor să se declare nemulțumit, firește, după acest meci-test, „arătându-le pisica” unora dintre învinși, pe fondul aprecierii sale că lotul Petrolului ar fi deja cam… lărgit! Viorel Moldovan a mai spus că se negociază cu un portar cu experiența Ligii 1, fără a-l și nominaliza, și că ar mai avea nevoie de unul sau doi fundași centrali și un atacant. Un post, cel din urmă, pe care sunt foarte greu de găsit, în opinia sa, fotbaliști de valoare, așa cum era el, la vremea lui de fotbalist! Cum un meci oficial nu seamănă cu unul amical, suporterii Petrolului se așteaptă la un… galop de sănătate al favoriților, marți, 15 septembrie, de la 19.30, în compania Ripensiei Timișoara și – de ce nu? – la un scor fluviu, atunci, pentru „lupi”!

Foto: www.fcpetrolul.ro (Răzvan PĂSĂRICĂ și Cristi STAVRE)