La Ploiești, în 2018, se va sărbători un event național? Tricolorul LMV, aproape de o mare performanță

Dragos Trestioreanu -

La Ploiești, în 2018, se va sărbători un event național? Tricolorul LMV, aproape de o mare performanță

La capătul ediției 2005-2006, echipa de volei masculin Petrom Ploiești se impunea în dauna bucureștenilor de la Dinamo Geomin, „galben-albaștrii” câștigând în fața maramureșenilor de la „U” Explorări Baia Mare, iar „roș-albii” pierzând, în sala Extreme, din capitala țării, partida cu VCM Tomis Constanța. Dobrogenii au fost egalii ploieștenilor în ierarhia finală, dar cei din urmă au avut un coeficient mai bun și au fost aureolați campioni! Avea să fie ultimul titlu câștigat de Petrom, pentru că, în vara aceea, s-a luat decizia… desființării trupei campioane naționale!!! Cea care dominase aproape cinci ani voleiul masculin autohton!

După acel moment trist, Ploieștiul nu a mai avut echipă în primul eșalon! Asta până anul trecut, atunci când a promovat o formație cu patronat privat, Tricolorul LMV. Primul sezon a fost unul peste așteptări, s-a mers chiar și în cupele europene, iar vara aceasta, trendul investițiilor în jucători de valoare a fost superior, conducând astfel la fixarea unui target pe măsură: Cupa și campionatul! Un obiectiv, eventul național, perfect realizabil, câtă vreme, în acest moment, după un dublu succes în Cupa României, obținut în cele două manșe cu liderul Diviziei A1, CSA Steaua București, Tricolorul LMV a acces în turneul final al competiției KO, doar două confruntări despărțind-o de primul trofeu din scurta sa carieră. Și în campionat ploieștenii se află într-o poziție bună pentru atacarea titlului național, terminând anul 2017 pe locul secund, după două eșecuri, în deplasare, respectiv acasă, suferite în disputele cu aceeași echipă a „roș-albaștrilor”. Însă, la anul, datele problemei se pot schimba, desigur.

În acest sezon, fostul internațional Sergiu Stancu, antrenorul principal al Tricolorului LMV, și secundul său, Mădălin Marinescu, beneficiază de o veritabilă selecționată multinațională, unor voleibaliști de top români, precum Bogdan Olteanu (căpitanul Tricolorului LMV), Laurențiu Lică și Cristian Bartha, a unui tânăr autohton de reală perspectivă, Ovidiu Costin Darlaczi, alăturîndu-li-se străini competitivi, unii dintre ei fiind internaționali în țara lor. Astfel, încă din sezonul trecut sau din cel în curs, la Ploiești au venit venezueleanul Jose Manuel Carrasco Angulo, rușii Nikita Stulenkov și Alexander Kullo, muntenegreanul Aleksandar Milivojevic, Julian Bissette, din Santa Lucia, bulgarul Pavel Dushkov, austriacul Philipp Kroiss și olandezul Gjis Jorna. Un lot care, atunci când se mobilizează la maximum, așa cum a făcut în turul din Cupa României, cu Steaua, dar mai ales în returul din sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul, ca și la Craiova, în meciul cu SCM U, de la ultima apariție din acest an, din campionat, poate trece de orice adversar. Dacă, în ceea ce privește cupele europene, se vede că mai este de „plombat” efectivul, în întrecerile interne, bifarea eventului nu ar fi deloc o minune!

Unde mai este destul de lucrat însă e în ceea ce privește promovarea echipei, sporirea imaginii acesteia. Iar, chiar dacă a trecut mai bine de un deceniu, exemplul Petromului trebuie avut în vedere, și acum. Deși avea un lot performant, deși avea și unele rezultate apreciate în întrecerile continentale intercluburi, Dream Teamul de-atunci a avut nevoie de multă mediatizare locală pentru a se umple vechea tribună de la „Olimpia”! Astăzi, mizând doar pe o rețea de mediatizare în promovarea Tricolorului nu-i suficient, deși echipa chiar merită mai multă atenție din partea ploieștenilor, fiind singura ce poate trofee în 2018! Însă, după mai bine de 10 ani, ploieștenii au… uitat de volei, tot așa cum, păstrând totuși proporțiile, au cam făcut-o și de baschet. De aceea, Tricolorul LMV fiind o echipă din Ploiești, Olteanu & Co. trebuie apropiați mai mult de… ploieșteni! În mâinile președintelui executiv Dacian Alecse se află… Mikasa! Adică, mingea este la el, la serviciu! Modele de urmat sunt destule, numai să se dorească a fi și aplicate!

Foto: Facebook, www.tricolorullmvploiesti.ro și www.republikanews.ro