La Ploiești, vine Cuza. Greu pentru CSM! O victorie îi va menține pe Burlacu & Co. în trioul din frunte

Dragos Trestioreanu -

La Ploiești, vine Cuza. Greu pentru CSM! O victorie îi va menține pe Burlacu & Co. în trioul din frunte

Luni, 12 februarie 2018, la ora 19.00, în sala Olimpia, se va consemna primul angajament al meciului din etapa a IV-a a turului fazei semifinalei a campionatului Ligii 1 de baschet masculin, dintre CSM Ploiești și CS Cuza Sport Brăila. O întrecere în care gazdele au acumulat, de la start, același număr de puncte (5) ca și echipele de pe prima și a doua poziție a ierarhiei la zi, Știința București și, respectiv, CSM Sighetu Marmației, dar Cătălin Burlacu și elevii-coechipieri ai săi au un coșaveraj mai slab decât trupele din București și Maramureș. Probabil că tot 5 puncte, sau nu?, ar fi avut și adversara de luni a ploieștenilor, CS Cuza Sport având însă un meci mai puțin disputat, amânat pentru finele lunii, cel cu CSO Voluntari. Mai exact, gazda din runda precedentă a „galben-albaștrilor”, pe care CSM Ploiești a învins-o în sala Agronomia, din București, cu scorul de 76-71, după ce avusese un debut foarte bun de partidă.

La cârmă cu Cătălin Ștefănescu, fostul secund al CSM-ului, de acum doi ani, al lui Eugen Ilie, în mandatul căruia ploieștenii au reușit o promovare în Liga Națională, la care s-a renunțat ulterior, din cauza problemelor financiare, iar în lot, printre alții, cu doi baschetbaliști de-atunci, bucureșteanul Andrei Căpușan și ploieșteanul Adrian Movileanu, alături de care se disting și doi americani, Joshua Keyes şi DeAllen Jackson, gruparea brăileană se anunță a fi o oponentă dificilă. Nu a pierdut niciun joc până în prezent, având, cum scriam mai sus, unul mai puțin disputat, astfel încât un succes al lui Burlacu și compania ar fi o lovitură importantă în perspectiva calificarii la Finalul Four-ul din primăvară.

Nu va fi însă deloc simplu, dar nici foarte complicat, chiar dacă CSM aliniază numai un singur stranier, Eugeniu Melnic, cel care are totuși și cetățenia română, în afara celei moldovenești. Lotul ploieșteniloir este apt în totalitate pentru acest duel greu, fapt pentru care se poate spera, deci, la o victorie. Rămâne de văzut cum va funcționa pe parchetul „Olimpiei” experiența lui Cătălin Burlacu, Adrian Tudor, Vlad Dogaru, Angel Santana și mai sus-maintitul Melnic, dar și dorința de a fi utili în rotații a tinerilor Tudor Arteni, Mircea Topologeanu, Călin Dumitru, Antonio Crăciun, Alin Carabulea sau Mihnea Vrabie, dar nu numai.

Reamintesc că, până în prezent, în ultima fază a competiției, cea semifinală, CSM Ploiești a obținut două victori și a pierdut un singur meci, cel de debut, de la Constanța, cu ABC Athletic, cea care a adunat cu un punct mai puțin decât Burlacuși colegii săi de echipă, învingători consecutiv, acasă și, vezi mai sus, în deplasare, asupra formațiilor CSM Mediaș, respectiv CSO Voluntari. Adică, ultimele două clasate, ilfovenii având, repet, un meci mai puțin bifat. Într-o serie cu 8 combatante, în care s-au disputat doar trei runde, mai sunt destule partide de jucat până la final, primele patru echipe urmând a accede în Finalul Four-ul de promovare, din care mai sus, la Liga Națională, vor urca doar primele două.

Foto: www.csmploiesti.ro