La pomul lăudat! Eșec dureros și fără drept de apel, în semifinala din Liga Elitelor! Petrolul „U 16”, prea mică pentru un… „război” (Academica Clinceni „U 16”) atât de mare, din turneul final al Ligii Elitelor!

Dragos Trestioreanu -

La pomul lăudat! Eșec dureros și fără drept de apel, în semifinala din Liga Elitelor! Petrolul „U 16”, prea mică pentru un… „război” (Academica Clinceni „U 16”) atât de mare, din turneul final al Ligii Elitelor!

Sincer, nu prea mi-a plăcut, vreodată, să critic o echipă de fotbal, darămite una de juniori (atât de) mici. Însă, ce am văzut pe excelenta transmisie „live” de pe FCP TV, astăzi, nu am cum să ignor ori sa acopăr în vreun fel. Nu cunoșteam echipele adverse ale Petrolului „U 16” de la turneul final al Ligi Elitelor, de la Buzău, astfel încât nu am știut dacă este cazul sau nu să impun la prudență, în acceptarea statutului de favorită a formației ploieștene. Cred că m-au copleșit, să zic așa, speranțele ca, măcar la o grupare din clubul găzarilor, să ne putem bucura de o mare performanță. Câștigarea unui titlu național, mai exact. Când colo, pe terenul săpat într-o vale din Buzău, dar arătând foarte bine, juniorii lui Laurențiu Tureac au dovedit că au învățat ceva de la seniorii luați pesemne ca modele, dar nu au mai ținut cont, cât de cât, și de… urmare! Pe scurt, au început curajos, au arătat că pot fi favoriți, dar după nici 10 minute s-au văzut deja… limitele – cele inferioare ale Petrolului „U 16”, respectiv cele superioare ale Academicii Clinceni „U 16”!

O primă concluzie la finalul unui meci pierdut cu un scor de forfait, 0-3, după 0-1, la pauză: dacă între buturi nu se afla căpitanul Andrei Jercălău, salvat și de transversală o dată, rezultatul final putea fi… 1-7 și nu s-ar fi supărat nici micuța galerie de vreo 30 de rude ale băieților prahoveni de pe gazon! Au fost perioade de timp în care la poarta lui Jercălău era o veritabilă canonadă, puternicii oponenți depășind și fizic, dar și tehnic, speriata – de ce, oare? – defensivă a „galben-albaștrilor”. Când ajungi mai greu în careul ilfovenilor și te bazezi numai pe „artificiile” lui Mihnea Rădulescu, luat însă în marcaj tot meciul de către doi adversari, când „vestita minge lungă” a fost, adesea, unica replică, nici înalții stoperi Vlad Balea și Alexandru Petre nu au mai putut face față, într-o zi modestă a gemenilor Giamanu, Andrei și Augustin. O semifinală în care centralul a fost… înlocuit aproape de finele primului mitan, din cauza unei contracturi musculare la gamba stângă! Victorie clară, meritată și fără drept de apel a Academicii, trupă care, ea însăși, pare a fi devenit favorita turneului final! Dar, asupra semifinalei a doua de sâmbătă voi mai reveni, fiindcă am impresia că laudele și… primele de victorie nu le-au prea făcut bine tinerilor de la Petrolul „U 16”! Nici să-i îngropăm acum în critici, dar nici – vorba vine – să-i pupăm pe creștet! Poate numai în somn!

Foto: www.fcpetrolul.ro