La Street Food Festival Ploieşti mergeţi abia după ce aţi mâncat bine acasă! Altfel, e burger şi e scump.

Daniel Dimache -

La Street Food Festival Ploieşti mergeţi abia după ce aţi mâncat bine acasă! Altfel, e burger şi e scump.

Rulote colorate, majoritatea oferind burgeri, porţii mici şi scumpe. Cam asta e oferta culinară a la Street Food Festival Ploieşti, desfăşurat în perioada 8-10 iunie, pe Bulevardul Independenţei.

M-am gândit că dacă tot e bulevardul închis circulaţiei auto şi m-am aglomerat pe străduţele pralelele să beneficiez, în afară de… aglomeraţia rutieră, într-un fel, de pe urma acestei manifestări şi să servesc ceva la atât de lăudatul festival cu mâncare. De la distanţă,  arată interesant, maşinuţe-bucătării vopsite care mai de care colorat, cu amenajări gen tarabă/bar. Când te apropii ai o revelaţie, ca să nu-i spun dezamăgire: cam două treimi din ofertă constă în burgeri, fie că sunt botezaţi în toate felurile, unii mai mari, al lui ălă, al lui ălălalt, cu carne, spune reclama, din Austria, Argentina, Germania etc., neapărat proapătă, spune aceeaşi reclamă. Printre lângă cele pe puţin 20 de rulote-bucătării cu burgeri, am mai identificat ceva bucătărie inidiană, taiwaneză (???), nemţească (cârnatul minune), spaniolă (paella) – câte o rulotă din fiecare, o rulotă cu peşte, una cu fructe de mare, una cu pizza, cu cafele, alte câteva cu frigărui. În materie de desert, ceva plăcinte+doboş, dulciuri sicieliene. Sucuri, bere, băuturi alcoolice etc. 

Toate ofertele au un numitor comun: sunt scumpe, al naibii de scumpe. Clasicul şi împânzitul burger pleacă de la 25 de lei (ăla micu şi sărăcăciosul), plus 10 lei porţia de cartofiori prăjiţi, plus 5 lei sucul. Vrei şi o prăjitură? Ia canoli ieftin, colea la 16 lei bucata sau o porţie de plăcintă la 65 de lei kilogramul… Uite-aşa, ajungi la preţul unei mese copioase şi delicioase la restaurant. Dar la Street Foot Festival ai un avantaj: poţi călca în picioare cât vrei zona verde de pe Bulevard, dintre castani, unde sunt amplasate măsuţele tuturor vânzătorilor. Plus că la sfârşit îţi poţi debarasa direct într-un cazan de gunoi, dacă nu s-a umplut deja. Sincer, am parcurs de trei ori de la un capăt la altul, nereuşind să mă hotărăsc ce fel de burger să iau, până m-am oprit la cel prusac (cu două feliuţe de șunculiţă).

În concluzie, vă pot da un sfat: mergeţi la Street Food Festival după ce aţi mâncat bine acasă. Desigur, aveţi varianta diversificată şi scumpă de… burgeri de toate neamurile. Poftă bună!

De concertele de seară nu zic nimic. Muzica e după gusturi. Şi gratis (avem noi impresia)…