La Timișoara, pentru totul sau (mai) nimic! Petrolul vrea să-i scoată din ghete pe… „baieții în ghete”

Dragos Trestioreanu -

La Timișoara, pentru totul sau (mai) nimic! Petrolul vrea să-i scoată din ghete pe… „baieții în ghete”

Sâmbătă, mai spre seară, după un zbor de 40 de minute, delegația divizionarei secunde FC Petrolul Ploiești a aterizat pe aeroportul din Timișoara, iar după un transfer de 10 kilometri, s-a cazat la același hotel la care trage de fiecare dată când are meci în municipiul de pe Bega – „Reghina”. Stabiliment care oferă condiții excelente și situat într-o zonă rezidențială, la numai 700 de metri de arena Dan Păltinișanu, cea care va găzdui astăzi, de la ora 18.00, partida dintre ASU Politehnica și Petrolul, în hotelul nominalizat mai sus au urcat în camere următorii jucători: portarii Lungu și Bolboașă, plus jucătorii de câmp Borța, Sarris, Cazan, Țigănașu, Țicu, Puscaș, Bucșa, Ghinga, Marinescu, Malakyan, Popescu, Tudor, Ștefănescu, Moldoveanu, Arnăutu și Rusu. Au rămas acasă juniorii Radu, Enache și Bratu, accidentații Stoica (operat la menisc) și Kozoronis, dar și alți doi „U 21”, Olaru, care și-a putut astfel sărbători, ieri, împlinirea a 21 de ani, și Brînză, convocat la echipa națională de tineret a Republicii Moldova, dar și seniorul Chindriș, antepenultimul și ultimul – în urma unei decizii tehnice. Se prefigurează un astfel de prim „11”: Lungu – Borța, Sarris, Cazan, Țigănașu – Pușcaș – Bucșa, Marinescu – Tudor, Arnăutu, Moldoveanu. Cu toții s-au antrenat vineri, 22 martie 2019, de la 11.30, pe terenul liderului campionatului Ligii A Prahova, CS Blejoi, atunci repetându-se scheme tehnico-tactice pentru pregătirea partidei de duminică.

Petrolul va oferi, la Timișoara, replica așa-numiților „băieți în ghete”, după cum sunt alintați fotbaliștii lui Cosmin Petruescu, cei care alcătuiesc echipa locală susținută material de către suporterii lui Poli cel original! Petruescu a primit infuzii proaspete în iarnă, printre cei sosiți la ASU Politehnica aflându-se un fost petrolist până la finele anului trecut, Mihai Ene, tizul lui, Cristian Ene, redirecționat de Gheorghe Hagi de la „U” Cluj la trupa aceasta din Banat, craioveanul de la CSU, Alin Manea, fost în probe, vara trecută, la clubul găzarilor, însă nepăstrat de antrenorul principal de-atunci, Leo Grozavu, și încă un fotbalist tânăr de la clubul „șepcilor roșii”, Octavian Ursu. Dar cei mai cunoscuți echipieri ai lui ASU Poli sunt fundașii centrali Cristian Scutaru și Ioan Mera, ambii cu jocuri multe în primul eșalon. Tot la formația pregătită de Cosmin Petruescu, un tehnician adus nu nu chiar demult de la CSM Lugoj, din campionatul Ligii a III-a, se mai remarcă un portar internațional de juniori, Alexandru Borbei, cel care a debutat sub tricolor marcând din… poartă în poartă! Mai este echipat în alb și violet și fratele mai mare al ex-„lupului” Florin Plămadă, mijlocașul ofensiv Ionuț Plămadă. La ASU Politehnica, din iarnă a venit și un străin, moldoveanul de peste Prut Cristian Dros. Deci, un lot cu ajutorul căruia fanii „băieților în ghete” speră să scape de la retrogradare. Înaintea meciului de azi cu Petrolul, Scutaru & Co. se află pe poziția a  XV-a, prima de deasupra locurilor retrogradabile, cu 27 de puncte, cu doar unul mai mult decât Aerostar Bacău și Farul Constanța, plasate imediat mai jos în ierarhia la zi. În astfel de condiții, bănățenii lui Petruescu se agață de fiecare meci, invidioși pe concitadinii de la Ripensia, un pic mai fără griji, deocamdată, însă și mai cu speranțe de salvare decât cei de la ACS Poli.

La meciul de pe „Dan Păltinișanu”, CCA a trimis următoarea brigadă: Sergiu Popa, din Aiud, Florin Alexandru Vișan și Daniel Vlase (ambii din Galați), plus rezerva din Arad, Mircea Ardelean, cu ochii pe ei urmând a sta Teodora Albon, o fostă arbitru internațional bine cunoscută din Cluj, iar pe organizatori – mehedințeanul Dumitru Paraschiv, din Drobeta Turnu Severin. Deși distanța este destul de mare, pentru a fi aproape de echipa de suflet a lor s-au deplasat, la Timișoara, fani ai Petrolului, unii alegând calea aerului, alții – pe cea terestră. Cu toții speră că Marinescu și compania se vor întoarce din Banat cu maximum de puncte, pentru a păstra șanse de promovare.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.liga2.ro, Paul MÂINEA și www.tion.ro