La ultimul meci din acest campionat, Petrolul va fi fără căpitan și un fost titular al Astrei! În Săptămâna Mare, după o partidă de futsal în sala din Blejoi, „lupii” au avut parte de un triunghiular în familie la Pleașa, în aer liber, privind și la un… banner acuzator la adresa lui Octavian Grigore!

Dragos Trestioreanu -

La ultimul meci din acest campionat, Petrolul va fi fără căpitan și un fost titular al Astrei! În Săptămâna Mare, după o partidă de futsal în sala din Blejoi, „lupii” au avut parte de un triunghiular în familie la Pleașa, în aer liber, privind și la un… banner acuzator la adresa lui Octavian Grigore!

Cum au stat în penultima etapă a play-out-ului ediției de campionat a Ligii a II-a, jucătorii de la Petrolul Ploiești au avut parte în Săptămâna Mare de două acțiuni care au atras atenția: în Joia Mare, au jucat un meci de futsal în familie, la sala din Blejoi, iar a doua zi, în Vinerea Mare, au fost duși de antrenorul principal Octavian Grigore și în aer liber, pe terenul dintr-o altă comună prahoveană, Pleașa, pentru un triunghiular cu o repriză de 30 de minute fiecare dintre partide, disputate tot în familie!

La Pleașa, Tavi Grigore a optat pentru trei echipe, una formată din șapte seniori și patru „underi”, denumită generic „portocaliii” opusă alteia, „albaștrii”, alcătuită din șase seniori și cinci „underi”. De subliniat că, printre cei din urmă au figurat, în cele două formații, și nu mai puțin de șapte juniori, de la echipele „U 19” și „U 17” ale clubului găzarilor (portarul Marinache și jucătorii de câmp Nicolae, Bratu, Boțogan, Licsandru, Constantinescu și Bucur). Mai mult, a treia combatantă a triunghiularului în familie a fost, de fapt, o selecționată compusă din juniori de la formații din LE („galbenii”), iar între buturi viitorul titular de sâmbătă, din meciul contra Aerostarului: Cebotari – Șerban, Pătrașcu, O. Mănescu, Popa – Stoica, Zamfir, Vrăjitoarea, Dumitru – Stănescu, Ilie/Badea, Buză, D. Mănescu. Ghiță! În plus, la prima trupă a evoluat și un mijlocaș născut în 2001, aflat la probe și venit de la Concordia Chiajna, Bogdan Călin.

Ei bine, Grigore și jucătorii de pe gazonul arenei de la Pleașa au putut avea în ochi, în timpul celor trei partide, un banner afișat de galeria de la Peluza 1, prin intermediul căruia tehnicianul „lupilor” era acuzat că le-ar face rău juniorilor din academie. Pesemne că acuzația se referea la faptul că nu a folosit mai mulți juniori în campionatul Ligii a II-a, în detrimentul seniorilor, cu precădere străini, decât numărul maxim impus de regulamentul Federației Române de Fotbal, doi mai precis! De parcă, din 21 de echipe, câte au fost la început în L2, ar fi fost vreuna care să fi jucat constant cu mai mult de doi „underi”, dintre care unul – junior! Dar, casetele tehnice de pe vremea lui Viorel Moldovan, dar nu numai, dovedesc că Petrolul a avut, nu chiar o singură dată, chiar și trei-patru „underi” din pepiniera proprie pe gazon! Evident că, dacă academia Petrolului ar fi fost vreo… „La Masia”, cu siguranță că antrenorul principal ar fi băgat la joc nu cinci, nu șapte, nu nouă, ci chiar 11 juniori în formula de bază! Depindea, desigur, și ce obiectiv avea clubul!

În altă ordine de idei, în confruntarea de sâmbătă, 8 mai, ora 11.00, de pe arena Ilie Oană, cu mai sus-precizata Aerostar Bacău, o grupare deja retrogradată în Liga a III-a, dintre fotbaliștii Petrolului care vor fi înscriși în raportul de joc vor absenta căpitanul echipei „lupilor”, spaniolul Pol Roigé Rodríguez, învoit pentru rezolvarea unor probleme personale, despre care anunțase din timp conducerea clubului, fostul portar al Astrei Giurgiu, bulgarul Georgi Kitanov, dureri la claviculă, „under”-ul Valentin Țicu, suspendat pentru cumul de cartonașe, goal-keeper-ul titular de la ultimul meci din sezonul regular și din play-out, și Raul Avram, nerefăcut după accidentarea de la Slobozia. Evident, lor li se adaugă mai vechilor indisponibili Robert-Daniel Enache și Amidu Salifu, dar și, posibil, lui Bart Meijers, Romario Moise,Vlad Mitrea și Vlad Bogdan, cu toții accidentați. În schimb, mai mult ca sigur, Octavian Grigore va putea dispune de serviciile lui Valentin Balint, revenit după boală și autor al unui gol în triunghiularul în care au mai punctat Mario Bratu și Alin Boțogan. Dar, repet, va avea de unde alege Tavi Grigore cel mai bun „11”, care trebuie să câștige, pentru a reveni, definitiv, pe primul loc din ierarhia Grupei B.

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook Peluza I „Ilie Oana”