La un pas de dezastru/ O cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat pe DN1

Redactia -

În data de 10.01.2012, în jurul orei 21:06, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a fost anunţat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112, despre producerea unui accident rutier pe DN1 – comuna Puchenii Mari, în care a fost implicată o cisternă încărcată cu 6 tone GPL.

La locul intervenţiei s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD cu un efectiv de 30 de pompieri, sub conducerea inspectorului șef, colonel Popescu Nicolae.

Pentru îndepărtarea apariției scânteilor mecanice și electrice a fost realizat un covor de spumă și s-au îndepărtat bateriile de la acumulatori.

Pentru evitarea oricărui pericol s-au luat măsuri de evacuare a populației din locuințele aflate pe o rază de 300 metri, aproximativ 80 de persoane.

Circulația a fost deviată pe drumuri laterale cu DN 1, până la scoaterea cisternei de pe marginea părții carosabile.

In urma accidentului a rezultat răsturnarea pe partea dreaptă a cisternei si rănirea conducătorului auto V. Cristian, în vârstă de 36 de ani, care a fost preluat de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Prahova și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești.

La ora 23:50 a început transferarea încărcaturii cisternei, aceasta actiune durând aproximativ 45 minute, operațiune care s-a desfășurat fără probleme, după care cisterna a fost tractată și scoasă de pe DN1, într-o zonă nelocuită.