La un post de televiziune online, președintele executiv al FC Petrolul a admis existența ofertelor primite de 50% din primul „11”, cu plecare pentru „prețul corect”. Acceptă că și denumirea arenei se poate vinde!

Dragos Trestioreanu -

La un post de televiziune online, președintele executiv al FC Petrolul a admis existența ofertelor primite de 50% din primul „11”, cu plecare pentru „prețul corect”. Acceptă că și denumirea arenei se poate vinde!

Ieri, 22 decembrie 2022, mai noul președinte executiv al FC Petrolul Ploiești și tot un fost fotbalist al găzarilor, Claudiu Tudor (foto sus, în dreapta), s-a aflat în studioul postului de televiziune online central ProSport, alături de ex-arbitrul bucureștean Marius Avram (foto sus, în mijloc). Cei doi au răspuns întrebărilor polivalentei jurnaliste Carmen Mandiș (foto sus, în stânga), cea care – ca fostă reporteriță de televiziune la ex-Dolcesport – a știut cum să îl iscodească pe oficialul ploieștean.

Deschis ca întotdeauna și bun causeur, Tudor a acceptat că anunțul făcut de Dumitru Dragomir în privința intenției de a o prelua pe FC Petrolul, împreună cu un grup de investitori, ar fi fost unul real. Astfel a trebuit să admită că – după ceea ce se postase pe www.fcpetrolul.ro, cum că nu s-a știut nimic în club despre vreo discuție de preluare – unul dintre membrii fondatori ai ACS Petrolul, fără a-i da și numele, ar fi purtat negocieri discrete. Dar fostul șef al LPF a renunțat la idee, în schimb făcând lobby pentru alți posibili amatori. Cei care totuși nu știu ce-ar fi înțeles din refuzul lui Dragomir, un om de afaceri cunoscut drept a fi bogat.

Trecând de la una la alta, același conducător al clubului ploieștean a admis că jucătorii Bart Meijers, Marian Huja, Valentin Țicu și Jair Tavares da Silva au primit oferte, dar că vor fi vânduți numai pentru „prețul corect”. Olandezul Meijers ar fi fost cerut de un club din străinătate. Portughezo-românul Huja (foto mijloc), și el tot de acolo, dar a captat și interesul formațiilor care iernează pe locurile 2, 3 și 5, CFR Cluj, FCSB și, respectiv, CSU Craiova. Țicu este vizat de un transfer în Israel, iar Jair – tot de CSU Craiova. În privința lui Gheorghe Grozav, despre care s-a scris recent că ar fi dorit de Adrian Mutu la Rapid, Claudiu Tudor a declarat că nu s-a primit nicio ofertă în acest sens. Chestionat și în privința mijlocașului de creație Constantin Budescu (foto jos), șeful Executivului „lupilor” a recunoscut că nu are vreun semnal de la fotbalist că ar vrea să plece, astfel încât domnia sa are speranța ca actualul număr 10 să își termine cariera de fotbalist la Petrolul. Practic, acolo unde a început-o în drumul spre marea performanță, cu amendamentul că Budescu va fi rugat să mai slăbească, pentru a ajunge la greutatea normală de competiție. Tudor a mai precizat că fiecare dintre cei care o vor părăsi pe Petrolul, numai pe bani, repet, are deja pregătit „un back-up”. Nu a spus însă și dacă de aceeași valoare cu aceia care vor pleca. Dar, vorba aceea, toate la rândul lor.

În sfârșit, o altă temă de discuție în emisiunea moderatoarei Carmen Mandiș a fost și despre alte mijloace de a se găsi bani pentru club. În special, în vederea acoperirii datoriilor, cifrate acum, potrivit președintelui executiv, la circa 1,9 milioane de euro. Printre aceste mijloace ar fi și eventualitatea de a se vinde și denumirea arenei de fotbal pe care evoluează FC Petrolul și se află în administrarea CSM Ploiești. Bănuiesc că asta numai pentru meciurile în care pe stadion evoluează trupa găzarilor, clubul ploieștean nefiind proprietar acolo, așa cum scriam mai sus. Deși țin enorm la numele fostului mare fotbalist și antrenor Ilie Oană, probabil ca suporterii să accepte o înstrăinare de denumire, pe o anumită perioadă temporală. Evident, pentru a nu se ajunge la faliment, organizarea clubului nepermițând, reamintesc, intrarea în insolvență. În rest, deși încă nu s-au găsit banii mult visați, echipa va fi dusă, s-ar putea, începând cu data de 4 ianuarie 2023, într-un cantonament de pregătire în Turcia, în zona Antalyei. Petrolul va începe ultima parte a sezonului regular, în etapa a XXII-a, la Mioveni, contra formației locale, CS, sâmbătă, 21 ianuarie 2023, de la ora 17.00.

Foto: www.prosport.ro și www.fcpetrolul.ro  

Publicitate