Lambru a readus Blejoiul pe primul loc în Liga A Prahova. Încă un hat-trick pentru golgheterul turului!

Dragos Trestioreanu -

Lambru a readus Blejoiul pe primul loc în Liga A Prahova. Încă un hat-trick pentru golgheterul turului!

Rezultatul final al unuia dintre cele trei meciuri din etapa a XVIII-a a ediției 2016-2017 a campionatului Ligii A Prahova, CS Ceptura – CS Blejoi, a condus la schimbarea liderului ierarhiei. În deplasare, Blejoiul s-a impus cu scorul de 6-2 (3-1) și, cu un gol mai mult marcat, la un punctaj egal (40), a sărit peste ACS Petrolul ’52 Ploiești. Echipă care se aureolase drept campioană de toamnă tot pentru un gol mai mult marcat decât CS Blejoi!

Clasament dupa et 18 Liga ACunoscând că formația lui Octavian Grigore și Gheorghe Liliac câștigase sâmbătă, 4 martie, cu 2-0, duelul de pe arena Ilie Oană cu CS Păulești, blejoienii aveau nevoie de un succes la patru goluri diferență pentru a-i depăși în clasament pe „galben-albaștri”. Ceea ce au și reușit până la urmă, deși trupa gazdă, CS Ceptura, se întărise în pauza de iarnă, prin aducerea unor jucători de la CSO Tricolorul Breaza – Alexandru Năftănăilă, frații Oprea, Ionuț și George, și Petrică Toader, ultimul fiind cel care înscrisese din lovitură liberă golul fostei sale echipe la remiza, 1-1, cu Petrolul ’52. Localnicii au fost însă cei care au deschis scorul, printr-un penalti transformat, în minutul 7, de către noul antrenor-jucător Laurențiu Costache, totodată și… secund la Astra II, în Liga a III-a. Acordarea loviturii de la „11 metri” a suscitat însă unele discuții, centralul Mădălin Dicu mergând pe semnalizarea colegului de la linie, Doru Petre, și punând mingea pe var, după o fază în lateral stânga, în suprafața de pedeapsă, în care Cristian Dumitrache l-a jenat pe căpitanul oaspeților, Ionuț Filip, mingea lovindu-l în mână, apoi, pe acesta din urmă. De 12 minute a avut nevoie CS Blejoi pentru a restabili egalitatea, autorul reușitei de 1-1 fiind Marius Anghel, titularizat în absența suspendatului Cristian Vasile. Fotbalistul reîntors de la Petrolistul Boldești a pătruns pe partea stângă și a înscris la colțul lung. Încă aproape 12 minute au mai trecut până ce formația ce-a terminat turul pe poziția secundă a răsturnat scorul de pe tabelă, golgheterul primei jumătăți a campionatului, Cosmin Lambru (în echipament negru-alb, cu numărul 9 pe tricou), intrându-și în rol și marcând pentru 2-1, tot el fixând și rezultatul celei dintâi părți: 3-1. Golurile lui Lambru au fost consemnate într-un interval de doar 180 de secunde (30-33). După ce a trimis o „bombă” în bara orizontală, în minutul 23, vârful de atac a luat o acțiune pe cont propriu și a pătruns pe centru, șutând plasat, ulterior. Al doilea gol al juniorului a suscitat, și el, unele discuții, dar de data aceasta în tabăra gazdelor. Șutul lui Lambru a fost deviat pe spate de goal-keeper-ul Virgil Popescu, cel care a mai intervenit încă o dată, încercând să respingă balonul, dar acesta trecuse deja de linia porții, fapt confirmat de asistentul Iulian Bălănescu. Gazdele au reclamat totuși că Popescu ar fi intervenit la timp, însă decizia lui Dicu a fost fermă: gol valabil pentru CS Blejoi. Formația lui Lara Costache putea reduce din handicap cu cinci minute înainte de pauză, dar lovitura de cap a lui Dumitrache, după o centrare a lui Ionuț Oprea, a direcționat mingea în bară!

2Destul de repede la reluare, fundașul central Valentin Iordache (56) a mărit diferența la trei lungimi, marcând, cu capul, la cornerul executat de către Vlăduț Badea. I-a venit rândul lui Cosmin Lambru să bifeze al doilea său hat-trick din acest sezon, mai având unul în ultima etapă a turului, la Urlați, în meciul cu Unirea. Era minutul 70, când atacantul Blejoiului a deviat în plasă balonul venit din pasa lui Cătălin Ruptureanu, cel care făcuse o cursă pe dreapta și fusese accidentat de către portarul Virgil Popescu, după ce îi transmisese mingea coechiupierului său. Ruptureanu nu a mai putut continua partida, fiind înlocuit de fostul echipier al Petrolului, Sebastian Petre. În acest joc, Lambru s-a afișat cu o preche de ghete noi, care i-au… adus noroc! Într-o răbufnire de orgoliu, pe final, Ceptura a redus din handicap, același periculos Dumitrache (84) înscriind în urma unui „cap”, după o lovitură liberă a antrenorului-coleg de echipă, Costache. Ultimul gol, cel care a urcat-o pe CS Blejoi pe primul loc, a venit în penultimul minut (89), după o acțiune a rezervelor utilizate, Ștefan Anton și Alexandru Manea, continuată de același Lambru, aflat în mare vervă, „călcâiul” acestuia din urmă găsindu-l în poziție de șut, în mijlocul careului mare, pe Florin Badea, intrat și el pe parcursul reprizei secunde, șutul lui Bobi mângâind „păianjenul” pentru un meritat 6-2! Dacă prima repriză fusese ceva mai echilibrată, a doua a reprezentat o dominare cvasi-continuă a oaspeților, aadversarii ajungând rar la buturile lui Adrian Gheorghe.

CS CEPTURA: V. Popescu – N. Popescu (cpt), P. Toader, Gr. Lascu (74 – Stroe), Fl. Matei (46 – Teodorescu) – G. Oprea, Năftănăilă (51 – Cârtoaje), Laurențiu Costache, I. Oprea – Al. Neagu (61 – Negrea), Cr. Dumitrache. Antrenor: Laurențiu Costache.

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica, V. Iordache, I. Filip (cpt), Șt. Stanca (85 – Al. Manea) – Enciu – Ruptureanu (74 – S. Petre), Rudaru (62 – Fl. Badea), Vl. Badea, M. Anghel (77 – Șt. Anton) – Lambru. Antrenori: Răzvan Vlad (principal), Emil Coșieru (secund).

Au arbitrat: Mădălin Dicu (Bucov) – Iulian Bălănescu (Plopu) și Doru Petre (Bucov).

Observator AJF: Decu Crângașu (Ploiești).

Interesant este că, în acest meci, centralul Mădălin Dicu nu a trebuit să ducă nici măcar o dată mâna la buzunarul cu cartonașe! Altfel, din iarnă, CS Ceptura a rămas fără antrenorul-jucător din turul campionatului, fostul petrolist Ciprian Pura plecând Norvegia, acolo unde s-a angajat la o academie de fotbal. În condițiile crizei financiare autohtone, tot mai mulți antrenori și jucători din eșaloanele județene aleg calea străinătății, spre finalul primei jumătăți a întrecerilor și tehnicianul echipei CS Cornu, Mihai Dinu, plrecând să antreneze în Palestina.

3Despre unul dintre cei mai buni echipieri ai gazdelor, Cristian Dumitrache, zis „Găină”, component (și) al echipei naționale a… artiștilor, având câteva episoade la la activ în serialul Atletico Textila, produs de Pro TV, trebuie subliniat că a făcut pregătirea de iarnă cu Petrolul Băicoi, dar nu a putut fi înregimentat acolo deoarece s-ar fi aflat la a treia legitimare din acest sezon, începând întrecerile la CS Petrolul ’95 Ploiești și trecând, pe parcursul turului, la CS Ceptura, grupare la care este obligat de regulament să continue până la vară. Fotbalist recunoscut ca având un foarte bun joc de cap, Dumitrache le-a creat mari probleme, în timpul jocului, puternicilor și înalților fundași centrali ai Blejoiului, Valentin Iordache și Ionuț Filip, pe care i-a păcălit o dată, când a marcat al doilea gol al echipei sale.

4Rezultatele din celelalte două confruntări disputate duminică, 5 martie, în etapa a XVIII-a a Ligii A Prahova, au fost următoarele: Avântul Măneciu – CSO Telejeanul Vălenii de Munte 2-3; Unirea Cocorăștii Colț – AS Tufeni Băicoi 2-2. Sub denumirea de AS Tufeni Băicoi a jucat, de fapt, CS Petrolul 95 Ploiești, cea care i-a luat locul Tufeniului pentru retur și a debutat cu o remiză în deplasare. În runda viitoare, ultimele două combatante vor oferi replica primelor două clasate, pe terenurile acestora. Astfel, Tufeniul va veni pe arena Ilie Oană să joace împotriva Petrolului ’52, iar Unirea Cocorăștii Colț – pe cea a liderului, CS Blejoi, ambele întâlnirii urmând a avea loc sâmbătă, 11 martie.

Foto: Paul MÂINEA