Lansare de carte sub egida Centenarului: „Un ploieştean prin excelenţă: Dumitru Munteanu Râmnic”,

Daniel Dimache -

Lansare de carte sub egida Centenarului: „Un ploieştean prin excelenţă: Dumitru Munteanu Râmnic”,

Astăzi, la Cercul Militar, a avut loc lansarea cărţii „Un ploieştean prin excelenţă: Dumitru Munteanu Râmnic”, în cadrul Programului Centenar 100. Autorii lucrării sunt prof. dr. Constantin Dobrescu,  coordonatorul colectivului şi un profesionist de excepţie, prof. Iuliana Nicolae, de la Colegiul Virgil Madgearu şi jurist Cătălin Dobrescu.

A fost un eveniment organizat de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii şi Primăria municipiului Ploieşti, sub egida căreia a fost editată lucrarea, prin Casa de Cultură „I.L.Caragiale”, director Gelu Ionescu. Evenimentul editorialistic constituie lansarea în spaţiul public a unei monografii dedicate unei personalităţi a Ploieştiului, cadru didactic de excepţie, ministru, deputat, colaborator apropiat al lui Nicolae Iorga, încătuşat la venirea comuniştilor la putere, cu o activitate complexă ce merita prezentată publicului larg.

Tot astăzi, prof. univ. Ion Şt. Baicu şi-a lansat lucrarea „Evoluţia vieţii statale la români”. În cadrul ceremoniei, Ştefania Timiş, elevă în clasa a V-a, Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti, a susţinut un recital muzical care a impresionat auditoriul prezent.