Lansarea a… şapte cărţi: Cele 7 minuni!

Redactia -

Lansarea a… şapte cărţi: Cele 7 minuni!

Întotdeauna  mi-a plăcut cifra 7 și iată că întâmplător (sau poate nu întâmplător!) m-am oprit preț de o recreație mare după ce am scris cele 7 cărți, cele 7 minuni ale mele. Orice început e greu dar, cu cât mai greu este urcușul cu atât mai apreciată este panorama. Orice început e greu dar asta se simte abia după primul pas. Iar primul pas pentru mine a fost o atitudine constructivă în fața unei provocări cu viața însăși, a fost un Alfabet Distractiv plin cu surprizele unui ghid mititel, un Melc Codobelc, cel care avea să dea și numele seriei de trei cărticele atemporale și interdisciplinare, urmând, în ordine, Poezii de Altădată și Poezii pentru copii de 4-11 ani.

Pentru cine nu știe, eu sunt de profesie inginer petrochimist (Tehnologie, IPG Ploiești), cercetător științific principal grd3, doctor în chimie (I Politehnic ”Ghe Asachi” Iași), o fire deschisă, meticuloasă, ordonată și organizată, ”prea cerebrală” cum mă descrie cineva. Aceste trăsături au bătut în poarta inimii mele revendicându-și locul în lista cu ”to do” și, prin prisma experienței mele didactice și psihopedagogice, am alcătuit două cărți surori scrisă într-o manieră novatoare, inginerească, telegrafică și într-un stil necesar și suficient parcurgerii materiei claselor 5-8.

 

Este vorba despre Algebra Pas cu Pas și despre Geometria Pas cu Pas, cărți care se adresează elevilor, părinților și bunicilor care doresc să țină pasul cu picii isteți, precum și cadrelor didactice în specialitate.

Ele vor fi lansate public la Sala de Lectură a Bibliotecii ”Nicolae Iorga” Joi 20 Septembrie 2018, la ora 17, fiind disponibile și putând fi comandate prin Librăria Scriitorilor.

Apărută la Editura Sfântul Nicolae, ALGEBRA Pas cu Pas, parcurge ”scurt, concis, la obiect” programa analitică redând într-un mod clar și compact, secvențele de teorie (definiții, clasificări, caracteristici, proprietăți, operații, etc) urmate de exemple rezolvate și teste de inteligență, apoi de modele de teste de pregătire precum și subiecte de evaluare națională.

De la Editura AmanDa Edit vine GEOMETRIA Pas cu Pas, si ea parcurgând programa analitică indicată de forurile în drept și redând într-un mod clar și compact, secvențele de teorie (definiții, clasificări, operații, caracteristici, proprietăți, algoritmi, reprezentări grafice, teoreme, etc) urmate de exemple rezolvate și teste de inteligență, apoi modele de teste de pregătire precum și subiecte de evaluare națională.

După acest respiro tehnic m-am întors în Universul Șotronului și al Babei Oarba, al copilăriei și copilului din noi înșine, copil care, din când în când, scotocește prin vreun ungher al sufletului vacanțelor de vară și retrăiește frânturi de vise împachetate alăturea cu flori de câmp cu miros de izmă și așezate apoi cu grijă pe rafturi ordonate, întocmai ca în pivnița lui Morcoveață (n.a. de Jules Renard).

Așa se face că a apărut prima mea carte de proză, Stropi de Dor, care trădează preocupări, vise și trăiri ale autoarei, cartea înmănunchind o serie de minipovestiri cu miros de pâine coaptă în cuptorul de Pământ și cu aromă de gutui puse în casa de la drum. Întâmplările, locația, personajele, numele și poreclele lor sunt reale, tonul este hazliu și chiar hâtru pe alocuri.

Totuși, vă mărturisesc că mă atrage mai mult poezia, drept pentru care am dedicat cea de a 7-a carte poeziilor frăgezite de iubire și parfumate de dorul tinereții și maturității. Picuri de Suflet, carte aflată încă sub tipar, strânge laolaltă sentimente născute de năluca imaginației și iubirea adevărată.

 

 

 

 

 

   Aceste ultime două cărți vor fi lansate public tot la primitoarea Sală de Lectură a Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga” de la Palatul Culturii Ploiești, la ora 17 a după amiezei zilei de Joi 27 Septembrie 2018, când sunteți invitați cu toții pentru a sorbi o cupă de șampanie dedicată copilăriei și celor 7 minuni ale ei.

Vă aștept cu drag la ambele lansări, fie că iubiți științele exacte, fie că iubiți copilăria și poezia de dragoste!

                                                                                    Autoarea,

                                                                             Daniela Marcu