Lansarea PS5 a fost un real succes: ce pregătește în continuare Sony?

Daniel Dimache -

Lansarea PS5 a fost un real succes: ce pregătește în continuare Sony?

Lansarea PlayStation 5 a fost finalizată pe mai multe piețe și, deși Sony nu a furnizat încă cifre specifice privind performanța noii sale console, se pare că a fost un mega succes.

Într-un interviu acordat agenției Tass despre lansarea PS5 în Rusia, CEO-ul Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, a comentat că toate unitățile consolei ar fi fost vândute deja pe piețele unde a fost lansată.

PS5 – oferte eMAG

„S-au vândut toate. Absolut toate s-au vândut!”, a spus Ryan. „Am petrecut o mare parte din ultimul an încercând să mă asigur că putem genera suficientă cerere pentru produs. Și acum, conform atribuțiilor mele, petrec mult mai mult timp încercând să măresc oferta pentru a satisface cererea crescută”.

După cum subliniază Ryan, disponibilitatea unităților PS5 a fost un subiect în ultimele zile și chiar lipsa acestora a dus la proliferarea revânzărilor scumpe.

Pe de altă parte, trebuie considerat că, la fel ca noile console Xbox, PS5 a fost lansat în mijlocul unei pandemii. Ceva ce Ryan recunoaște că a reprezentat o provocare specială.

PS5 – oferte online

„Cred că cele două sentimente principale ale mele sunt cele ale fericirii, deoarece lucrurile par să meargă bine, și al doilea de ușurare: am făcut-o în acest an neobișnuit, ciudat și, sincer, destul de dificil”, a spus executivul. „Dintre toate lucrurile pe care le-am învățat anul acesta, unul este că nu aș plănui să fac o altă lansare a consolei în mijlocul unei pandemii globale și nu aș recomanda-o altcuiva”.

„A fost dificil, a fost o provocare din partea producției, neputând aduce pe nimeni la fabricile din Asia. Înainte de a începe producția, a trebuit să facem toate pregătirile pentru fabricarea acesteia prin video, de la distanță. Adică, imaginează-ți ce înseamnă asta pentru un dispozitiv de precizie precum PlayStation 5”, a adăugat el.

Cu toate acestea, se pare că balanța este una pozitivă și Ryan spune chiar că lucrurile nu s-ar fi schimbat mult fără o pandemie.

„Am fi putut avea încă câteva (unități) de vândut, dar nu multe: băieții de la producție au făcut minuni”, a spus el.

După succesul nebun al consolei PS 5, Sony are planuri mari în continuare. CEO-ul PlayStation anunță că pregătesc noutăți pentru cele două tipuri de abonamente, deși nu specifică exact în ce vor consta acestea.

Playstation 5 este deja la vanzare în întreaga lume, deși disponibilitatea sa este foarte limitată. Există mai mulți jucători care doresc să obțină o PlayStation 5 decât oferta disponibilă în magazine, situație de care Sony însăși este conștientă. CEO-ul Sony Interactive este, de asemenea, conștient de faptul că membrii comunității Play Station solicită schimbări, îmbunătățiri, atât în ​​PS Plus, cât și în PS Now, astfel încât să poată concura cu Xbox Game Pass. Jim Ryan spune că există „lucruri interesante” pe drum.

Într-un interviu pentrur GQ Magazine, Ryan a arătat clar importanța ambelor abonamente în afacerea sa: „PS Now și PS Plus sunt foarte importante pentru noi astăzi”, începe el spunând. „Anul acesta a trebuit să ne concentrăm pe PlayStation 5 și jocurile sale, dar asta nu înseamnă că nu ne gândim profund la serviciile noastre și descoperim lucruri interesante care își vor găsi propriul moment de atenție”, spune el.

„Există ceva nou în pregătire” pentru abonamentele PlayStation

Jim Ryan însuși a declarat la TASS că pregătesc un răspuns la aclamatul Xbox Game Pass de la Microsoft. Nici în acel interviu, însă, nu a putut oferi mai multe detalii. Când a fost întrebat dacă vor crea o bibliotecă de jocuri la cerere în stilul soluției Xbox (One), răspunsul a fost scurt și concis: „Pregătim câteva noutăți”.

Deși încă nu știm ce poate fi, o posibilă soluție este îmbogățirea catalogului PS Now – care permite streaming de jocuri și descărcarea tuturor jocurilor PS2 și PS4 – sau gruparea atât a PS Plus, cât și a PS Now, într-un singur abonament, care ar fi la fel ca și modul Ultimate Xbox Game Pass cu XGP și Xbox Live Gold. În curând vom scăpa de îndoieli.

Între timp, PS Plus oferă cel puțin 2 jocuri PlayStation 4 în fiecare lună și un PS5 cu o rotație care va depinde de ceea ce decide Sony; De acum până în ianuarie vom avea Bugsnax, în timp ce Destruction All-Stars va sosi în februarie. Pe de altă parte, cei care primesc un PS5 și sunt abonați la PS Plus vor primi acces la colecția PS Plus, o colecție de 20 de jocuri PS4 grozave care pot fi jucate înapoi pe PlayStation 5.

PS5 și PS5 Digital Edition sunt acum disponibile în toată lumea. Rezervările și disponibilitatea unităților sunt complet epuizate.

Dar tu? Ai apucat să-ți cumperi noua consolă PS5 de la Sony?