Larisa Iordache şi Cătălina Ponor vin la Ploieşti, la Campionatele Naţionale de Gimnastică

Redactia -

Larisa Iordache şi Cătălina Ponor vin la Ploieşti, la Campionatele Naţionale de Gimnastică

Gimnastica românească marchează  un moment important și jubiliar al activității interne de performanță, Federaţia Română de Gimnastică organizând, în perioada 1 – 3 septembrie 2017, în Sala Olimpia din Ploiești, Campionatul Național Individual Open și Campionatul Național al Reprezentativelor de Club – Masculin și Feminin, eveniment care marchează a 70-a ediție a Campionatelor Naționale, întrecere care a debutat în 1947, la Reșița. Totodată consemnăm și revenirea, după un deceniu, în Sala din Ploiești, fiind pentru a treia oară în istoria ”naționalelor” (după 2008, 2007) când cele mai bune gimnaste și cei mai buni gimnaști își vor disputa podiumurile în orașul prahovean, anul acesta în concurs aflându-se reprezentanții cluburilor CSS Buzău, CSM Reșița, CSA Steaua București, CSS Brașov, CSS Dinamo București, CSM Bistrița, CSS Lugoj, LPS Bistrița, CSM Lugoj, CSS Timișoara, CS Dinamo București, CSS Bârlad, CS Farul, CSS 1 Constanța, CSS 2 București, CSS Focșani, CSM Arad, în total 60 de sportivi urmând a-și disputa titlurile pe echipe, individual compus și aparate, informează Federaţia Română de Gimnastică.

La ediția precedentă, de la Cluj, Larisa Iordache (Dinamo București) a reușit să‑și adjudece cel de al 4‑lea titlu consecutiv la individual compus (2013, 2014, 2015, 2016), având alături pe două dintre bunele exponente al noii generații: Ioana Crișan (CNS Cetate Deva) și Carmen Glăvan (Farul Constanța), în timp ce în disputa echipelor, Farul Constanța a reajuns în fruntea ierarhiei după 14 ani, interval de timp dominat de CNS Cetate Deva, pe poziția secundă. De partea cealaltă, în concursul masculin, au urcat pe podium Andrei Muntean (Dinamo București), Cristian Bățagă (CSM Bistrița) și Vlad Cotuna (Steaua), ierarhie, în ceea ce privește cluburile, similară și cu cea consemnată la echipe: 1. Dinamo București. 2. CSM Bistrița. 3. Steaua București. Cum indiscutabil, trebuie menționată evoluția și titlurile obținute de Marian Drăgulescu sau Cătălina Ponor în finalele pe aparate, dar și prezența pe podium a numeroase nume noi.

Pe toti aceștia – și nu numai – îi vom revedea și la Ploiești, într-o dispută a rivalităților valorice, a confirmărilor, a speranțelor, dar și a ”asaltului” celor care bat acum cu insistență la porțile performanței la nivelul seniorilor. Să nu uităm că, la început de octombrie, la Montreal, au loc ”mondialele”, al doilea examen important după Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, din primăvară.

Programul competițional este următorul:
Vineri, 1 septembrie 2017
16.00 – 18.30 Concurs masculin
Sâmbătă, 2 septembrie 2017
16.30 – 18.30 Concurs feminin
Duminică, 3 septembrie 2017
11.00 – 14.00 Finale pe aparate (feminin, masculin)