Lăsați toate nemulțumirile deoparte și veniți, astă-seară, pe arena Ilie Oană! Și cu o victorie la limită, FC Petrolul va urca pe podium, pe loc de baraj!

Dragos Trestioreanu -

Lăsați toate nemulțumirile deoparte și veniți, astă-seară, pe arena Ilie Oană! Și cu o victorie la limită, FC Petrolul va urca pe podium, pe loc de baraj!

În această seară, de la ora 17.45, pe arena Ilie Oană, din Ploiești, se va desfășura o restanță din etapa a V-a a ediției de campionat 2019-2020 a Ligii a II-a de fotbal, FK Csikszereda Miercurea Ciuc – o trupă preferată de găzari la meciuri amicale pe vremea când combăteau și ei în L3 – urmând a oferi replica Petrolului, o grupare ce, în eventualitatea în care va câștiga și la limită partida, va urca pe poziția a treia a podiumului, cea de baraj. Cu mici excepții, Walace da Silva Alves și Alexandru Zaharia, indisponibili încă, antrenorul principal al „lupilor”, Flavius Stoican, are la dispoziție cel mai bun efectiv și poate alege astfel și cel mai potrivit prim „11”, evident ținând cont și că echipa lui va bifa astăzi, 5 noiembrie 2019, cel de-al treilea meci disputat într-un interval de timp de numai șase zile. Motiv pentru care, ar fi de înțeles dacă tehnicianul va menaja titulari de bază. Dar, nu este mai puțin adevărat că adversara, Csikszereda, mai proaspătă, fiindcă nu a avut de combătut, ca și FC Petrolul, în Cupa României, este o formație incomodă, implicit capabilă să deranjeze pe teren. Situație în care Stoican trebuie să fie foarte atent cum alcătuiește echipa, pentru a nu-și asuma riscuri ce o pot îndepărta de ocuparea unui loc pe podium.

Cum există posibilitatea de a se urca, azi, pe „culmi”, fără îndoială că suporterii lui Laurențiu Marinescu și ai coechipierilor acestuia trebuie să treacă peste orice nemulțumire de până acum și să ia calea arenei Ilie Oană, în număr cât mai mare, vremea de afară îmbiind către urmărirea unui meci de fotbal în condiții selecte și, mai ales, întru încurajarea favoriților, în caz de succes, Petrolul urmând să se apropie de gusturile pretențioșilor săi fani. Deoarece, la un lot cu o medie de vârstă de 27-28 de ani recuperarea se poate face mai greu, trebuie avută multă răbdare cu jucătorii echipați în galben și albastru, astă-seară nefiind important spectacolul, cât obținerea celor 3 puncte ce conduc spre ultima treaptă a podiumului!

Meciul de astăzi a fost încredințat de către Comisia Centrală de Arbitri unui trio format din centralul Cătălin Buși, un cavaler al fluierului din lotul primului eșalon, și asistenții Alexandru Mihăilă, ambii din Râmnicu Vâlcea, și Marian Truță (Băbeni, județul Vâlcea). Din partea CCA, ca observator pentru arbitraj a fost delegat Petre Radu, din București, ex-arbitru divizionar A, iar din cea a Federației Române de Fotbal, în calitate de observator pentru joc, tot un bucureștean, Andrei Simion.

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU)