Laura Codruţa Kovesi a sesizat CSM după declaraţiile denigratoare ale vicelui Petrescu

Redactia -

Procurorul şef a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi, a sesizat la data de 20 iunie 2013, în temeiul dispoziţiilor art. 75 alin.1 din Legea nr. 303/2004, republicată cu modificările şi completările ulterioare, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Consiliul Superior al Magistraturii în vederea efectuării de verificări cu privire la situaţia constatată în legătură cu apariţia în mass-media a unor afirmaţii denigratoare care aduc atingere dreptului la imagine a magistraţilor, cu consecinţa afectării independenţei sistemului judiciar., informează DNA. 
Astfel, la data de 18 iunie 2013, publicaţia on-line INCOMOD www.incomod.ph a publicat articolul intitulat „Raul Petrescu a acceptat să comenteze acuzaţiile care i-au fost aduse de DNA…”.
În legătură cu faptele reţinute în sarcina sa prin actul de trimitere în judecată, conţinutul afirmaţiilor şi limbajul folosit „…Este un ordin politic, o mizerie a unor cretini, este ceva fabricat, iar cei de la DNA sunt executanţi ale unor ordine politice…” exced cadrului constituţional şi procesual, privind exercitarea dreptului la apărare şi celui privind libertatea de expresie şi limitele acesteia.
Menţionăm că Petrescu Raul Alexandru a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în sarcina acestuia reţinându-se complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență (vezi comunicat nr. 563/VIII/3 din 18 iunie 2013).
Articolul menţionat a fost preluat şi de alte publicaţii din presa prahoveană. În acest context, s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii analizarea şi dispunerea măsurilor legale, ţinând seama că, prin declaraţii de acest gen se creează un potenţial de deteriorare a imaginii magistraţilor, ca reprezentanţi ai instituţiilor statului.

foto: adevarul.ro