Leo Grozavu are o singură țintă: promovarea! Va lucra și cu jucători străini, după ce a făcut-o la Botoșani cu Ngadeu, Cabrera sau Iliev

Dragos Trestioreanu -

Leo Grozavu are o singură țintă: promovarea! Va lucra și cu jucători străini, după ce a făcut-o la Botoșani cu Ngadeu, Cabrera sau Iliev

Marți, 19 iunie 2018, în holul de la etajul 1 al arenei Ilie Oană, transformat în sală de recepție, partenerul-finanțator al ACS Petrolul 52 Ploiești, Veolia România, a pregătit cu fast prezentarea oficială a noului antrenor principal al echipei „lupilor”, Leontin Grozavu, ultima oară la de-acum fosta prim-divizionară ACS Poli Timișoara.

Prefațat și postfațat de discursurile noilor săi șefi, Cristian Vlad (președintele ACS Petrolul 52) și, respectiv, Mădălin Jorj Mihailovici (CEO Veolia România), Leo Grozavu – îmbrăcat casual, dar elegant – a avut un discurs echilibrat bine susținut pe argumente. Și-a explus principiile, a dezvăluit modulul tactic principal și cel de rezervă, 1-4-3-3, respectiv 1-4-2-3-1, a mărturisit că poate lucra și cu fotbaliști străini, cunoscând modalitatea de a comunica cu ei cât să fie bine înțeles, semn că petroliștii vor avea ceva surprize în acest sens. „Petrolul Ploiești este una din echipele cu tradiție, consacrate, din România, în plus știind că ceea ce se construiește aici va fi ceva trainic, fiind un proiect ambițios, cu oameni dedicați, și tocmai de aceea am vrut să contribui și eu, iar odată ce mi s-a oferit postul de antrenor, nu am stat prea mult pe gânduri și am acceptat cu tot sufletul” – și-a început Grozavu dezvăluirile cu privire la discuțiile dintre părți. Apoi, a dezvoltat: Vreau să îi fac să înțeleagă pe toți iubitorii de Petrolul că sunt un constructor, nicidecum un distrugător, astfel că voi conduce o echipă care va ataca. Vreau să facem o trupă competitivă, din toate punctele de vedere. Mi s-a promis sprijin necondiționat și, la rândul meu, voi conduce echipa către dezideratul pe care mi-l asum, adică promovarea. Voi juca ofensiv și, când zic așa, atunci așa va fi! Un astfel de proiect ambițios este greu să-l refuzi. Am acceptat cu sufletul, repet, această echipă, una care, o spun încă o dată, nu se refuză! Cu astfel de oameni în staff, cu spectatorii atât de cunoscuți, la Ploiești fiind un public special, pe un stadion special, și cu ambițiile promovării succesive, an de an, te mobilizezi altfel. Parcă și munca va părea mai ușoară. Vizavi de vestiar și de căpitanul echipei, trebuie să se știe că sunt adeptul teoriei potrivit căreia acel fotbalist care este recunoscut de către coechipieri drept lider al lor, tot acela va fi, și în opinia mea, căpitan. Nu sunt un antrenor dur, cum mi s-a pus eticheta, ci doar unul foarte pretențios, atunci când vine vorba despre disciplină și bun simț, în relațiile interumane”.

De ce a fost ales Leo Grozavu din lista avută la dispoziție de oficialii găzarilor au explicat, pe rând, Cristi Vlad și Mădălin Mihailovici. Șeful executivului nu s-a sfiit să-și exteriorizeze simpatia pentru modelul saxon: „Este un antrenor decis, ferm, ordonat, construit după tipicul german, cu experiență, un antrenor care, alături de întreaga conducere a echipei, va forma un lot competitiv, ne dorim noi, pentru acest sezon. Avem încredere în el și am stabilit obiectivele acestui sezon, înaintea semnării contractului”. Numărul unu al partenerului-finnațator, un maestru al artei discursului și al pedanteriei, a fost concis: „Leontin Grozavu este omul potrivit la locul potrivit. El este cel mai bun antrenor pentru Petrolul din eșalonul secund. Este mână forte, semn că disciplina va fi strict respectată, ci nu cum s-a întâmplat acum doi ani și anul acesta, la ultimele meciuri ale sezonului, când au fost palme date pe propria figură a celor care s-au aflat atunci pe teren!”.

Împreună cu staff-ul său, format deocamdată din secundul Mugur Cornățeanu, tehnician al Voinței Turnu Măgurele la primul insucces oficial, după aproape doi ani în L4 și L3, al Petrolului, și preparatorul fizic Ovidiu Chiribici, ultimul părând a fi cel mai apropiat colaborator al noului A1, atât la FC Botoșani, cât și la ACS Poli Timișoara. Se fac eforturi pentru a se numi și un antrenor al portarilor, după ce, neașteptat, Cătălin Grigore a cerut să fie lăsat să plece iar la Dinamo București! Asta deși se spune că locul lui în staff-ul oricărui antrenor principal era ales ar fi fost garantat 100%!

Foto: www.fcpetrolul.ro