Leonard Doroftei în vizită la Penitenciarul Ploiești

Daniel Dimache -

Leonard Doroftei în vizită la Penitenciarul Ploiești

Vineri,13.07.2018 la sediul Penitenciarului Ploiești, în clubul unității, personalul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială a inițiat  și  susținut  proiectul „De vorbă cu personalităţile”, la care au participat  aproximativ treizeci de persoane  private de libertate  clasificate în regim semideschis.

Cu această ocazie, deţinuţii din Penitenciarul Ploieşti au primit vizita  campionului mondial  WBA la categoria semi-ușoară (61,9 kg)  Leonard Doroftei, aceasta participând la activitatea intitulată „Sportul și implicațiile sociale” şi a dialogat cu deţinuţii prezenţi  la acţiune pe tema educaţiei  fizice, precum şi a conduitei adoptate, promovând importante valori sociale: dorinţa de perfecţionare, munca, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea, precum și  atitudinea moral – civică faţă de societate.

Acțiunea s-a desfășurat în acord cu obiectivul specific 3.1. “Implementarea, împreună cu instituțiile publice, ce au atribuții în domeniul asistenței postdetenţie”, a Strategiei naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 389/2015 conform prevederilor nr. 3.1.9., asumate în planul de management implementat și derulat de  Administrația Națională a Penitenciarelor – Direcţia Reintegrare Socială pentru anul 2018.

Activitatea desfăşurată s-a bucurat de un real succes în rândul persoanelor private de libertate prezente, alăturându-se  eforturilor care se întreprind în toate unităţile sistemului penitenciar din România, având drept scop  valorificarea experienţei de viaţă şi a modelelor de reuşită în plan social, a unor personalităţi recunoscute în plan local, prin oferirea unor exemple de viaţă autentică, în vederea formării  şi consolidării comportamentelor dezirabile social, în sens pozitiv, a  persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate.