Liceenii din Câmpina, „Liderii Mileniului Trei”

Redactia -

Tinerii care urmează cursurile Colegiului Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina vor avea ocazia să participe, pentru prima dată, la programul „Liderii Mileniului Trei”, prin care vor afla cum pot să devină lideri și să se implice în comunitate, dobândind în același timp abilități necesare pentru o viitoare carieră de succes.

„Liderii Mileniului Trei” (LMT) este un program de dezvoltare personală finanțat de TenarisSilcotub și organizat de asociația Clubul „Liderii Mileniului Trei”. Programul constă în cursuri extra-curiculare care au loc în timpul anului școlar, îmbogățite prin activități în care aceștia pot pune în practică noile abilități dobândite.

Publicitate

Până în prezent, au avut loc șase ediții ale acestui program, beneficiari fiind 1.000 de liceeni din Zalău și Călărași, orașele în care TenarisSilcotub are unități de producție. În 2013, odată cu extinderea activității industriale a companiei, programul a fost extins și la Câmpina, alături de alte inițiative de dezvoltare socială ale companiei.

Sub îndrumarea unui profesor de la școala implicată, cei 20 tineri care participă la programul LMT vor deprinde abilități și competențe care le vor fi utile indiferent de cariera pe care vor decide să o urmeze, precum inteligența emoțională, spiritul civic, implicarea în comunitate, tehnici de negociere, soluționarea conflictelor, managementul diversității și al schimbării, leadership.

Ediția 2013 se desfășoară sub deviza „Schimbarea e în noi”, astfel că tinerii vor aborda și subiecte precum valorile personale, încrederea în sine, barierele care pot apărea în comunicare și tehnici pentru aplicarea acestora în viața de zi cu zi precum și implicarea în societate.

„Forța unei comunități, precum forța unei companii, este dată în primul rând de oamenii săi. De aceea, pentru al șaptelea an la rând, TenarisSilcotub sprijină formarea liderilor de mâine: ne dorim noi generații cu principii și valori personale solide, pentru care educația și dezvoltarea personală să fie o cale firească de urmat, pentru care implicarea în comunitate și ajutorul oferit celorlalți să fie un gest firesc”, a spus Dana Barbara, Manager Resurse Umane TenarisSilcotub.

Apreciez în mod deosebit oportunitatea de a ne alătura, în premieră în acest an școlar, coechipierilor din Zalău și Călărași invitați în proiectul Tenaris-LMT. Programul Liderii Mileniului Trei înseamnă pentru mine, ca profesor de matematică, o frumoasă provocare profesională și sunt convinsă că pentru cei douăzeci de elevi din grupa cu care voi lucra va constitui ocazia excelentă de a învăța lucruri utile și a lega prietenii durabile. Aștept cu bucurie să descoperim împreună tainele lucrului în echipă și ale inteligenței caracteriale, dar, mai ales, aștept să aplicăm cât mai mult din ceea ce învățăm, în viața de zi cu zi”, a declarat
prof. Sînziana Dumitran, C.N. „N. Grigorescu” Câmpina, trainer în programul LMT.