Liceul Tehnologic „Sf. Apostol Andrei”, omagiu pentru Centenarul Marii Uniri

Daniel Dimache -

Liceul Tehnologic „Sf. Apostol Andrei”, omagiu pentru Centenarul Marii Uniri

Chiar în Ziua Sf. Apostol Andrei, liceul ploieştean care poartă numele ocrotitorului României a ţinut să marcheze, printr-o acţiune care a cuprins şi un spectacol omagial, Centenarul Marii Uniri. Liceul Tehnologic de Servicii „Sfântul Apostol Andrei”, din Ploieşti a prezentat momente deosebite, atât pentru elevii şcolii, pentru cadrele didactice, cât şi pentru invitaţi, printre care s-a numărat şi reprezentantul Gazetei de Prahova. 

 

Au fost prezenţi la acţiunea organizată de Liceul Tehnologic de Servicii „Sf. Apostol Andrei” inspectorul general şcolar Nicolae Angelescu şi inspectorul Tudor Iancu, prof. de istorie.

În cadrul manifestării, care s-a desfăşurat în diverse locaţii ale instituţiei, în clase, laboratoare, în amfiteatru, elevii, de la gimnaziu până la cei mai mari, au susţinut momente artistice – cântece şi dansuri, dar şi au avut şi prezentări legate de activitatea şcolară şi de profesiile pentru care se pregătesc: paradă vestimentară şi de coafuri, tematici culinare, legate de turism, de istoria Ploieştiului, de personalităţi din medicina românească.

Manifestarea a prilejuit ocazia premierii elevei şcolii cu deosebite rezultate în sportul de performanţă, reprezentantă a României cu cinste şi cu rezultate remarcabile, la nivel mondial, gimnasta ritmică Denisa Stoian.

Profesorul Cosmin Preda a susţinut o prelegere pe tema Marii Uniri şi a evenimentelor pe care le serbăm în aceste zile.

Un moment apreciat a fost şi prezentarea armamentului şi uniformelor din Primul Război Mondial, de către oamenii pasionaţi din Asociaţia 6 Dorobanţi.

De asemenea, au răspuns invitaţiei şi feţe bisericeşti, printre care părintele Ioan Chilan, slujitor la Biserica Sf. Apostol Andrei din municipiu, precum şi părintele protoiereu  Adrian Matei, de la Protoieria Ploieşti Nord. 

Manţionăm pentru organizarea deosebită a manifestării pe directorul liceului, Magdalena Pană şi pe prof. Nicoleta Chelba.