„Licitație” pe axa Ploiești-Timișoara pentru internaționalul de juniori prahovean Antonio Manolache?

Dragos Trestioreanu -

„Licitație” pe axa Ploiești-Timișoara pentru internaționalul de juniori prahovean Antonio Manolache?

Unul dintre produsele importante ale defunctului centru de copii și juniori al falimentatei SC FC Petrolul a fost fundașul central, poate juca și dreapta și stânga, dar și ca mijlocaș central, Antonio Manolache, un băiat în vârstă de 19 ani și înalt de 1,80 de metri. El este component al generației crescute la clubul găzarilor de către actualul antrenor zonal al FRF, Iulian Cojocaru, fiind coechipier, printre alții, cu Iulian Ilie, în prezent detașat de Rapid București în Seria a IV-a a Ligii a III-a, la CNS Cetate Deva, cu Stelu Costache, de la Sportul Snagov, cu Andrei Șerban, de la Chindia Târgoviște, cu Matei Goruneanu, fiul sponsorului acelei echipe și patron al clubului juvenil Petrosport Ploiești, și – nu în ultimul rând – cu Valentin Țicu.

Manolache a fost convocat la echipa națională de juniori „U 17”, pentru care a jucat de trei ori și i-a fost și căpitan, urmând apoi saltul la „U 19”. Și la această selecționată a bifat trei partide, înscriind un gol. A preferat să plece în Olanda, la școala de fotbal a clubului de prim eșalon FC Groningen, acolo unde a jucat la „U 17” și, apoi, la „U 19”, împreună cu un coechipier român de la echipa națională, Antonio Sefer, În această iarnă, deoarece au evoluat mai puțin la juniorii clubului batav, ambii fotbaliști au revenit în țară. Sefer a semnat un contract cu trupa din Giulești.

Tizul lui, Antonio Manolache, din 25 ianuarie 2019 a devenit echipier al „lanternei roșii” din ierarhia Ligii 2, ACS Poli Timișoara, grupare intrată în insolvență și pregătită din pauza competițională de iarnă de către un tandem prahovean: Vivi Răchită și Daniel Dumitrache. Cunoscând bine generația lui Cojocaru, avându-l sub comandă și pe Costache, atunci când o antrena pe Sportul Snagov, Răchită l-a convins pe Manolache să semneze un contract până pe 30 iunie 2019 cu fosta prim-divizionară.

Se zvonește că, mai întâi, Manolache ar fi vrut să vină la FC Petrolul, cerând un salariu de 700 de euro, dar care nu i s-a acordat, motiv pentru care a fost de acord, ulterior, să meargă la ultima clasată din eșalonul secund, pentru – se speculează – 100 de euro în plus, pe lună. Rămâne acum de văzut, în campionat, cine a câștigat și cine a pierdut în cazul prahoveanului Antonio Manolache.

Foto: www.ziaruldesport.ro, www.libertatea.ro și www.telegrama.ro