Liderul bate tot ce prinde în retur. Au reapărut „scorurile de maidan” în Liga A Prahova!

Redactia -

Echipă serioasă, deşi nu mai are o contracandiată serioasă în returul campionatului Ligii A Prahova, CSM Câmpina – lider detaşat deja al acestui eşalon – învinge pe orice teren, fie acasă, pe „Rafinărie”, fie în deplasare. Ulitma victimă a fost revelaţia sezonului, „vecina” CS Băneşti Urleta (echipament galben-negru; Foto: Alexandru Neculai), care s-a recunoscut învinsă cu scorul de 1-0 (0-0), ca urmare a reuşitei golgheterului oaspeţilor, Marius Vişan (minutul 55). În urma acestui nou succes, formaţia finanţată de Adrian Nistoroiu şi Virgil Guran – prezenţi împreună şi pe arena Ilie Oană, la meciul dintre Petrolul şi Gloria Bistriţa – a acumulat 60 de puncte, fiind la nu mai puţin de nouă distanţă de ocupanta locului secund din prezent, Petrolistul Boldeşti. Dar cea din urmă are şi un meci în plus disputat. Venită după victoria din faza judeţeană a ediţiei 2013-2014 a Cupei României-Timişoreana, de la Blejoi, scor: 3-2, în dauna trupei locale, CS, cea de la Băneşti demonstrează că liderul Ligii A nu slăbeşte deloc strocul, urmărind să câştige eventul în acest sezon. Miercuri, 17 aprilie 2010, tot în competiţia KO, CSM Câmpina va avea parte de un alt duel interesant, la Ciorani, cu satelitul giurgiuvenilor de la Astra, în fapt aproape fosta rivală din tur, Unirea Urlaţi.

În etapa cu numărul 24 s-a înregistrat un scor de meci de… hochei pe gheaţă, CS Blejoi dispunând, pe propria arenă, cu 12-1 (5-1), de biata Precizia Breaza, nepotul fostului „lup” Marian Grama, Marian Ghiţă, înscriind de nu mai puţin de cinci ori, într-un joc în care au mai punctat Mihai Gheorghe, Claudiu Codreanu, Adrian Secreţeanu, Ricardo Constantinescu (de două ori), Cristian Anghel (din penalti) şi Vlăduţ Badea, golul de onoare al oaspeţilor fiind opera lui Ştefan Bădărău, la 0-3! Jenant a fost că, la finalul disputei, antrenorul oaspeţilor, Cornel Vasilescu, acesta fiind şi delegatul echipei din Breaza, a contestat dreptul de joc al… rezervei neutilizate a gazdelor, Alexandru Sterie!!! Plecat la vestiare mai devreme, cu acordul antrenorului său, Dragoş Mihalache, pentru a ajunge în timp util pe arena Ilie Oană, la partida Petrolului cu Gloria Bistriţa, Sterie a fost rechemat la Blejoi de urgenţă, prin telefon, pentru a fi văzut de Vasilescu. Astfel, tehnicianul brezenilor s-a convins că nu stătuse nimeni „pe fals” pe bancă şi a renunţat la contestaţie! Aşa se întâmplă când exemplele de acest gen proliferează în eşalonul de elită al fotbalului prahovean. Să fie măcar învăţătură de minte!

Iată care au fost celelalte rezultate ale acestei runde: Unirea Urlaţi – Petrolistul Boldeşti 0-1 (0-0); CSO Plopeni – Voinţa Vadu Părului 6-1 (2-1); AFC Brebu – Progresul Drăgăneşti 2-0 (0-0); CS Păuleşti – Brădetul Ştefeşti 9-0 (6-0); CS Ceptura – Caraimanul Buşteni 2-3 (1-1); AS Ploieşti – Chimia Brazi 1-1 (0-0); Avântul Măneciu – Astra II Ploieşti 2-1 (0-1). După cum se observă, nu numai la Blejoi s-a înregistrat un scor-fluviu, ci şi rezultatele de la Plopeni şi, mai ales, Păuleşti, se pot încadra în aceeeşi categorie. Ulterior  unui debut ceva mai bun de retur, ultimele două echipe din ierarhie, cele de la Vadu Părului, respectiv Ştefeşti, au redevenit, din păcate, ciuca bătăilor! În schimb, este de remarcat – şi lăudat, în acelaşi timp – revenirea Avântului Măneciu, din nou o nucă tare, succesul în dauna Astrei II, fortificată serios în a doua parte a întrecerilor, fiind o dovadă că antrenorul Dorinel Beznea şi jucătorii lui nu se lasă chiar cu una, cu două!