Liderul Seriei a III-a a ligii a treia, FC Petrolul Ploiești, a învins la Mioveni și s-a desprins! E acum la 4 puncte de Alexandria

Dragos Trestioreanu -

Liderul Seriei a III-a a ligii a treia, FC Petrolul Ploiești, a învins la Mioveni și s-a desprins! E acum la 4 puncte de Alexandria

Însoțită de circa 200 de ultrași frenetici, care au ajuns la fața locului aproape de primul fluier al arbitrului gălățean Ionuț Constantinescu și au încurajat-o tot timpul pe Stadionul Orășenesc din Mioveni, de-a lungul meciului din antepenultima etapă a campionatului, cu „satelitul”divizionarei secunde din localitate, CS, echipa Petrolului Ploiești a obținut un nou succes. Și astfel și-a consolidat primul loc, după acest succes și mai ales ulterior semieșecului Alexandriei, aflată tot în Argeș, pe terenul Atleticului Bradu! Cu 3-0 (1-0) s-au impus „lupii” în fața trupei a doua a lui CS Mioveni, autorii reușitelor victoriei fiind golgheterul Sergiu Arnăutu („cap” din 7 metri în vinclul stâng, după centrarea perfectă de pe stânga, spre bara a doua, a lui Saim Tudor, din minutul 27) și Nini Popescu (lovitură liberă executată peste zid direct în colțul din stânga al porții argeșenilor, în minutul 55, respectiv șut în diagonală, dreapta-stânga, de la 15 metri, cu 300 de secunde mai târzu).

Pe lângă cele trei goluri, petroliștii au mai avut ocazii de a mai înscrie, cea mai mare fiind a lui Paul Antoche (54), a cărui reluare a fost deturnată în transversală de către goal-keeper-ul echipei secunde a Mioveniului, căpitanul Bogdan Preda. Dar – e drept – și gazdele au ratat, în două rânduri, posibilitatea de a egala la 1. Mai întâi, după o fază tratată ceva mai lejer de defensiva oaspeților, Georgian Mormolea (41), fără marcaj, a trimis incredibil, de la 10 metri, din poziție aproape centrală, pe lângă stâlpul din dreapta al buturilor lui Mirel Bolboașă, rămas țintuit pe linia porții, iar Bogdan Arsenică, imediat după bara lui Antoche, a scăpat, de la 30 de metri, singur cu îngerul păzitor al porții oaspeților, cel care i-a blocat, cu picioarele, șutul spre gol. Imediat a venit însă lovitura liberă directră a „argintului viu” Popescu și s-a semnat desprinderea pe tabelă. Iar după ce a bifat „dubla”, Nini a fost foarte aproape chiar de un hat-trick, însă nu a cadrat așa cum trebuia o lovitură cu capul, expediată de la vreo 8-9 metri, din poziție aproape perpendiculară pe axul porții lui Preda!

Pentru jocul de la Mioveni, staff-ul tehnic al găzarilor a optat pentru renunțarea la un fotbalist de tip ofensiv, Georgian Păun, rămas iar în afara lotului, și a mizat pe un apărător central, Gabriel Frâncu, abia revenit după o contractură musculară. Frâncu a fost titular, însă nu a rezistat nici măcar până la pauză, recidivându-i accidentarea și fiind înlocuit astfel, în minutul 34, de cel care avea să fie „omul meciului”, Nini Popescu. Odată cu intrarea pe teren a „spiridușului”, s-a procedat la permutări în așezarea inițială, Alberto Olaru, care a început ca mijlocaș de bandă dreaptă fiind retras în locul lui Frâncu, iar Alexandru Ciocâlteu a fost tras spre tușă, pentru a-i permite nou-intratului pe gazon să opereze în spatele vârfului împins Arnăutu. Pe parcurs însă, Popescu a devenit mijlocaș de bandă.

În ceea ce privește schimbarea de la reluare, Alexandru Puchea în locul lui Răzvan Catană, aceasta a fost una – să zicem – post pe post, tot așa cum mai târziu (78) a fost și în cazul lui Roland Stănescu, cel care l-a substituit pe coechipierul ce deschisese scorul. Intrarea, în același minut cu Stănescu, a lui Adrian Vintilă în locul lui Claudiu Tudor, asezonată cu trecerea banderolei pe brațul stâng al lui Marius Chindriș, a păstrat aceleași coordonate în joc, Petrolul dominând fără emoții și finalul întâlnirii. Emoții au mai fost doar până când s-a aflat că, la Bradu, Atletic reușise remiza cu fostul lider AFCM Alexandria, formație care deschisese scorul în minutul 6, prin Eduard Sârbu, dar a fost egalată de Alexandru Preda (32), stabilindu-se atunci scorul final! În urma acestui rezultat, Petrolul s-a dus la patru lungimiîn fața Alexandriei, iar în ceea ce o privește pe Voința Turnu Măgurele, care a stat în această a 11-a rundă, nu se mai poate vorbi despre ea în lupta pentru promovare, rămânând cu mult în urma locului 1!

CS MIOVENI 2: B. Preda (cpt) – Fl. Lazăr, L. Boşneag, M. Bălan, C. Alexe (78 – Tărâţă) – D. Mincă (56 – C. Luca), Mierlea, Comănescu, I. Fulga (66 – C. Marinescu) – Mormolea – Arsenică (56 – G. Ivan). Antrenor: Marius Stoica.

FC PETROLUL: Bolboaşă – R. Catană (46 – Puchea), Antoche, Frâncu (34 – N. Popescu), Velisar – Claudiu Tudor (cpt; 78 – Ad. Vintilă), Chindriş – Olaru, Ciocâlteu, Saim Tudor – Arnăutu (78 – Stănescu). Antrenori: Octavian Grigore (principal), Ciprian Pura (secund), Gheorghe Liliac (cu portarii).

Au arbitrat: Ionuţ Constantinescu – Florin Alexandru Vişan (ambii din Galaţi) şi Florin Iftode (Târgu Bujor, județul Galaţi).

Observatori: Victor Radu, pentru joc, și Petre Radu, pentru arbitraj (ambii din București).

Cartonașe galbene: C. Alexe (53), Mormolea (55).

La Mioveni, ca și în toate deplasările, de altfel, alături de Petrolul s-a aflat și CEO Veolia România, Jorj Mădălin Mihailovici, cel care a preferat să stea într-o margine a tribunei 1, alături de colaboratori de-ai săi și de psihologul echipei, Leonard Ursea, unul dintre prietenii asociatului-partener al ACS Petrolul 52 Ploiești. Din păcate, un alt reprezentant al Veoliei, avocatul Dragoș Ferariu, s-a trezit, în drum spre Mioveni, cu autoturismul avariat, în urma unei coliziuni nefericite cu o mașină care a derapat într-o groapă și a ciocnit-o apoi pe a sa, accident soldat cu un deces. În acel moment însă, juristul se afla la o cafea în benzinăria din vecinătatea locului accidentului, neavând nimic de suferit și rămând doar cu dauna în ceea ce privește autoturismul personal.

Altfel, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, de la ora 19.15, pe arena Ilie Oană, în ultima etapă a turului, cea de-a 12-a, se va desfășura noua variantă a derbiului local „Petrolul versus Astra”, numai că, atunci, vor fi față în față noul Petrolul și „satelitul” ploieștean al echipei mutate de Ioan Niculae la Giurgiu. Interesant este că echipa a doua a „dracilor negri” este pregătită de trei foști petroliști: Marius Măldărășanu (principal), Laurențiu Costache, alias Lara (secund) și Florentin Rădulescu (antrenor cu portarii)! De la Astra 2 „lupii” așteaptă măcar o remiză în ultima rundă, atunci când vor primi vizita, pe stadionul din „9 Mai”, a fostului lider, AFCM Alexandria. Dacă băieții lui Măldărășanu nu vor pierde, iar petroliștii vor menține trendul victoriilor până la finalul turului, atunci cei din urmă vor fi în proporție de 75-80% ca și promovați în Liga a II-a!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.republikanews.ro