Lift prăbuşit la Salina Slănic. Comunicatul oficial al autorităţilor

Redactia -

Lift prăbuşit la Salina Slănic. Comunicatul oficial al autorităţilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a transmis presei un comunicat în care explică incidentul produs la salina Slănic şi măsurile care au fost luate:

În data de 06.08.2014, ora 12:08, ISUJ Prahova a fost anunţat despre producerea unui eveniment la unul din lifturile de transport persoane ale minei din oraşul Slănic, unde o margine a unei role de cablu ce susţinea liftul s-a rupt şi o buclă a cablului a căzut de pe rolă, producând un şoc.

            Evenimentul s-a produs la coborâre, în momentul în care liftul cu 10 persoane (9 adulţi şi un copil) se afla la baza minei. În urma evenimentului s-au deplasat la faţa locului o ambulanţă SMURD, 4 ambulanţe ale SAJ Prahova şi două echipaje ale ISUJ Prahova. S- au acordat îngrijiri medicale pentru cele 10 persoane din lift, care au suferit traumatisme minore şi atacuri de panică, precum şi pentru alte 4 persoane care se aflau în mină şi care au suferit atacuri de panică.

            În urma investigaţiilor medicale a fost necesar transportul unui bărbat, în vârstă de 56 de ani, la UPU Ploieşti, suferind un traumatism la unul din membrele inferioare. La momentul producerii evenimentului, în mină se aflau 300 de vizitatori, iar conducerea minei a luat măsura evacuării acestora, punând la dispoziţie două microbuze.”