Mitică Dragomir a dat de gol LPF că le-a refuzat Rapidului și Petrolului „cadourile” de la Moș Crăciun! Liga explică de ce a procedat astfel

Dragos Trestioreanu -

Mitică Dragomir a dat de gol LPF că le-a refuzat Rapidului și Petrolului „cadourile” de la Moș Crăciun! Liga explică de ce a procedat astfel

Într-o intervenția la postul de televiziune Pro Arena, fostul președinte vreme de 17 ani al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir (foto sus), s-a luat de actualii conducători ai acesteia, acuzându-i că s-ar fi opus ca două echipe din Superligă, mai precis FC Rapid București și FC Petrolul Ploiești, să participe, luna viitoare, la un turneu amical, la care urmau să mai fie prezente Borussia Dortmund, a șasea clasată din 1.Bundesliga, și ACF Fiorentina (locul 10 din Serie A)!

Pentru a-și susține acuzațiile, Mitică Dragomir – în stilu-i verbal inconfundabil – a declarat: „Am auzit că Rapid și Petrolul trebuiau să joace în decembrie cu Dortmund și cu Fiorentina, nu mai știu cine, dar că Liga nu a fost de acord. Bă, suntem nebuni cu toții?! Păi, moralul de competiție înaltă numai din jocuri internaționale puternice îl acumulezi. Nu îi pot înțelege. Care o fi explicația celor de la conducere? Mă rog… Incredibil, nici nu poți gândi așa ceva. D-aia nu ne mai cheamă nimeni, nu mai joacă nimeni cu noi. Am înțeles că Adrian Thiess (n.r. – omul care, printre altele, a invitat-o, cu succes, pe Barcelona, la București, în 2011, pentru a juca un meci amical cu Dinamo, pe-atunci în Liga 1) le-ar fi adus pe amândouă, dar nu a putut din cauza Ligii. Nu i-a dat voie să joace în decembrie. Când e pauză, nu e niciun joc. Doamne…”.

Av. Justin Ștefan, secretarul general al LPF, i-a explicat, din punctul lui vedere, lui Dragomir de ce nu-și vor mai primi Rapidul și Petrolul „cadourile” de la Moș Crăciun: „Este o informație eronată. Liga a fost de acord, dar cu condiția ca o competiție formată din meciuri amicale să nu determine amânarea celui al Rapidului cu Petrolul, din competiția oficială. Este un principiu simplu de lucru. Competiția oficială are prioritate în fața oricăror meciuri amicale. Am oferit totuși soluția ca meciul Rapidului cu Petrolul să se dispute în ziua de miercuri, 7 decembrie, anterior etapei a douăzcecea, cu condiția ca și Petrolul să agreeze acest lucru. Din câte înțeleg, staff-ul tehnic al Rapidului nu agrează această variantă, iar o altă soluție de amânare a partidei, pe motivul disputării unor meciuri amicale, este lipsită de orice temei regulamentar”.

Ce-a uitat – căci altfel nu-mi pot explica – juristul este că în jurul datei de 7 decembrie și Rapid, și Petrolul urmează să dispute ultimul meci al lor din grupele Cupei României. Deci, propunerea era din start fără temei!!! Are dreptate Dragomir, evident cu un dinte încă împotriva celor care l-au înlocuit după votul de acum nouă ani, când declară că refuzând meciuri, chiar și amicale, cu echipe din primele cinci campionate ale Europei ne furăm căciula. Mai ales că Borussia și Fiorentina nu cred că au mulți echipieri prezenți acum la Campionatul Mondial din Qatar și-ar fi venit astfel în România cu destule vedete din competițiile la vârf ale Germaniei, respectiv Italiei. Continuând să zicem nu, ne vom trezi că atunci când vom zice da ne refuză… refuzații de-acum!

Foto: www.digisport.ro, www.gsp.ro și Youtube