Listele de candidaturi PSD aruncate pe piaţă nu sunt valabile. Bogdan Toader a făcut totuşi unele clarificări

Redactia -

Listele de candidaturi PSD aruncate pe piaţă nu sunt valabile. Bogdan Toader a făcut totuşi unele clarificări

Lista de candidaturi PSD pentru Alegerile Parlamentare din luna decembrie, vehiculată în ultimele zile din ce în ce mai frecvent, inclusiv în presă, nu este cea reală. De fapt, lista de candidaturi nu este definitivă, ci mai trebuie supusă aprobării forurilor de decizie judeţean şi naţional, a precizat preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader.

Totuşi, vizavi de lista lărgită a persoanelor propuse pentru a candida, s-au făcut câteva precizări. Zvonul că Bogdan Toader va deschide lista de candidaturi la Camera Deputaţilor nu se confirmă, în sensul că preşedintele CJ Prahova se află în discuţii cu conducerea de la Bucureşti, în cepriveşte eventuala sa candidatură:  „Dacă voi candida, nu-mi voi permite să spun că rămân preşedinte la CJ Prahova, ci voi merge în Parlament. Suntem un partid serios, nu putem face astfel de lucruri”, a precizat Toader.

Se pare că plasarea lui Emanoil Savin pe primul loc pentru Senatul României este o realitate, primarul Buşteniului, aflat la conferinţa de presă, declarând că e este pregătit să meargă în Parlamentul României: „După 4 scrutinuri câştigate la Primăria Buşteni, cred că am experienţă suficientă pentru comisia de administraţie la Senat şi pot să sprijin foarte bine primăriile. Eu am condus  şi Asociaţia Oraşelor (din România)”.

Senatorul Radu Oprea, plasat şi el, pe surse, într-o poziţie eligibilă, pe locul secund pentru Senat, a precizat, chestionat dacă are probleme cu justiţia, fiind trimis în judecată, după o anchetă a DNA, în luna ianuarie a acestui an: „Nu am nicio problemă cu niciun proces. Se face public numai când oamenii sunt trimişi în judecată, nu şi când sunt scoşi de sub acuzare”.

Despre candidatura Vlad Cosma pentru un nou mandat, preşedintele PSD Prahova a precizat că deputatul şi-a retras candidatura şi că nu mai intră în calcule pentru a candida. Şi, comentând alte speculaţii privitoare la sora deputatului PSD, Andreea Cosma, Bogdan Toader a precizat că „nimeni din familia Cosma nu va candida la alegerile din decembrie”.

Şeful PSD Prahova a  adus câteva precizări despre modul de stabilire a candidaturilor. El a spus că pe listele judeţene se vor afla numai candidaţi „curaţi, din toate punctele de vedere, care să nu aibă probleme în justiţie, dar nici alte probleme legate de moralitate ce pot aduce atingere partidului”. Altfel, PSD nu va avea în Prahova niciun candidat din afara organizaţiei judeţene, iar pe listă se vor afla inclusiv doamne şi tineri.

Uita-te la acest video pe YouTube.